Nušienavo ir žemės riboženklius

   Jau antri metai iš eilės melioratoriai ar kiti melioracijos griovių tvarkytojai – prižiūrėtojai (šienautojai) pasielgia kaip vandalai – šienaudami sugadina žemės riboženklius.

   Juk riboženkliai stovi ten, kur pastatė geodezininkai ir jie tikrai ne taškelis žemėje, o metaliniai su ant jų užmautais daugiau kaip 150 cm aukščio raudonais ar raudonai purkštais vamzdžiais, todėl tikrai gerai matomi. Šienaujant tikrai yra galimybė juos apvažiuot, bet tie, kas šienauja – nesivargina, juk už riboženklius atsako pats žemės savininkas, o ne jie. Nors melioratorių pastatytus baltus kuoliukus apvažiuoja, tai kodėl negalima taip pasielgt ir su privačios žemės ribas žyminčiais kuoliukais. Nuotraukos padarytos prie šalia Vileikiškių einančio melioracijos griovio.

   Jei galite – neviešink mano pavardės, o tai paskui dar ką pridirbs. Autoriaus tapatybė redakcijai žinoma.

   Jei melioracijos griovių prižiūrėtojai norėtų paaiškinti tokio savo neatsakingo darbo [priežastis – mielai paskelbsime.

 

   Redakcija nebūtinai sutinka su rubrikoje NUOMONĖ išreikšta pozicija. Už šioje rubrikoje skelbiamų publikacijų turinį, informacijos tikslumą atsako jų autoriai.

El.p.: info@krastozinios.lt

3 thoughts on “Nušienavo ir žemės riboženklius

  • 2022-08-12 at 11:27
    Permalink

    Ačiū, kas spausdinot. Jau riboženklius atstatė. Jūs – jėga.

  • 2022-08-11 at 14:21
    Permalink

    Dažniausiai riba eina griovio viduriu, tai neteko matyti, kad jame būtų riboženkliai. Teko matyti, kaip ūkio traktorius išpila pavasarį sugraibytas žolės atliekas į melioracijos griovį.

  • 2022-08-11 at 07:50
    Permalink

    Mieste medelius nušienauja, kaime riboženklius. Reikėtų gal blaivumą darbininkų patikrinti

Comments are closed.