Ugniagesiai: daugėja gaisrų, kylančių dėl krosnių įrengimo ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos

informacija apie gaisrus bei atliktus gelbėjimo darbus

už laikotarpį nuo 2022-09-22 d. iki 2022-09-27 d.

Pranešame, kad 2022 metais Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje kilo 74 gaisrai. Atlikta 50 gelbėjimo darbų.

Gaisrai

  1. 2022-09-25 d. gautas pranešimas, kad Gelvonų sen., Šarkaičių k., Strazdų g. dega vieno aukšto, medinis gyvenamasis namas, viduje tikėtina žmonių nėra. Atvykus vieno aukšto, medinis gyvenamasis namas degė atvira liepsna, stogas jau buvo nudegęs. Vykdant žvalgyba, nustatyta, kad viduje galimai yra moteris. Gaisro metu iš namo išnešta apsinuodijusi dūmais savininkė, kurią medikai išsivežė į ligoninę. Sudegė namo stogas, išdegė ir aprūko vidus.

 

 

Kasmetinė gaisrų statistika byloja, kad atvėsus orams ir prasidėjus šildymo sezonui šalyje išauga gaisrų gyvenamajame sektoriuje, kylančių dėl krosnių įrengimo ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų, skaičius. Pažymėtina, kad tokių gaisrų padariniai dažnai būna ypač skaudūs: sudega gyvenamosios patalpos, jose esantis turtas, apsinuodiję smalkėmis žūsta žmonės. Sprendžiant šią opią problemą Širvintų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba vykdo akciją ,,Būk budrus – išvenk gaisro!“, siekiant padėti gyventojams, ypač socialiai remtinoms šeimoms ir piliečiams, apsisaugoti nuo gaisrų, kylančių dėl krosnių įrengimo ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Atkreipiame dėmesį, kad prieš pradedant kūrenti krosnį privaloma ją atidžiai apžiūrėti ir, esant reikalui, suremontuoti. Prieš kūrenimo sezoną privalu išvalyti dūmtraukius, apsirūpinti autonominiais dūmų signalizatoriais.

 

PAGD prie VRM

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija