Sušaukiamas Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdis

ŠIRVINTŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS TARYBA

2022-08-30 POSĖDŽIO

DARBOTVARKĖ

  Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdis vyks 2022 m. rugpjūčio 30 d. 16.00 val. Širvintų rajono savivaldybės pastate (Vilniaus g. 61, Širvintos) esančioje salėje.

Posėdžio d a r b o t v a r k ė:

  1. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2021 m. gegužės 26 d. sprendimo Nr. 1-121 „Dėl Širvintų rajono savivaldybės 2021–2023 metų korupcijos prevencijos programos patvirtinimo“ dalinio pakeitimo.
  2. Dėl priemokos skyrimo Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktorei Ingridai Baltušytei.
  3. Dėl priemokos skyrimo Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai Dovilei Audėjūtei.
  4. Dėl didžiausio leistino Širvintų rajono savivaldybės administracijos valstybės tarnautojų pareigybių ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis ir gaunančių užmokestį iš Savivaldybės biudžeto, skaičiaus nustatymo.
  5. Dėl leidimo Širvintų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centrui įsigyti keleivinį lengvąjį automobilį.
  6. Dėl Širvintų rajono savivaldybės 2022 metų biudžeto dalinio pakeitimo.
  7. Dėl Širvintų rajono savivaldybės 2021 metų konsoliduotųjų ataskaitų rinkinių tvirtinimo.
  8. Dėl paveldimo turto mokesčio.
  9. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2017 m. rugpjūčio 31 d. sprendimo Nr. 1-201 „Dėl Piniginės socialinės paramos teikimo nepasiturintiems gyventojams Širvintų rajono savivaldybėje tvarkos aprašo patvirtinimo“ dalinio pakeitimo.
  10. Dėl pavedimo Širvintų rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų tarybai atlikti Širvintų rajono savivaldybės bendruomeninių organizacijų tarybos funkcijas.
  11. Dėl pritarimo projekto „Atviros ekosistemos atsiskaitymams negrynaisiais pinigais bendrojo ugdymo įstaigų valgyklose kūrimas“ įgyvendinimui.
  12. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2022 m. balandžio 28 d. sprendimo Nr. 1-83 „Dėl Širvintų rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų mokinių skaičiaus kiekvienos klasės sraute ir klasių skaičiaus kiekviename sraute, mokinių, ugdomų pagal priešmokyklinio ugdymo programą, modelių, mokinių skaičiaus, grupių skaičiaus 2022–2023 mokslo metais ir priėmimo laiko nustatymo“ pakeitimo.
  13. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2020 m. rugsėjo 15 d. sprendimo Nr. 1-191 „Dėl Širvintų pradinės mokyklos didžiausio leistino pareigybių skaičiaus nustatymo“ dalinio pakeitimo.
  14. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2019 m. spalio 31 d. sprendimo Nr. 1-133 „Dėl Atlyginimo dydžio už teikiamą formalųjį švietimą papildantį ugdymą bei neformalųjį švietimą Širvintų meno mokykloje nustatymo tvarkos aprašo patvirtinimo“ dalinio pakeitimo.
  15. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2019 m. rugpjūčio 29 d. sprendimo Nr. 1-97 „Dėl Širvintų sporto centro mokesčio už neformalųjį vaikų švietimą tvarkos aprašo patvirtinimo“ dalinio pakeitimo.
  16. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2019 m. spalio 31 d. sprendimo Nr. 1-132 „Dėl Atlyginimo nustatymo už vaikų išlaikymą Širvintų rajono savivaldybės švietimo įstaigose, vykdančiose ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, tvarkos aprašo patvirtinimo“ dalinio pakeitimo.
  17. Dėl pritarimo projekto „Karjeros specialistų tinklo vystymas“ įgyvendinimui.
  18. Dėl atstovo delegavimo į Regioninę kultūros tarybą.
  19. Dėl Širvintų rajono savivaldybės būsto nuomos ar išperkamosios būsto nuomos mokesčio dalies kompensacijos dydžio apskaičiavimo, mokėjimo ir permokėtų kompensacijų grąžinimo tvarkos aprašo patvirtinimo.
  20. Dėl uždarosios akcinės bendrovės „Širvintų šiluma“ centralizuotai teikiamos šilumos kainų dedamųjų nustatymo pirmiesiems šilumos bazinės kainos galiojimo metams.
  21. Dėl leidimo pirkti butą su bendrojo naudojimo patalpomis.
  22. Dėl leidimo pirkti butą su rūsiu ir priklausiniais.
  23. Dėl Širvintų rajono savivaldybės aplinkos monitoringo 2023–2028 m. programos patvirtinimo.
  24. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2016 m. birželio 8 d. sprendimo Nr. 1-192 „Dėl Širvintų rajono aplinkos tvarkymo ir švaros taisyklių patvirtinimo“ dalinio pakeitimo.
  25. Dėl Širvintų rajono savivaldybės saugomo gamtos paveldo objekto – Kernavės tuopos schemos patvirtinimo.
  26. Dėl gatvių pavadinimų suteikimo.
  27. Dėl gatvės pavadinimo suteikimo.

