Dviratininkų atsakomybė. Ar jos pakanka?

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Sekmadienio popietę jau kurį laiką remontuojamame kelyje Širvintos-Rimučiai-Musninkai-Dūkštos įvyko eismo įvykis – susidūrė du automobiliai. Na, eismo įvykiu nieko nenustebinsi. Svarbu, kad visi važiavusieji liko sveiki. Jauniausią keleivį apsaugojo automobilinė kėdutė, kitame automobilyje važiavusi mergytė taip pat sužalojimų išvengė.  Galima būtų tiesiog pasidžiaugti, kad žmonės nenukentėjo, o metalas… na, jis juk pakeičiamas, sutaisomas. Nepatogumų patyrė ir kiti vairuotojai. Jiems teko rikiuotis į remontuojamą kelio dalį ir apvažiuoti eismo įvykio vietą.

   Tačiau nustebino kitkas. Abu vairuotojai pasakojo tą pačią istoriją. Šviesoforo reguliuojamoje atkarpoje jiems iš priekio atvažiavo dviratininkas. Būtent dėl jo vienas automobilio vairuotojas staigiai stabdė, o kitas, siekdamas apsaugoti dviratininką, staigiai suko į šoną ir nuo smūgio nuvažiavo į kitą eismo juostą – remontuojamą. Abu vairuotojai tvirtino, kad jei ne dviratininkas, įžūliai važiavęs priešais eismą, kai juosta itin siaura, nieko panašaus nebūtų įvykę. Skaitytojams priminsime, kad šioje kelio atkarpoje eismą reguliuoja šviesoforai ir eismas leidžiamas tik viena kryptimi.  Kol vairuotojai susiorientavo, dviratininko ir pėdos atšalo. Ir liko abu it musę kandę.

  Ir kalba abu vairuotojai, jei dviračiai turėtų valstybinius numerius, galima būtų kviesti policiją ir ieškoti kaltininko. O dabar? Kam kviesti, jei nieko nerasi…  Susitarė vairuotojai, kuris kaltę prisiims, užpildė eismo įvykio deklaracijas ir išsiskirstė.

   Ir išties, dviratininkai dažnai skundžiasi, kad nori lygių teisių su vairuotojais. Smalsu, o pareigas irgi prisiimtų? Ką manote Jūs?

2 thoughts on “Dviratininkų atsakomybė. Ar jos pakanka?

  • 2022-08-31 at 13:58
    Permalink

    Mane labiausiai piktina kada dviratininkai važiuoja keliu nors šalia yra įrengtas dviračių takas. Ir savęs nesaugo ir trukdo kitiems.

  • 2022-08-29 at 06:58
    Permalink

    Toks jausmas, kad dviratininkai jaučiasi nepakaltinami. Važiuoja kaip nori, laviruoja tarp mašinų.
    O šeštadienį prie sodros per perėją važiavo dviratininkas ir mobilųjį maigė. O juk turėjo dviratį varytis. Net pėstiesiems draudžiama kalbėti telefonu einant per perėją

Comments are closed.