Savaitės klausimas. Atsakymas – ATSAKYMAS

   “Auksinio proto” ir Protų Lygos arba “Ko nežino Kazys” gyvų žaidimų Širvintose organizatorius pristato naują klausimų ciklą “Savaitės klausimas”, kuris vyks iki pat rudens. Taip siekiame platinti protmūšių virusą Širvintose ir norime jums paįvairinti vasarą.

   Jums tereikėjo atsakyti į vieną klausimą ir, jei pasiseks, pasiimti geriausio protmūšių Širvintose draugo MB Draustukas prizą: turbūt geriausią kada nors išleistą protmūšių klausimų knygą “Krutink pilkąsias ląsteles”, kurios autoriai – geriausių protmūšių Lietuvoje (tarp jų ir “Auksinis protas”) kūrėjai Artūras Vyšniauskas ir Ignas Ligionis.

Praėjusios savaitės (šešioliktas) klausimas ir atsakymas:

  Šią savaitę pristatėmė paskutinį, bet labai ypatingą šio vasaros sezono klausimą (jei bus poreikis, žaidimą atnaujinsime kiek vėliau). Klausimas skyrėsi nuo visų buvusių vasarą ne vienu aspektu, bet svarbiausia – teisingai atsakę į klausimą gali ne tik gauti prizą, bet garantuoti 1 papildomą tašką ir „Magišką kortą“ savo komandai rugsėjo 3 dieną vyksiančiame renginyje „Protinga vasara arba Šprotai 2022“!!! Plačiau apie renginį: https://www.facebook.com/groups/210300141319325/permalink/362571532758851/

Taigi, klausimas:

Ši moteris – ne tik olimpinė čempionė, bet ir vienos gerai žinomos organizacijos prezidentė. Supratę KAM (ne KAS, o KAM) turime dėkoti už vienintelį olimpinį medalį šioje sporto šakoje (galvodami tik apie vardą, o ne pavardę), sukeiskime priebalses (arba skiemenis) jos varde ir gausime mūsų krašto geografinį pavadinimą.

Nuvykę į tą vietą, turėsite surasti jo „antraštę“. Ji gali būti ne viena, bet jums reikalinga ta, kuri yra arčiausiai Širvintų (važiuojant keliu). Kai rasite „antraštę“, į visą šitą reikalą pasižiūrėkite iš  kitos pusės ir rasite užrašytą žodį, kuris ir bus atsakymas. Jį ir parašykite.

Nors… atsakymas yra ir pačiame klausime 🙂

Klausimo sprendimas:

Iš užuominų nesunkiai turėjote suprasti, kad kalba eina apie Dainą Gudzinevičiūtę. Kadangi, reikėjo suprasti ne KAS o KAM, tai pradinį atsakymą pasirenkame DAINAI. Sukeitę priebalses (arba skiemenis) gauname geografinį pavadinimą NAIDAI.

Tada akivaizdu, kad turime vykti į Naidus ir ieškoti „antraštės“. „Antraštė“ yra viena iš šių:

Tada, paskaitę sąlygą, kad į viską pažiūrėti reikia atvirkščiai, pasižiūrime į kitą ženklo pusę ir randame atsakymą.:

Taip 🙂 Atsakymas yra ATSAKYMAS 🙂 🙂 🙂

Na o žodis „atsakymas“ buvo minimas ir pačiame klausime.

Gauta 18 atsakymų, iš jų tik 7 teisingi. Laimingąjį išrinksime jau rytoj, renginio „ŠProtai 2022“  metu, sukdami numylėtąjį „Laimės ratą“. SVARBU: Laimėtojo nuotrauka su prizu – privaloma. Kandidatai gauti prizą:

lin***@***.**mric***@***.**mrem***@***.**mern***@***.**mkar***@***.**makv***@***.**mbom***@***.**m

Papildomas taškas ir „Magiška korta“ atitenka: KOVOTOJAMS, BOKŠTUI, BRIDŽGERIAMS.

Pristatome keturioliktojo klausimo (apie NHL) laimingąjį laimėtoją Gintarą.

Penkioliktojo klausimo (apie Okavango upę) laimingajam laimėtojui priklauso el.paštas etv***@***.**m

 Pristatome keturioliktojo klausimo (apie NHL) laimingąjį laimėtoją Gintarą.

Primename, kad gyvi protmūšių žaidimai Širvintose nuo rugsėjo 6 dienos vyks kiekvieną antradienį gero maisto namuose „Alkanas Briedis“, Plento g., . Būtent tą dieną prasidės jau aštuonioliktas „Auksinio proto“ gyvų žaidimų sezonas, kurių metu galima iškovoti kvietimus į TV filmavimą. Norite dalyvauti? Susisiekime draustukas@gmail.com arba telefonu 8 614 52549. Arba teisiog nurodytu laiku būkite nurodytoje vietoje ir nesikuklinkite pareikšdani savo norą 🙂