11 thoughts on “Sušaukiamas Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdis

  • 2022-09-04 at 19:34
    Permalink

    …nu yra valdiska imone kur algos tiesiog fantastiskos net 560 euriuku…….kaip susitvarkyt su tokia suma reik turbut turet asmenini finansu konsultanta….

  • 2022-08-31 at 18:53
    Permalink

    Gražių gastrolių savivaldybės darbuotojams už mokesčių mokėtojų pinigus!
    Nei ten projektai yra nei ką, paprastos pramoginės brangios išvykos, ko nekeliauti, jeigu Širvintų biudžete pinigų valdžiai yra sočiai.
    Kokius ypatingus darbus atliko Baltušytė ir Audėjūtė, jeigu skiria priemokas, net neįsivaizduoju. Matomai čia yra kažkas paslėpta ir susieta su valdžia apie ką nekalbama žmonėms.

  • 2022-08-30 at 22:32
    Permalink

    esu dirbusi su projektais. keista, kad bilietus lėktuvais perka savivaldybė. šiaip už bilietus susimoka tas, kas skrenda. ir paskui tam, kas pirko ir skrido pinigai grąžinami į jo sąskaitą…..

  • 2022-08-30 at 21:13
    Permalink

    Negi tikrai mūsų rajono “gerosios tarybos” narių balsais dviems ponioms priedai patvirtinti 40 proc. dydžio. Jeigu taip, tai didžiausias absurdas. Dauguma sėdime žemiau skurdo ribos, o ponios lobsta. O kur aukso kasykla, kai kam – Širvintos
    Kam gera dirbti Širvintose?

  • 2022-08-29 at 08:17
    Permalink

    Pagal skelbiamą informaciją, Ingridos Baltušytės vidutinis mėnesinis darbo užmokestis – 3743 EUr,
    Dovilės Audėjūtės vidutinis mėnesinis darbo užmokestis – 3284 Eur.
    O gal dar gauna kompensacijas, apie kurias neskelbiama.
    Žinau, kad Pinskuvienė gauna kompensaciją už kurą, važinėti į Vilnių, nors kandidatuojant į merus, gyvenamąją vietą deklaravo Širvintų mieste. Tai buvo melas Širvintose juk negyvena.
    Pagal paskutinę skelbiamą informaciją Pinskuvienė ruošia išleisti kalendorių su savo nuotraukomis. Juk 2020 m. jos iliustruota ataskaita su šeimos nuotraukomis, neaiškaus leidėjo, praėjo.
    O dar 2022 m. spalio mėn ruošiami skrydžiai (kam ir kur neaišku). Gal ir mums atiteks paprastiems rajono gyventojams. Paslaugų pirkėja ŠIRVINTŲ SAVIVALDYBĖ.
    Visoms minėtoms paslaugoms panaudojami Širvintų biudžeto pinigai.

