Pagyvenusių žmonių dieną „bočeliai“ minėjo šokiais ir dainomis

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

   Jau tapo tradicija, kad Širvintų „bočeliai“ su šokiais ir dainomis mini Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną.

   Matant jų energiją ir puikią nuotaiką net nesitiki, kad už jų pečių daugybė metų, patirčių ir nuveiktų darbų. O dar kai išgirsti, kaip entuziastingai jie kalba apie būsimas keliones… Ir važiuoti nori dauguma. Mūsų „bočeliai“ šiuolaikiški, kaip ir jaunimas – darėsi „selfius“.

   Per šimtą rajono „bočelių“ susirinko kartu paminėti smagią dieną ir svarbiausia – pabūti kartu. Moterys pasipuošusios, vyrai kostiumuoti – kaip svarbiausiam metų renginyje.

   Pirmasis susirinkusiuosius pasveikino „Bočių“ bendrijos pirmininkas Vladislavas Jablonskas. Jis tradiciškai linkėjo sveikatos ir puikios nuotaikos. Pirmininkas priminė, kad kiekvienas paprašytų vaikų ir anūkų paaukoti dalį mokesčių „Bočių“ draugijai. Juk šios lėšos labai reikalingos aktyviems ir žingeidiems rajono „bočeliams“.

   Širvintų rajone ‚Bočių“ draugija turi beveik pusantro šimto narių, o Lietuvos organizacija – jau virš 700 tūkstančių. Pagyvenę žmonės Lietuvoje šiemet jau viršijo jaunimą – iki 18 metų Lietuvoje jau yra mažiau nei senjorų. „Tad galime daryti išvadą, kad mes, pagyvenę, gyvenam gerai, miršta mūsų kur kas mažiau ir amžius ilgėja,“ – kalbėjo Širvintų rajono „Bočių“ pirmininkas Vladislavas Jablonskas.

   Pirmininkas dėkojo „Bočių“ tarybai už puikų darbą ir visokeriopą pagalbą organizuojant susitikimus bei išvykas. O taryba išties nemaža – net devyni nariai: Genovaitė Abromavičienė, Regina Ambrazienė, Danutė Janušienė, Genovaitė Piškinienė, Zina Stonienė, Genovaitė Šikšnytė, Laimutė Griškienė, Petras Dabrickas, bei pirmininkas Vladislavas Jablonskas.

   „Bočius“ pasveikino Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė ir vicemerė Janina Pažusienė bei įteikė savivaldybės dovanas.

   Muzikantas ir gražaus balso savininkas Jonas linksmino „bočelius“ dainomis ir muzikiniais kūriniais, netrukus salėje skambėjo visas šimto žmonių choras. Iš Kernavės atvykusi senjorė, kuri neseniai sunkiai sirgo, be jokio popierėlio deklamavo Šekspyrą – štai tokia mūsų senolių atmintis. Daina vijo dainą, čia pat sukosi poros… Salėje skambėjo jaunatviškas klegesys, juokas ir kalbos. Juk susirinko geriausi draugai ir bičiuliai švęsti gyvenimo.

Širvintų “Bočių” choras – ilgiausių metų