IŠMINTIES AKMENS IŠŠŪKIS

Gruodis 2022. Paplūdimys

Jei esate čia, tikriausiai norite dalyvauti Išminties Akmens iššūkyje. Tai savotiškas žaidimas – protmūšis – orientacinis, kurio pirmas etapas vyks visą gruodį. Gruodžio žaidimo tema: PAPLŪDIMYS. Tai reiškia, kad visi klausimai vienaip ar kitaip yra susiję su paplūdimiu.

Taisyklės

I-as klausimas (8 taškai)

Su kuo jums asocijuojasi paplūdimys? Daugumai tai smėlis, saulė, jūra ir atostogos. O štai vienas tam tikriems paplūdimiams būdingas atributas kartais netikėtai randamas toli nuo vandens. Lietuvoje tokius atvejus galima suskaičiuoti ant kelių saujų pirštų, o vienas yra ir Širvintų rajone. Koks tai “paplūdimio atributas”? Atsakykite vienu arba dviem žodžiais, kuriuose, savaime suprantama, kas antra raidė yra balsė.

Kai jau atsakysite, būtinai nuvykite ir patys pasižiūrėkite. Beje, kaip manote, ar y=x²?

Atsakyti

1-a užuomina. (6 taškai)

Paplūdimys tai ne tik pramogos bei komfortas, bet ir nuolatiniai draudimai: nerūkyti, neplaukioti apsvaigus ar esant dideliam bangavimui, dažnai netgi draudžiama lankytis su augintiniais. O ką manote apie tokį draudimą?

Tikėjotės, jog pavyks viską išspręsti neatsikėlus nuo sofos? Suraskite kur stovi šis ženklas ir atsakykite ant jo užrašytu skaičiumi.

Atsakyti

2-a užuomina. N-18. (6 taškai)

Vis labiau populiarėja dalijimosi platformos – žmonės dalijasi paspirtukais, automobiliais, būstais ar tiesiog naujo gyvenimo ieškančiais daiktais. Visgi, turbūt seniausia ir dažnai užmirštama dalijimosi “platforma” yra biblioteka.

Nepatingėkite apsilankyti ir perskaityti klasikinę ir puikiai įvertintą knygą: Kobas Abė “Moteris smėlynuose”. Būtų šaunu, jei parašytumėte moters vardą.

Atsakyti