  • 2022-08-27 at 16:51
    Permalink

    Vienas tik klausymas, kas vertina Živilės darbą, jeigu jinai gavo tokią vietą?Pagal feisbuko nuotraukas ir vertinant jas, jinai tarp merų turi gauti PIRMĄJĄ VIETĄ Ir LIetuvoje ir ES! Ne vienas meras netransliuoja mados drabužių, šypsenos, savo vyro.
    Transliacija: kokie drabužiai, kokie bučiniai, kokie vaizdai! O mums išdirbusiems 40 metų ir valgant pigų maistą ir sėdint ant miesto suolikų, prie kurių šiukšlių dėžės su šiukšlėmis, tik seilės varva.
    Įvertinant pagal gautus ES pinigus ir atliktus darbus, labai abejoju.

  • 2022-08-27 at 15:23
    Permalink

    Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė vėl pateko tarp įtakingiausių šalies politikų.
    Živilė Pinskuvienė 2022 metų įtakingiausių politikų sąraše – 42 vietoje. Tai aukščiausia merės pozicija, kuriai per visą reitingavimo istoriją yra skyrę ekspertai. Kaip viena įtakingiausių šalies politikių Živilė Pinskuvienė paminėta jau šeštą kartą. „uraaaaA“!

  • 2022-08-26 at 13:35
    Permalink

    Buvo Taryboje rimtų žmonių, bet jie visi paliko Tarybą, kadangi su ja neįmanoma dirbti. Ar Taryboje yra gydytojų, mokytojų, anksčiau dirbusių vadovaujantį darbą. Nėra ir nebus, nes mus už nosį vedžioja mergaitė iš feisbuko.
    Reikia visiems rajono gyventojams užkirsti kelią Pinskuvienės savavaliavimui.
    Klausymas ar išvis toliau Taryba gali dirbti? Matomai reikia kreiptis pagalbos į vyriausybę, kad sustabdytų jos karaliavimą Širvintose.
    Jinai su žmonėmis nekalba, iš jos tarnų sėdinčių savivaldybėje paskambinus jokios konkrečios informacijos negalima gauti.
    Kur kreiptis paprastam žmogui su savo problemomis?
    Jinai savo nuotraukas platina ir jai nusišvilpti ant mūsų.

  • 2022-08-25 at 12:00
    Permalink

    Širvintų opozicija – skystablauzdė, jokios įtakos sprendimų priėmimui nedaro. Jie net nesugeba kaip reikia pasipriešinti “teisingajai”.

  • 2022-08-25 at 11:20
    Permalink

    Antras ir trečias klausymas vertas dėmesio!!! Tokiu laiku skirti priedus, tai toks pats absurdas, kaip už “gerą darbą” pirkti bilietus skrydžiams poilsiauti.
    Ar tarybos nariai pasiruošę pateikti Pinskuvienei klausymų dėl bilietų pirkimo skrydžiams, ar jinai išdrįs ką nors pasakyti; kam buvo suruoštos kelionės ir už kokius darbus, ar atsiklausė rajono gyventojų, ar šita informacija buvo paskelbta visuomenei. Kokios mąstysenos reikia būti žmogui, jeigu jis taip lengvai leidžia mokesčių mokėtojų sumokėtus mokesčius.
    O, dėl priedų skyrimo, šiuos klausymus reikėtų nesvarstyti, išbraukti iš dienotvarkės.
    Į dienotvarkę įtraukti klausymą, dėl lėšų panaudojimo kontrolės stiprinimo ir svarstyti, kas konkrečiai padengs skrydžiams bilietų pirkimui patirtas išlaidas.
    Tarybos nariai prabuskite, skaitykite, mąstykite, dirbkite, nebūkite pas Živilę tik mygtukais.

Comments are closed.