Įgyvendinamas projektas Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijoje

 

   Naujų mokslo metų pradžią Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijoje žymėjo reikšmingos permainos šios ugdymo įstaigos kasdieniniame gyvenime. Šiemet gimnazija šventė ilgai lauktas įkurtuves. Nemaža dalis bendruomenės, tai yra 381 mokinys gavo galimybę įsikurti naujame pastate, kita dalis bendruomenės gavo galimybę tęsti mokslus naujai suremontuotame pastate ir klasėse su nauja įranga. Šis Europos Sąjungos finansuojamas projektas, įgyvendinamas pagal Europos kaimynystės priemonę, tenkins ilgalaikius ugdymo proceso poreikius gimnazijoje.

    Projekto įgyvendinimo metu buvo pastatytas naujas priestatas (bendras naujojo priestato plotas – 1861,10 m2, naudingas plotas – apie 1081,76 m2); įrengta nauja sporto salė (su pagalbinėmis patalpomis), 5 kabinetai: gamtos mokslų, kalbų, muzikos/etnokultūros, IT, daugiafunkcė su modernia įranga, interaktyviomis lentomis, laboratorijos įranga bei eksperimentams reikalinga įranga, valgykla su virtuve, mokytojų holas, fojė. Taip pat renovuoti esami pastatai. Renovuotų patalpų plotas apytiksliai siekia 170 m2. Įkurta papildoma priešmokyklinio ugdymo grupė ir technologijų kabinetas.

   Projektas pradėtas įgyvendinti 2019 metų gegužės 14 dieną, planuojama projekto įgyvendinimo pabaiga – 2022 metų spalio 13 diena. Projektui Nr. ENI-LLB-0-249, kurio tikslas pagerinti mokymosi sąlygas gimnazijos mokiniams, skirta suma siekia 2 777 778 eurus, iš kurių Europos Sąjungos lėšos sudaro 2 500 000 eurų.

 

   Šį straipsnį iš dalies finansavo Europos Sąjunga. Už jo turinį atsako tik Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija ir jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad straipsnis atspindi Europos Sąjungos poziciją.

Užsakymas ŠS Nr. 22-144