Drabužių ir aksesuarų pardavimas internetu – kaip pradėti elektroninę prekybą ir ką pardavinėti?

   Elektroninė prekyba leidžia parduoti tiek nemokamose platformose (socialinių tinklų grupės ir jų ,,turgeliai”, forumai ir kt.), tiek profesionaliose svetainėse (el. parduotuvės, prekyvietės ir kt.). Viskas priklauso nuo to, kokie jūsų pajėgumai, kiek galite skirti šiai veiklai laiko, ar tai pagrindinis jūsų darbas ar tik papildoma veikla. 

  Dažniausiai moterys Lietuvoje neria į drabužių, galanterijos, tekstilės elektroninę prekybą arba minėtų daiktų perpardavinėjimą.

  Drabužiai, aksesuarai ir kiti daiktai yra parduodami įvairiais būdais:

  • Užsakote prekes iš tiekėjo (iš didmeninės prekybos, iš tiekėjo, gamintojo, iš užsienio, esate prekės ženklo platintojas ar ambasadorius Lietuvoje),
  • Esate kūrėja, gamintoja (siuvate, mezgate, kuriate aksesuarus),
  • Išmanote madą ir superkate dėvėtus drabužius bei aksesuarus, tada juos atnaujinate ar patobulinate pagal konkrečius kliento pageidavimus ir perparduodate.

   Kalbant apie verslą, čia nėra jokių apribojimų – konkretaus verslo kelio pasirinkimas priklauso nuo jūsų pačių norų, turimo laiko ir tikslų. Todėl pirmiausia turite tiksliai žinoti, ko jūs norite ir koks verslo kelias jums būtų priimtiniausias ir patogiausias.

Kaip parduoti drabužius internetu?

  Pats verslo tipas „pardavimas internetu“ yra labai platus ir neapsiriboja vienu sprendimu. Viskas priklauso nuo to, kaip norite pasiekti savo auditoriją (potencialius klientus), kokiomis prekėmis ją kviesite ir pan.

Nuosavo internetinė parduotuvė

  Tai viena iš populiariausių internetinės prekybos formų. Pagrindinis internetinių parduotuvių privalumas – prekės ženklo atpažinimo didinimas ir paruoštos profesionalios priemonės elektroniniams mokėjimams ir logistikai. Elektroninė parduotuvė yra geras sprendimas, kai norite visiškai automatizuoti pardavimus.

  Didžiulis internetinių parduotuvių privalumas – atsiskaitymai el. bankininkyste, kuriuos renkasi didžioji dauguma pirkėjų. Be to, kuo platesnis siuntimo galimybių pasirinkimas, tuo daugiau patenkintų klientų. 

   Tačiau yra ir minusų, jei lygintume, pavyzdžiui, su perpardavinėjimu. Norint sklandžiai dirbti, turite turėti sandėlį, kuriame laikysite prekes, kad užsakymai klientus pasiektų greitai.

Ką verta pardavinėti internetu?

   Dažnam žmogui, besiruošiančiam užsiimti šiuo verslu iškyla klausimas, ką gi reikia pardavinėti, kad jų puoselėjama veikla sulauktų pasisekimo ir nemenko rato klientų? Dažniausiai labiau patyrę žmonės atlieka analizę, kokius daiktus žmonės perka dažniausiai.

   Logiškai mąstant, dažniausiai žmonės perka tuos daiktus, kurie greičiausiai dėvisi ir jų reikia daugiau nei keletos vienetų. 

  Tokie rūbai yra, be abejonės, kojinės moterims ir vyrams. Kadangi jas dėvime kasdien, jų reikia ne vienos poros, be to, jos visos dienos metu turi atlaikyti didelę trintį su batais, todėl natūralu, kad net aukščiausios kokybės kojinės po metų dėvėjimo praranda savo pirminę išvaizdą, todėl naujų kojinių žmonėms reikia nuolat. Taigi, tai puiki prekė, kurią verta siūlyti savo internetinėje prekyboje. 

   Kitas ne mažiaus perkamas rūbas yra apatiniai, kuriuos taip pat dažnai keičiame, todėl spintoje turime turėti vis naujų apatinių rūbų. Be to, dažnai apatiniai drabužiai yra perkami su tikslu dovanoti kitam žmogui, todėl tai dar viena priežastis tokius rūbus įtraukti į savo internetinę prekybą. 

   Tačiau atminkite, jei norite, kad klientai, įsigiję prekę iš jūsų, pas jus sugrįžtų ir vėl, apatinis trikotažas turi būti aukštos kokybės (pavyzdžiui kaip šie: https://spartatextile.lt/produkto-kategorija/vyrams/apatinis-trikotazas-vyrams/). Ši auksinė taisyklė galioja visoms jūsų elektroninėje parduotuvėje parduodamoms prekėms.

Užsakymas ŠS Nr. 22-170-1