Puota maro metu?

 

   “!!! Kol lietuviai, išjungę elektrą,  taupys duonai, konservatorių Seimo nariai  siūlo pasirūpinti savimi iš anksto. Puota maro metu“, – savo feisbuke parašė merė Živilė Pinskuvienė.

   Bet kai po savaitės tas pats žmogus savivaldybės tarybos nariams pasiūlė balsuoti už 40% atlyginimo padidinimą (priedų pavidalu) iki pat kadencijos pabaigos Ingridai Baltušytei ir Dovilei Audėjūtei, likau žado netekęs.

   Kas tai? Veidmainystė? Gobšumas? Tiesiog kvailumas? Kas gali paaiškinti, kodėl prisireikė išsimokėti priedus būtent dabar, kai šalyje prasidėjo sunkmetis?

   Ar visa tai reiktų suprasti, kad dvi asmenybės dirba, pluša, o visi kiti ne?…

   Šių vadovių atlyginimai ir taip nėra maži. Ingridos Baltušytės atlyginimas be priedų pavasarį (2 ketvirtį) buvo 3743 eurai, Dovilės Audėjūtės – 3284 eurai.

   Žmonės šokiruoti ir labai neigiamai vertina tokį savivaldybės tarybos sprendimą. Į klausimą “Kaip vertinate tai, kad savivaldybės taryba nuo rugsėjo iki kadencijos pabaigos skyrė 40% atlyginimo dydžio priedus Ingridai Baltušytei ir Dovilei Audėjūtei?” 90% apklaustųjų (61 asmuo) atsakė “Vertinu neigiamai”.

   Balsavimo už priedus įrašas (žiūrėti nuo 4:41 minutės):

https://www.youtube.com/watch?v=-DqhnL1H3Mw

Dainius Graužinis

    Redakcija nebūtinai sutinka su rubrikoje NUOMONĖ išreikšta pozicija. Už šioje rubrikoje skelbiamų publikacijų turinį, informacijos tikslumą atsako jų autoriai.

El.p.: info@krastozinios.lt

13 thoughts on “Puota maro metu?

  • 2022-09-07 at 20:49
    Permalink

    O Jūs naivūs, vis dar nuoširdžiai tikitės kažko kito?
    Deja, traukinys jau nuvažiavo. Per vėlu. Tikrai taip ir bus, kaip aprašyta žemiau. Šiandien matome negrabias, visiškai chaotiškas jaunimo pastangas kažką (aiškiai patys nežino ką) daryti. Jau PER VĖLU kažką pakeisti iš esmės! Taip, kažkuri partija gali laimėti dar 1,2, gal net 3 papildomas tarybos nario vietas. Bet tik tiek.

    Ypač kai Širvintų partijos vadovaujasi vietinių socialdemokratų principu:
    “Visi darbai dirbami, kai tampi meru ir savo rankose turi biudžetą, o ne visuomeniniais pagrindais”

  • 2022-09-07 at 17:44
    Permalink

    Ateis rinkimai, vėl balsuosim už tą pačią ir vėl anonimiškai raudosim. Juk viešumoj mes ją mylim

  • 2022-09-07 at 09:38
    Permalink

    Audejūte, Baltušyte, prašau atsisakykite priedų arba išdėstykite konkrečiai už ką gavote priedus? Tą klausymą kėlė ir opozicijos nariai posėdžio metu, bet Živilės buvo nusodinti, kaip nieko neišmanantys.
    Živilė bijo protingai mąstančių žmonių.
    Savivaldybėa šiais metais gauna daug pinigų išmokėti gyventojams kompensacijas už paslaugas. Įdomu ar valdžia svarsto, mąsto, sudaro planus, kas liečia kompensacijų mokėjimą. Per posėdį tokių klausymų nesvarstė.
    Šiuo metu visos reklamos ir žmonių dėmesį atitraukti nuo rimtų problemų- ŠVENTEI PARUOŠIAMIEJI DARBAI. Matot pinigų sočiai yra. Tik nėra pinigų sveikatos apsaugai, transporto paslaugoms suteikti, turgaus įrengimui, vaikų centrams (dirba paprasti žmonės). Nebalsavau ir nebalsuosiu už Živilę. Lakstanti mergaitė po partijas.

