Policija: konfliktai pasibaigę muštynėmis, pasišalinimas iš eismo įvykio

VILNIAUS APSKRITIES VYRIAUSIOJO POLICIJOS KOMISARIATO

ŠIRVINTŲ RAJONO POLICIJOS KOMISARIATAS

2022 M. LAPKRIČIO 3 D. – 2022 M. LAPKRIČIO 8 D. ĮVYKIŲ SUVESTINĖ

(parengta remiantis gauta pirmine informacija apie įvykius)

2022 m. lapkričio 3 d. – 2022 m. lapkričio 8 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Širvintų rajono policijos komisariate buvo pradėti 4 ikiteisminiai tyrimai: dėl Viešosios tvarkos pažeidimo – 1, dėl Fizinio skausmo sukėlimo ar nežymus sveikatos sutrikdymo  – 1, dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo (kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio) – 1, dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo – 1. Sulaikytas 1 asmuo. 

Viešosios tvarkos pažeidimas

2022 m. lapkričio 4 d. užregistruotas moters (gim. 1989 m.), gyv. Širvintose, pareiškimas, kad 2022 m. spalio 28 d. viešoje vietoje, Širvintose, už Širvintų rajono savivaldybės administracijos pastato esančiame skvere moteris (gim. 2004 m.) tampė už plaukų ir delnu į žandą sudavė nepilnametei (gim. 2007 m.). Tuo buvo demonstruojama nepagarba aplinkiniams ir buvo sutrikdyta visuomenės rimtis ir tvarka. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str.

Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas

2022 m. lapkričio 4 d. užregistruotas tarnybinis pranešimas, kad namuose, esančiuose Širvintų r., Širvintų sen., Žemųjų Viesų k., konflikto metų neblaivus, kai nustatytas 1,91 promilių neblaivumas, sūnus (gim. 1991 m.), vieną kartą iš kojos trenkė savo neblaiviam, kai nustatytas 2,17 promilių neblaivumas, tėvui (gim. 1967 m.) į veidą, tokiu būdu sukeldamas jam fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d. Sūnus sulaikytas.

Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas (kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio).

2022 m. lapkričio 5 d. užregistruotas tarnybinis pranešimas, kad Širvintų r., Jauniūnų sen., Medžiukų k., vyras (gim. 1989 m.), gyv. Vilniuje, neblaivus (mažesniu iš dviejų pūtimų nustatytas 2,41 promilių neblaivumas), vairavo automobilį AUDI A4. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 2811 str. 1 d.

Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas

  1. 2022 m. lapkričio 7 d. užregistruotas tarnybinis pranešimas, kad Širvintų r., kelyje Širvintos- Bagaslaviškis- Kaliakiemiai 13-ame km., nenustatyto (markė, modelis, valst. Nr. nežinomi) automobilio vairuotojas pervažiavo kelio važiuojamosios dalies viduryje gulėjusį vyrą (gim. 1969 m.), gyv. Širvintų r., Gelvonų sen., Sedūnų k., kuris dėl galimų įvairių kūno sužalojimų išvežtas į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę. Eismo įvykyje dalyvavęs automobilis nesustojęs iš įvykio vietos pasišalino, nesurastas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 1 d.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato

Širvintų rajono policijos komisariato informacija