Lauko durų priežiūra. Kokia ji?

   Geros “Tego Durys” lauko durys gali ne tik pagerinti Jūsų gyvenimo kokybę, padėti sutaupyti pinigų, kurie skirti šilumos išgavimui, galiausiai, ne tik puošia namus, tačiau taip pat ir nereikalauja jokio specifinės priežiūros, kuri brangiai kainuotų arba kuriai reiktų daug laiko. Lauko durų gamyba šiuo metu realizuojama taip, kad įsigijus kokybiškas duris žmogui daugiau nebetektų skirti laiko savo durų priežiūrai, tačiau jos visada atrodys puikiai.

   Žinoma, net ir pačios geriausios kokybės durys šiek tiek priežiūros reikalauja, tačiau ji gali būti visiškai minimali ir paprasta. Kokius svarbiausius akcentus reikia žinoti, kad durys visada atrodytų puikiai – skaitykite toliau.

Valymas su specialiomis priemonėmis

   Visada galima įsigyti specialias priemones, kurios yra skirtos durų valymui. Šiuo metu tokių priemonių pasiūla yra labai plati bei įvairi, tad siūlome palyginti kuo daugiau skirtingų variantų, kol rasite sau tinkamiausią. Dažniausiai parduodamos priemonės, kurios yra skirtos šarvo durų priežiūrai. Kodėl? Paprasčiausiai šarvo durys nėra lepios, tad jos gali būti sėkmingai valomos net ir su chemikalais, tačiau metų eigoje tai visiškai nekeis jų išvaizdos. Tuo tarpu medinės yra kur kas lepesnės, kadangi jos nuo specialių priemonių gali pradėti luptis, o tuomet dažniausiai ir tarnauja trumpiau, kadangi ne taip gražiai atrodo.

Valymas su vandeniu

   Tiek šarvo durys, tiek medinės gali būti valomos su pačiu paprasčiausiu vandeniu. Tokiu atveju nereikia investuoti į priemones, tačiau jos gana neblogai atrodys. Tiesa, medines labai svarbu gerai nusausinti. Tai reikalauja daug laiko ir skatina dar kartą pagalvoti, ar ne geriau pasirinkti šarvo, kurios ne tik yra tvirtesnės, tačiau taip pat reikalauja ir kur kas mažiau priežiūros, tačiau visada puikiai atrodo.

Sezoninis valymas

   Taip pat reguliariai turi būti atliekamas ir sezoninis valymas, kuris gali garantuoti, kad lauko durys visada atrodys puikiai. Dažniausiai reikia tai daryti bent jau du kartus per metus, šiltuoju metų laiku ir tada, kai visa greta yra vėsios dienos. Tačiau tai reikalinga dažniausiai tik medinėms durims, kadangi tokiu atveju jos turi būti ne tik labai kruopščiai nuvalomos, tačiau taip pat ir papildomai impregnuojamos. Šarvo nereikalauja daugiau dėmesio bei laiko.

Priežiūra pagal durų tipus

   Žinoma, skirtingoms durims reikia ir skirtingos priežiūros. Juk vienos labiau lepios, o kitos – ne tokios. Svarbiausia susipažinti su priežiūros niuansais, kuriais dalinasi net ir pardavėjai. Tokiu atveju galėsite jaustis ramiai, kad Jūsų durys sulaukia tiek dėmesio, kiek yra vertos.

Akcentų bei smulkmenų valymas

   Taip pat labai svarbu pašalinti nešvarumus, kurie kaupiasi ant stiklo, aplink spyneles, taip pat, rankenas. Tokiu atveju visa visuma atrodys puikiai. O dažniausiai nešvarumai labiausiai ir kaupiasi tokiose smulkmeniškose vietose, o ne ant paties durų paviršiaus.

Daugiau dėmesio – gražesnės durys

   Apskritai lauko durys nėra lepios ir tikrai nereikalauja iš žmogaus daug laiko. Svarbiausia yra skirti reguliariai. Tokiu atveju Jūsų durys visada atrodys puikiai. Durų gamyba orientuota ne tik į kokybę bei ilgaamžiškumą, tačiau ir tai, kad jos kuo mažiau pasineštų, visada atrodytų puikiai, galiausiai, žmogui nereikėtų dėti daug pastangų, kad paprasčiausios lauko durys būtų pats gražiausias stiliaus akcentas. Jeigu bent kartą nuvalysite per mėnesį duris – jos visada bus išlaikiusios savo stilių bei spalvinę gamą. Tokią, kokia buvo pirmą pirkimo dieną.

Užsakymas ŠS Nr. 22-110