ŠProtai 2022 – intelekto festivalio Širvintose apžvalga

   Šį šeštadienį Smailių poilsiavietė priėmė Širvintų intelekto ir protų kovų entuziastus ŠProtai 2022 (suprask, Širvintų protai) renginyje. Prie renginio organizavimo daug prisidėjo ir padarė viską, kad jis įvyktų: Draustukas , UAB Aplinkos Tvarkymo Technika , UAB „Ekmeta“ , Širvintų tėvų ir vaikų klubas , Lilija Sere , Saulius Voveris , Vidas ir, žinoma, visi neabejingi šiam judėjimui širvintiškiai (ir ne tik).
   Įveikus nelengvą trasą baidarėmis ir pasistiprinus šventiniu šašlyku bei kitokiais visokais gardėsiais ir gardumynais, prasidėjo…
   Penkios komandos vienu metu varžėsi tinklinio, badmintono, estafetės XO, Orkų žudynių, laivų mūšio ir intelektualiose orientavimosi “Vido iššūkis” varžybose.    Negailestingas renginio vedėjas ir organizatorius beveik neleido komandoms atsipūsti skelbdamas vis naujus startus. Buvo taip, kad vienu metu viena komanda dalyvavo net trijose rungtyse. Kaip? Pagrinde talento dėka 🙂 Nors visas laikas buvo įtemptas, kaip kažkas pasakė “viskas vyko valso tempu”, nei viena komanda nesiskundė, nesiginčiojo ir noriai priėmė visus iššūkius. Kiek buvo pergalių tik taškelio skirtumu! Kiek pralaimėta jau beveik laimėtų rungčių! Kiek džiaugsmo, nusivylimo ir kitokių emocijų. To aprašyti neįmanoma, tai reikia tiesiog matyti…
  Visos komandos susitiko tarpusavyje, visos komandos po keturis kartus kovėsi kiekvienoje rungtyje su vis kitu priešininku…
  Penkios valandos aktyvaus veiksmo prabėgo lyg kelios minutės, o sekėsi taip:
  Tinklinio varžybas, nė karto nepralaimėję, laimėjo ČIUNGA ČIANGA, o vos kartą nusileidę BRIDŽGERIAI liko antri. Badmintone nė karto nesuklupo KOVOTOJAI.   Estafetėje XO auksą pasidalino tik po kartą suklupę KAS TIE KIETAI VIRTI, BRIDŽGERIAI, BOKŠTAS. Laivų mūšyje neįveikti buvo BRIDŽGERIAI. Geriausi orkų žudikai, tik po kartą pralaimėję, buvo ČIUNGA ČIANGA ir KOVOTOJAI. Na o “Vido iššūkyje” nugalėjo KAS TIE KIETAI VIRTI.
  Taip prieš lemiamą protų mūšį tapo aišku, kad kiekviena komanda nors vienoje rungtyje tapo čempionais, bet… dar ne ŠProtais…
  Prieš protmūšį pirmą ir antrą vietas skyrė vos varganas taškelis…
  Ir, jau temstant, prasidėjo visų mėgstama ir beveik įprasta protų kova su intrigomis, siurprizais, pokštais ir vis labiau vėstančiu oru. Komandos kūrė strategijas, taktikas, naudojo stebuklingas kortas. Atkrintamosiose varžybose pasipylė Magiškos kortos ir… Po 70 lengvų, sunkių, suktų ir “net debilams” skirtų klausimų tapo aišku, kad Protų mūšyje, kaip ir tikėtąsi, niekas neprilygo KAS TIE KIETAI VIRTI komandai.
  Ir tada tapo aišku, kas pirmąjį istorijoje ŠProtų titulą iškovojo KAS TIE KIETAI VIRTI!!! Ir gana apmaudu, kad būtent jiems atiteko visos trys renginio taurės, bet… mes visi žinome, kad nugalėjo draugystė, bičiūlystė, geros emocijos, įspūdžiai ir nepakartojamas laikas bendraminčių kompanijoje!
  Galutinė turnyrinė lentelė:
1. KAS TIE KIETAI VIRTI, 142 taškai
2-3. BRIDŽGERIAI ir ČIUNGA ČIANGA, po 109 taškus
4. KOVOTOJAI, 105 taškai
5. BOKŠTAS, 103 taškai
  Ech, kaip kažkam pritrūko vieno ar kelių taškų… Bet rezultatai ir parodo, kiek įtemptas buvo veiksmas, kiek svarbi buvo kiekviena pergalė, kiek svarbus buvo kiekvienas atsakytas klausimas.
  Labai nuoširdžiai noriu padėkoti VISIEMS dalyvavusiems už jų laiką, emocijas ir už tai, ked esate!
  Na ir iki susitikimo jau šį antradienį Alkanas Briedis Širvintos prasidėsiančiame aštuonioliktame gyvų protų mūšių “Auksinis protas” sezone, kur dėl nugalėtojo vardo varžysis net 9 komandos!
  Širvintos, turbūt, geriausias kraštas žaisti gyvus protų mūšius!
   Už vaizdus AČIŪ Rima Da , Lilija Sere , Zivile Paciunaite , Vita Voveriene.