Apdovanojant „Mūsų bendruomenės savanoris 2022“ laureatus skambėjo ir musninkiečio Tado Imbraso vardas

   Lapkričio 9 dieną Kaune buvo apdovanoti konkurso „Mūsų bendruomenės savanoris 2022“ laureatai ir nugalėtojai. Tarp jų ir jaunas Širvintų rajono savanoris, musninkietis Tadas Imbrasas. Jis apdovanotas už aktyvų įsitraukimą ir dalyvavimą bendruomeninėje veikloje. Tadas ne tik aktyviai savanoriauja rengiant įvairius renginius, organizuojant veiklas. Musninkuose jis subūrė Musninkų kaimo bendruomenės kapelą „Eritmija“, su kuria aktyviai koncertuoja seniūnijos ir viso rajono renginiuose, bei garsina rajoną kaimyniniuose rajonuose.

   Tado kandidatūrą konkursui teikė Musninkų kaimo bendruomenė. Jos pirmininkė Jadvyga Kielienė „Krašto žinioms“ pasakojo, kad „bendruomenės tikslas įtraukti kuo daugiau jaunimo į aktyvią veiklą. Tad toks užsidegantis Tado noras visur dalyvauti tik džiugina gerokai vyresnius bendruomenės narius.“ Pats Tadas neslepia, norėtų, „kad jaunimas būtų aktyvesnis ir svajoja apie būrį aktyvių jaunuolių bendruomeneje.“ „Tikimės, kad Tadui pavyks suburti jaunimą“, – atvirauja Musninkų kaimo bendruomenės tarybos narė Aldona Grigienė.

***

  VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra  („Litfood“) pakvietė kaimo bendruomeninių ir jų skėtinių organizacijų, vietos veiklos grupių narius bei kitus kaimo gyventojus dalyvauti konkurse „Mūsų bendruomenės savanoris“ ir siūlyti kandidatus nominacijoms. Konkursas organizuojamas Savanorystės metams paminėti.

  „Norime įvertinti ir pagerbti savanoriškoje veikloje labiausiai pasižymėjusius,  daug nuveikusius bei įkvėpimu savo kaimo ar viso krašto bendruomenei tapusius asmenis. Taip pat norėtume atkreipti visuomenės dėmesį į savanoriškos veiklos svarbą,“ – sako „Litfood“ Socialinio bendradarbiavimo skatinimo skyriaus vedėja Kristina Mockutė.

  Konkurso tikslas – stiprinti savanoriškos veiklos motyvaciją bei dalintis informacija apie savanorystę kaimo bendruomeninėse ir jų skėtinėse organizacijose.

  VDU Žemė ūkio akademijoje ir vyko Savanorystės metams skirtas renginys – konkurso „Mūsų bendruomenės savanoris 2022“ apdovanojimai.

   Renginyje pranešimus apie savanorišką veiklą bendruomenėse, jos stiprinimo svarbą, principus, gerąsias patirtis pristatys Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos pirmininkė Virginija Šetkienė ir VšĮ „Socialinis veiksmas“ vadovė Milda Lukoševičiūtė.

  Po pranešimų bus apdovanoti kaimo bendruomeninių ir jų skėtinių organizacijų, vietos veiklos grupių narių siūlyti kandidatai šioms nominacijoms: „Už įkvepiantį įsitraukimą“, „Už novatoriškumą ir kūrybiškumą“, „Už universalumą ir įvairiapusiškumą“, „Jaunasis bendruomenės savanoris“, „Už telkiančią lyderystę“, „Už ilgametę savanorystę“.

 

One thought on “Apdovanojant „Mūsų bendruomenės savanoris 2022“ laureatus skambėjo ir musninkiečio Tado Imbraso vardas

  • 2022-11-11 at 11:46
    Permalink

    Didelė pagarba Tadui

Comments are closed.