Naudota buitinė technika – neapsimoka? Arba kaip – sutaupyti?

   Gyvenimas be buitinės technikos šiais laikais yra tikrai labai sunkiai įsivaizduojamas. Ir tai yra normalu. Kodėl? Kadangi norisi gyventi ne tik patogiai, tačiau taip pat ir sutaupyti daug laiko. O tik su technika, kuri tenkina mūsų gyvenimo poreikius – viskas yra įmanoma.

   Tai yra ir įmontuojamos orkaitės, žinoma, šaldytuvai, taip pat ir dulkių siurbliai, kurie yra labai inovatyvūs, robotai, kurie patys atlieka grindų priežiūros darbus. Pasiūla yra labai plati ir ji kinta daugelių smulkmenų, kurių viena yra kaina.

Perkama ir naudota

  Net ir tokia technika kaip įmontuojamos orkaitės visada kainuos pigiau, jeigu bus perkamos dėvėtos. Tai yra faktas. Juk daiktas jau yra naudotas, tad jis dažniausiai turi mažiau funkcionalumo, greičiau genda, tad tai muša kainą.

   Tačiau net ir tai žinodami kai kurie žmonės vis tiek perka dėvėtą techniką, kadangi naiviai tikisi, kad jiems kažkaip pavyks rasti labai gerą, labai pigią, kuri tarnaus daug metų.

   Deja, tai dažniausiai yra sunkiai įmanoma, kadangi daugelis žmonių stengiasi parduodami prekę uždirbti ir tikrai nenori dovanoti tai, kas jiems dar yra reikalinga. Taigi, pirkti naudota galima, tačiau reikia suprasti, kad jie gali ne tik labai dažnai gesti, tačiau galiausiai po trumpo laiko tarpo nustoti tarnauti apskritai. O dėl to jums niekas negrąžins pinigų, kadangi dėvėta – be garantijų. Taip galiausiai žmonėms po trumpo laiko tarpo tenka pirkti naujus įrenginius ir galiausiai permokėti.

Taupoma per akcijas

  Jeigu sutinkate, kad naudota technika tikrai nėra geras ir atsiperkantis variantas – siūlome jums daugiau dėmesio skirti akcijoms, kurios gali sumažinti kainas, tačiau kokybė bus tokia pat puiki. Žinoma, geriausias būdas jas pamatyti yra sekti tam tikrų elektroninių prekybos vietų pasiūlymus. Šiuo metu daugelis jų siūlo prenumeruoti naujienlaiškius, tad asmeniškai bus praneša, kad įmontuojamos orkaitės kainuoja pigiau.

  Dažnai siūlomos nuolaidos perkant didesnį kiekį technikos. Jeigu jums daug nereikia – visada galima tartis su kaimynais, draugais, kooperacija visada padeda gauti kur kas geresnes sąlygas, tad belieka plačiau domėtis tam tikrų prekybos vietų pasiūlymais ir tuo pačiu nebijoti derėtis.

  Daugeliui žmonių tai atrodo kuklu. Juk čia ne turgus. Tačiau derėtis tikrai galima ir daugelis vadybininkų gali pasiūlyti labai gerus variantus, tik reikia norėti tartis ir tuo pačiu kelti klausimą – kiek aš galiu sutaupyti perkant?

Pirkti reikia kokybę

  Galiausiai sutaupyti galima ir tokiu atveju, kai buitinė technika (skalbimo mašinos, indaplovės, televizoriai ir t.t.), kad ir kokia bus perkama –  bus pačios geriausios kokybės. Ta pati prekė, kuri atrodo labai panašiai, gali kainuoti labai skirtingas sumas. Tai dažniausiai kelia klausimą – kodėl?

  Pirmiausia kinta gamintojas, kuris gali daugiau arba mažiau prašyti už techniką vien dėl to, kad jo prekinis vardas yra toks, o ne kitoks ir jis į tai daug investuoja. Žinoma, kinta ir dalys, kurios yra naudojamos technikoje. Galiausiai, kinta kitos smulkmenos, kurios ir dažnai kelia arba mažina kainą.

  Daugelis nepagalvoja apie tai, kad gali sutaupyti tokiu atveju, kai perka įrangą, kuri tarnaus daug metų. Ką jau kalbėti apie tai, kad tuo pačiu tai yra ir ekologiška. Rūpinatės savimi ir tuo pačiu rūpinatės ir gamta. Verta, tiesa? Tikrai taip. Juk investicijos atsiperka. Ne tik pinigais, tačiau ir laiku, kuris kitu atveju bus skirtas įrangos paieškoms ir montavimo darbams.

Užsakymas ŠS Nr. 22-110