Iškilmingai išlydėta Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos 71-oji abiturientų laida

/NERINGA TUŠKEVIČIENĖ/

/Nuotraukos ir video autorės/

    Tradiciškai abiturientų išleistuvių dieną po Musninkų miestelį pasklinda jaunatviškas juokas. Prieš didįjį gyvenimo skrydį abiturientai iš mokyklos eina į Musninkų Švč.Trejybės bažnyčią. Čia juos pasitiko atsistoję tėvai, mokytojai, bendruomenės nariai. Skaitant tikybos mokytojai Jūratei Mačiulienei, gimnazijos mokytojai, mokiniai ir tėvai prie altoriaus nešė ir kunigui teikė aukas. Kartu su klebonu kun. Mariumi Talučiu jaunimas susikaupė ir apgalvojo būsimus kelius. Kunigas Marius drąsino jaunimą, sakydamas, kad nebijotų nesėkmių. Juk jos grūdina žmogų. „Mažos nesėkmės – didelės sėkmės dalelė“,- abiturientams sakė kunigas Marius.

   Po šventų mišių jaunimas paskutinį kartą grįžo į gimtąją mokyklą. Gimnazijos vėliava šį kartą patikėta abiturientui Tadui Tuškevičiui, pelniusiam gimnazijai anglų kalbos egzamino šimtuką. Čia šventę vedė būsima vienuoliktokė Karolina ir būsimas abiturientas Robertas.

   Pradinukų atstovė Faustė į salę įnešė brandos atestatus. Dainomis džiugino Kamilė ir Rugilė, mergaites ruošė mokytoja Jūratė Aniukštienė.

  Pirmoji abiturientus pasveikinti pakviesta Širvintų rajono savivaldybės vicemerė Janina Pažusienė. Ji pranešė, kad šiais metais geriausi egzaminų rezultatai rajone priklauso būtent Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos abiturientams. „Būkite geri ir dosnūs savo tėvams“,- kalbėjo vicemerė. „Gimnazijos vardas šiandien skamba dar garsiau, nes vienas mokinys anglų kalbos egzamino gavo maksimalų įvertinimą – šimtuką,“- džiaugėsi viešnia. Tadui Tuškevičiui įteiktas sveikinimas ir pranešimas apie jam savivaldybės skiriamą 100 eurų premiją. Jį rengusiai mokytojai Vitai Voverienei ir mamai Neringai įteiktos gėlės ir savivaldybės dovanos. Linui Paulauskui ir Beatai Kananovič vicemerė įteikė padėką už aktyvų dalyvavimą visuomeninėje veikloje.

  Tradiciškai abiturientus sveikino ir Musninkų seniūnė Birutė Jankauskienė. Ji džiaugėsi užaugusia dar viena gražia karta.

   Gimnazijos direktorė Palmira Kvietkauskienė taip pat džiaugėsi puikiais abiturientų rezultatais, kurių dėka, Alfonso Petrulio laida pelnė puikius rezultatus gimnazijai. Direktorė pateikė ir egzaminų statistiką. Anglų kalbos egzamino bendras Musninkų gimnazijos vidurkis – 81,85 balo (šalies 60,53), lietuvių kalbos ir literatūros – 55,89 (šalies 48,28), istorijos – 74,3 (48,03), geografijos – 63 (51,03), biologijos – 74,33 (46,14), chemijos – 60,7, (56,57), informacinių technologijų – 46,5 (37,48) ir tik keli egzaminų rezultatai šiek tiek žemesni už šalies rezultatus: fizikos – 43,5 (46,69) ir matematikos – 22,1 (24,29).

   Be minėto šimtuko gimnazija džiaugiasi Karinos MIlinavičiūtės lietuvių kalbos egzamino surinktais 98 balais ir anglų kalbos 95. Tomos Sapitavičiūtės lietuvių kalbos 96 ir biologijos 87 balais.

   Klasės auklėtoja Daiva Lučiūnienė savo auklėtiniams kalbėjo: „Jau tiek daug esu jums prikalbėjusi, kad net nežinau, ką pasakyti. Tad nutariau paklaidžioti prisiminimais“. Ir pasakojo auklėtoja apie arbatų gėrimo ceremoniją penktoje klasėje, apie jos lankymus ir pašnekesius prie sugipsuotos kojos, apie paslaptis ir nuotykius. Apie nuotoliniu būdu plukdomą laikraštinį laivelį pernykščiams abiturientams… O jos auklėtiniai sėdėdami paslaptingai šypsojosi.

   Tėvų vardu kalbėjusi Tado mama Neringa dėkojo mokytojams už nuoseklų darbą ir kantrybę visus dvylika metų, o vaikams linkėjo sėkmės renkantis tolimesnį kelią ir neužmiršti savo mokyklos bei gimtojo miestelio. Ir priminė jaunimui, kad visai nesvarbu, kokią specialybę jie pasirinks, svarbu, kad dirbtų su meile ir neštų naudą žmonijai.

   Ir štai tuomet direktoriaus pavaduotoja Asta Jurkevičienė perskaitė direktorės pasirašytą įsakymą dėl atestatų įteikimo. Direktorė Palmira Kvietkauskienė teikė taip lauktus atestatus, vicemerė Janina Pažusienė – savivaldybės dovanas. O Tadui Tuškevičiui ir jo mokytojai Vitai Voverienei įteikė ir po Lietuvos Konstituciją.

   Abiturientų vardu kalbėjo Karina Milinavičiūtė. Ji garsiai džiaugėsi baigtu gyvenimo etapu ir išlaikytais egzaminais bei dėkojo mokytojams, tėvams ir visiems padėjusiems augti.

  Jaunimas neliko skolingi. Mokyklai dovanojo naują tvirtą valstybinę vėliavą ir vazoną su užrašu „Ačiū, kad padėjote užaugti“ ir jų visų vardais bei gėle. Kiekvienam mokytojui įteikė po gėlės žiedą ir rašiklį. O auklėtojai meilės laišką su daug linkėjimų. O vienuoliktokams perdavė svarbiausią atributą – gimnazijos raktą.

   Gimnazijos himnu baigėsi graži šventė, išlydėjusi jaunus žmones į suaugusiųjų gyvenimą. O tą gyvenimą kai kurie abiturientai pradėjo jau anksčiau. Vieni išvyko į užsienį, kiti dirba čia Lietuvoje ir dėl to net negalėjo dalyvauti šventėje.

Nuotraukų albumą rasite čia

 

 

2 thoughts on “Iškilmingai išlydėta Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos 71-oji abiturientų laida

  • 2022-07-18 at 10:26
    Permalink

    Stuokai skambina varpai…

  • 2022-07-18 at 09:18
    Permalink

    Anglų kalbos egzamino bendras Musninkų gimnazijos vidurkis – 81,85 balo (šalies 60,53), lietuvių kalbos ir literatūros – 55,89 (šalies 48,28), istorijos – 74,3 (48,03), geografijos – 63 (51,03), biologijos – 74,33 (46,14), chemijos – 60,7, (56,57), informacinių technologijų – 46,5 (37,48) ir tik keli egzaminų rezultatai šiek tiek žemesni už šalies rezultatus: fizikos – 43,5 (46,69) ir matematikos – 22,1 (24,29).

Comments are closed.