Savaitės klausimas. Praėjusios savaitės atsakymas – NEĮTEKA Į JŪRĄ

  “Auksinio proto” ir Protų Lygos arba “Ko nežino Kazys” gyvų žaidimų Širvintose organizatorius pristato naują klausimų ciklą “Savaitės klausimas”, kuris vyks iki pat rudens. Taip siekiame platinti protmūšių virusą Širvintose ir norime jums paįvairinti vasarą.

  Jums tereikia atsakyti į vieną klausimą ir, jei pasiseks, pasiimti geriausio protmūšių Širvintose draugo MB Draustukas prizą (žinoma, mielai steigsime prizus ir iš kitų rėmėjų): turbūt geriausią kada nors išleistą protmūšių klausimų knygą “Krutink pilkąsias ląsteles”, kurios autoriai – geriausių protmūšių Lietuvoje (tarp jų ir “Auksinis protas”) kūrėjai Artūras Vyšniauskas ir Ignas Ligionis. Trumpai apie knygą:

  Keista, vis dar atsiranda klaidingai manančių, kad protų mūšis – pramoga labai habilituotiems akademikams, esą reikia atmintinai žinoti visus iš eilės Italijos premjerus arba vidutinį afrikinio dramblio uodegos ilgį, arba kelintais metais Jonas Jablonskis metė raudonos spalvos knygą į kampą, pavargęs kurti gramatiką.

  Šioje knygelėje – kitaip: siūloma einant nuo minties prie minties, ieškant užuominų, papildant vienam kitą, diskutuojant, įminti gudrią šiuolaikinę mįslę. Tad, jeigu perskaičius klausimą pirmiausia šaus į galvą mintis „nežinau!”, atidžiai peržvelkite klausimo formuluotę, ir galbūt pamatysite užuominų, idėjų, variantų, sąsajų, kurių iš pirmo karto nepastebėjote, – juk tai ir yra atradimo džiaugsmas!

  Spręskite vieni, su draugais, su šeima, su kolegomis ar net su naminiais gyvūnais (iš esmės vieni, tik su moraliniu palaikymu)!

Praėjusios savaitės (penkioliktas) klausimas ir atsakymas:

Okavango upė yra 1600 kilometrų ilgio ir išteka iš Angolos, o tada teka per Botsvaną… Nors ir yra viena didžiausių Afrikoje, ji skiriasi nuo visų įprastų upių, nes … Bent dviem žodžiais pabaikite sakinį

Atsakymas: NEĮTEKA Į JŪRĄ

Gauta 7 teisingi atsakymai. Laimingąjį išrinksime artimiausią trečiadienį vykstančio gyvo protmūšio „Ko nežino Kazys?“ metu, sukdami numylėtąjį „Laimės ratą“. SVARBU: Laimėtojo nuotrauka su prizu – privaloma.

rem***@***.**mlin***@***.**mgur***@***.**mric***@***.**metv***@***.**mbom***@***.**mjan***@***.**m

Keturioliktojo klausimo (apie NHL) laimingajam laimėtojui priklauso el.paštas gma***@***.**m

Šią savaitę pristatome paskutinį, bet labai ypatingą šio vasaros sezono klausimą (jei bus poreikis, žaidimą atnaujinsime kiek vėliau). Klausimas skiriasi nuo visų buvusių vasarą ne vienu aspektu, bet svarbiausia – teisingai atsakę į klausimą galite ne tik gauti prizą, bet garantuoti 1 papildomą tašką ir „Magišką kortą“ savo komandai rugsėjo 3 dieną vyksiančiame renginyje „Protinga vasara arba Šprotai 2022“!!! Plačiau apie renginį: https://www.facebook.com/groups/210300141319325/permalink/362571532758851/

SVARBU: pildydami atsakymo formą, šalia atsakymo, būtinai nurodykite savo komandos pavadinimą (kuriuo dalyvaujate „ŠProtuose“). „Magiška korta“ ir papildomas taškas bus suteiktas visoms teisingai atsakiusioms komandoms, bet ne daugiau nei po vieną komandai.

Šios savaitės (šešioliktasis) klausimas:

Ši moteris – ne tik olimpinė čempionė, bet ir vienos gerai žinomos organizacijos prezidentė. Supratę KAM (ne KAS, o KAM) turime dėkoti už vienintelį olimpinį medalį šioje sporto šakoje (galvodami tik apie vardą, o ne pavardę), sukeiskime priebalses (arba skiemenis) jos varde ir gausime mūsų krašto geografinį pavadinimą.

Pristatome tryliktojo klausimo (apie žirnius) laimingąją laimėtoją Editą.

Nuvykę į tą vietą, turėsite surasti jo „antraštę“. Ji gali būti ne viena, bet jums reikalinga bet kuri iš tų, kurios yra arčiausiai Širvintų (važiuojant keliu). Kai rasite „antraštę“, į visą šitą reikalą pasižiūrėkite iš  kitos pusės ir rasite užrašytą žodį, kuris ir bus atsakymas. Jį ir parašykite. 🙂

Nors… atsakymas yra ir pačiame klausime 🙂

 Pristatome tryliktojo klausimo (apie žirnius) laimingąją laimėtoją Editą.

Atsakymus pateikti iki rugsėjo 2 dienos. Google Formoje: https://forms.gle/K2i87YarTX4SEjQR7

Teisingas atsakymas ir teisingai atsakiusieji – kartu su kitos savaitės klausimu. Laimingąjį išrinksime artimiausią antradienį vykstančio gyvo protmūšio „Auksinis protas“ metu, sukdami numylėtąjį „Laimės ratą“. SVARBU: Laimėtojo nuotrauka su prizu – privaloma.

Primename, kad gyvi protmūšių žaidimai Širvintose vasarą vyksta kiekvieną trečiadienį gero maisto namuose „Alkanas Briedis“, Plento g., o nuo rudens antradieniais ten pat ir tuo pačiu laiku. Norite dalyvauti? Susisiekime draustukas@gmail.com arba telefonu 8 614 52549. Arba teisiog nurodytu laiku būkite nurodytoje vietoje ir nesikuklinkite pareikšdani savo norą 🙂

2 thoughts on “Savaitės klausimas. Praėjusios savaitės atsakymas – NEĮTEKA Į JŪRĄ

  • 2022-08-28 at 17:32
    Permalink

    Klausimas nėra sudėtingas, bet jis susideda iš kelių dalių. Iki šiol dauguma gautų atsakymų nėra teisingi, nes, matyt, nepaskaityta iki galo ir atsakyta tik į dalį klausimo… Pusės taško už pusę klausimo nebus…

  • 2022-08-28 at 10:21
    Permalink

    Va čia tai geras atsakymas, nerealiai faina užduotis 🙂

Comments are closed.