Adrija Redeckaitė: besimokant padėjo vidinė motyvacija sužinoti ką nors naujo

Lietuvių kalbos valstybinio egzamino aukščiausią įvertinimą pasiekė Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazistė Adrija Redeckaitė. Egzaminui ją ruošė mokytoja Elvyra Lipeikytė.

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ/

/Nuotrauka iš asmeninio Adrijos albumo/

    Kasmet abiturientams laikant valstybinius brandos egzaminus skaičiuojami ir mokyklų rezultatai. Todėl kiekvienas šimtukas labai laukiamas. Šiais metais rajono trys abiturientai pelnė po vieną šimtuką. Tai Širvintų Stuokos Gucevičiaus gimnazijos abiturientė Adrija Redeckaitė, Dominykas Palkevičius ir Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos abiturientas Tadas Tuškevičius.

   Lietuvių kalbos valstybinio egzamino aukščiausią įvertinimą pasiekė Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazistė Adrija Redeckaitė. Egzaminui ją ruošė mokytoja Elvyra Lipeikytė.

-Esate vienintelė rajone gavusi lietuvių kalbos egzamino šimtuką. Kaip jaučiatės? Ar tikėjotės tokių puikių rezultatų?

-Rašyti rašinius visai neblogai pasisekdavo tada, kai tai, ką rašydavau, man pačiai būdavo įdomu. Taip nutiko ir egzamino metu, todėl tikėjausi neblogo rezultato, bet šimtukas nustebino.

-Pernai teko mokytis nuotoliniu būdu. Ar nuotolinis mokymasis turėjo įtakos rezultatams?

-Mokytis sekėsi neblogai abiem atvejais, tik nuotolinis mokymasis kainavo daugiau pastangų, todėl rezultatų siekti buvo sunkiau.

-Ar yra žmonių, kuriems norėtumėte padėkoti už savo pasiekimus?

-Noriu padėkoti savo šeimai už palaikymą ir pasitikėjimą. Mokytojoms Svetlanai Paliukėnienei ir Irenai Gatelienei, kad padėjo žengti pirmus žingsnius mokykloje literatūros link. Ir, žinoma, mokytojai Elvyrai Lipeikytei, kuri lydėjo šiuos svarbius ketverius metus, kuri ištiesė labai svarbias knygas reikiamais momentais ir tikėjo manimi, kartais labiau, nei aš pati.

-Baigėsi dvylikos metų mokymosi etapas. Kokius įspūdžius išsinešate iš mokyklos?

-Geras mokymasis priklauso nuo daug dalykų. Mano atveju, tai vidinė motyvacija sužinoti ką nors naujo ir noras kalbėti su žmonėmis vis įvairesnėmis temomis. Taip pat suvokimas, kad viskas, kas turi tilpti galvoje yra man, ne kitiems ir, be abejo, mokytojų pagalba, nes jie padeda susisteminti informaciją.

Mokykloje sutikau tokių žmonių, kurie visada liks širdyje, todėl išsinešu prisiminimus su jais, įdomius pašnekesius, filosofinius intarpus iš diskusinių pamąstymų ir dar daug visko – dvylika metų yra gana nemažai.

-Kokį savo ateities kelią matote? Kokios srities studijas ketinate rinktis?

-Ryškaus savo ateities kelio nematau. Gal todėl, kad bandau pasiryžti pagaliau visko neplanuoti iš pagrindų ir daugiau laisvės suteikti tiesiog gyvenimui. Tačiau tikiuosi, kad ateities kelias metaforiškai kalbant ves per mišką ir noras klausinėti ,, kodėl pasaulis ir žmogus, ir visa tai” neišblės.

Planuoju rinktis lietuvių filologijos studijas.

-Ko palinkėtumėte būsimiems abiturientams?

-Būsimiems abiturientams palinkėčiau lengvesnio apsisprendimo dėl ateities, sėkmės egzaminuose, nes įsitikinau, jog ji tikrai reikalinga ir priminčiau vieną mėgstamiausių posakių: ,,ex nihilo nihil fit” – iš nieko niekas neatsiranda.

-Linkime sėkmės Adrijai ir baigiame kalbinti šių metų mūsų rajono šimtukininkus. Jiems ir kiekvienam abiturientui linkime sėkmės renkantis svao kelią.

5 thoughts on “Adrija Redeckaitė: besimokant padėjo vidinė motyvacija sužinoti ką nors naujo

  • 2022-07-22 at 14:29
    Permalink

    Ukmergės rajono savivaldybėje įteikti naujagimio kraiteliai birželio ir liepos mėnesiais gimusiems mažiesiems ukmergiškiams. Bendroje nuotraukoje meras kuklus antrame plane.
    Vakar Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazijos, užvakar Antano Smetonos gimnazijos abiturientams buvo organizuota brandos atestatų teikimo šventė. Meras gal tik trečdalyje nuotraukų ir ukmergietiškai kuklus. Pasižiūrėjau ir pailsėjau.

  • 2022-07-22 at 13:39
    Permalink

    Dainiau, moksleiviai buvo apdovanoti išleistuvių šventės metu 😉

  • 2022-07-21 at 22:27
    Permalink

    Tai ir apdovanos. Juk merė parašė: “[…] Ir dar įspūdingesne STAIGMENA, kurios programoje NĖRA!”
    Tai ir bus staigmena – apdovanos geriausius moksleivius ir jų mokytojus. Ar gi ne staigmena? Ar kas nors tikėjosi iš merės tokio dėmesio švietimui? Na, tai va

    Kitas įdomus ir netikėtas dalykas. “Širvintų kraštas” surengė apklausą “Ar dalyvausite Širvintų miesto šventėje?”. Labai nustebino atsakymai:
    Būtinai. (31%, 17 Votes)
    Iš principo NE! (27%, 15 Votes)

  • 2022-07-20 at 22:10
    Permalink

    Garbė Tėvams tokius vaikus užauginusiems!

  • 2022-07-20 at 22:08
    Permalink

    Sveikinimai Adrijai ir vaikinams Tadui su Dominyku. Jūs Širvintų rajono garbė! Tokį jaunimą reikėtų apdovanoti per miesto šventę

Comments are closed.