Eritmija paminėjo vienerių metų veiklos sukaktį

   Lygiai prieš metus Musninkų kaimo bendruomenėje kilo mintis suburti kapelą. Pradžiai žmonės rinkosi tam, kad smagiai leistų laiką dainuodami. Susirinko nemažas būrelis bendraminčių. Vieni jau atėjo mokėdami groti vienu ar kitu instrumentu, kitiems teko pasimokyti ar tiesiog prisiminti tai, ko mokėsi vaikystėje. Suskambo dainos.

  Prasidėjo pirmieji pasirodymai. Per metus jų bene keturiolika kapela suskaičiuoja. Vadovas Tadas Imbrasas – jaunas dar tik studijuojantis muzikos pedagogiką. Tačiau su kolekyvo ir bendruomenės palaikymu veikla vyksta.

  Kapela jau ir vardą turi – iš narių pirmųjų vardų raidžių sudėtas – ERITMIJA. Kapelos krikštamotė – Musninkų kaimo bendruomenė ir vadovė Jadvyga Kielienė be galo džiaugiasi, kad kaime gyvenimas nestovi mirties taške, kad yra repetuojama, seniūnija ir net rajonas renginiuose atstovaujamas. Todėl, bendruomenės sprendimu, visiems kapelos nariams įteiktos gėlės ir padėkos už aktyvų bendruomenės garsinimą.

TADAS IMBRASAS, jaunasis Musninkų kaimo bendruomenės kapelos Eritmija vadovas

  Žinoma, metai – labai mažas laikotarpis. Bet tik tie, kas yra bandęs, žino, kaip sunku suburti kolektyvą ir jį išlaikyti. Tad šventusią pirmųjų veiklos metinių šventę kapelą sveikino nemažas būrys bičiulių ir gerbėjų: Musninkų seniūnė Birutė Jankauskienė, Musninkų parapijos klebonas kunigas Marius Talutis, Musninkų kaimo bendruomenė, Musninkų bendruomenė „Spindulys“, Musninkų A.Petrulio gimnazija, Tarybos narė Alytė Skeberienė ir Širvintų miesto bendruomenė, Čiobiškio seniūnė Jovita Šakinytė ir ansamblis „Lyra“, Kiauklių kaimo bendruomenės pirmininkė Asta Amankavičienė, Družų atstovė Dalia Taparauskienė, Širvintų seniūnė Rima Jasevičienė ir bendruomenė Upė, Šiaulių kaimo bendruomenės atstovės bei vadovo Tado mokinės Ieva ir Austėja linkėjimus atvežė ir nuo ansamblio Ringė, sveikino ir artimiausi kolegos – Zigmo Mikalajūno vadovaujama kapela.

  Vienerius metus gyvuojanti kapela Eritmija gerbėjams dovanojo gūsį dainų, o jų repertuaras jau tikrai nekuklus. Gėlių ir dovanų jūra džiugino ansambliečius. Eritmija neliko skolinga gausius aplodismentus dovanojusiems žiūrovams – juos apdovanojo pagarbiu nusilenkimu.

   Po oficialios dalies ilgai nesiskirstė svečiai, skambėjo dainos, netilo kalbos, sukosi poros. Šaltas žiemos vakaras virto jaukia didelės muzikinės šeimos vakarone.

   Renginį vedė Dalia Kiaulevičiūtė.