  • 2022-09-07 at 09:11
    Permalink

    Komiteto neliko. Savivaldybe valdo regionų partija.

  • 2022-09-07 at 09:06
    Permalink

    Tik per rinkimus galima pakeisti esamą situaciją. Reikia daug rinkėjų balsų.

  • 2022-09-06 at 22:38
    Permalink

    Citata: “Gal gana prie Živilės kabinėtis?”

    Čia skirta kam? Širvintiškiams? 92% (!) širvintiškių (iš 77 balsavusių) neigiamai įvertino Živilės iniciatyvą “apdovanoti” partijos kolegas priedais tokiu nepalankiu ekonomikai metu.
    Protingas politikas rastų būdų atsitraukti iš nevykusios padėties (pvz. Baltušytei, Audėjūtei niekas nedraudžia atsisakyti skirtų priedų).

    “Visuomeninis” komitetas nusiėmė kaukes ir nebevynioja tikrųjų savo motyvų į vatą. Tą matome jau nebe pirmą kartą šiais metais. Jei tokie dalykai beatodairiškai daromi net prieš pat rinkimus, tai vaizdelis kitą kadenciją bus kraupokas.

  • 2022-09-06 at 19:55
    Permalink

    Gal gana prie Živilės kabinėtis? Miestas grażėja, baseinas afigienas, koncertai kokie. Ar buvo taip seniau? Būtent. Nebuvo

  • 2022-09-06 at 15:16
    Permalink

    Niekas čia nepasikeis. Net neverta svaigti. Mums gi šventės gražios ir gėlytės žydi. O kad ligoninėj daktarų nėra, kad mokyklose mokytojų trūksta, svetimi nemato. Ir mokesčius dantis sukandę sumokėję vėl lėksim eglute grožėtis.

  • 2022-09-06 at 15:07
    Permalink

    Sveiko protu nesuvokiama, kas darosi Širvintose?
    Pinskuvienė vėl sėdi KK2 laidoje ir auklėja kitus, ta mergaitė neišeina iš feisbuko. Kodėl jinai pati savęs nemato? Kodėl jinai nedirba rajono žmonėms, o tik tyčiojasi iš mūsų.
    Pinigus mėto į įvairius šonus ir niekas negali suvaldyti?
    Čia juk mūsų pinigai, mūsų sunešami mokesčių pavidalu ir kodėl atskiri žmonės maudosi aukso voniose? Negi nėra įstatymų, kad būtų jinai suvaldyta? Tegul atsiskaito, ką išskirtinio padarė Baltušytė ir Audėjūtė.
    Vieni pinigus pasidalina, kiti brangiais skrydžiais naudosis. Kodėl Pinskuvienė tokiomis brangiomis dovanomis apdovanoja atskirus žmones.
    Kas yra per paslaptis?
    Baltušytė ir Audėjūtė nors nueitų medelių palaistyti, nes apie 40 proc. pavasarį pasodintų medelių išdžiūvo. Būtų padarytas garbingas darbas gamtai, jeigu jokios pagarbos nėra žmogui.

  • 2022-09-06 at 12:28
    Permalink

    Yra vienintelė priemonė: rinkimai ateinantį pavasarį, kai visuomenė turi galimybę pakeisti situaciją. Tik ar ji norės pokyčių?

  • 2022-09-06 at 09:35
    Permalink

    O tai kas nors žino, kokie čia papildomi darbai? Nes 40 proc priedas, tai vadinas, žmogus dirba ne 8 val per dieną, bet varo po 11-12 val kasdien…

  • 2022-09-06 at 08:49
    Permalink

    Mielasis Liūdesy, tai vadinama vergo sindromu

  • 2022-09-06 at 08:35
    Permalink

    Papyksim, paburbėsim ir vėl už jas balsuosim.

Comments are closed.