VĮ „Regitra“ vairavimo egzaminuotojai įtariami korupcija

  Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), vadovaujant Vilniaus apygardos prokuratūrai, atlieka ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos korupcijos VĮ „Regitra“. Dėl prekybos poveikiu įtariami 12 asmenų, VĮ „Regitra“ Vilniaus filialo vairavimo egzaminuotojai, tarpininkai ir suinteresuoti asmenys.

  Dėl prekybos poveikiu įtariami du VĮ „Regitra“ Vilniaus filialo 2 vairavimo egzaminuotojai ir dar 10 asmenų: 3 tarpininkai ir 7 suinteresuoti asmenys. Šiandien VĮ „Regitra“ atstovai ir dar 4 asmenys buvo laikinai sulaikyti.

  Ikiteisminio tyrimo duomenimis, VĮ „Regitra“ vairavimo egzaminuotojai reguliariai priimdavo kyšius iš suinteresuotų asmenų ir tarpininkų, kad nebūtų fiksuojamos kritinės klaidos ir nebūtų kliūčių išlaikyti vairavimo egzaminus. Tyrimo metu nustatyta, kad tokios galimai korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos vyko reguliariai, už egzamino išlaikymą mokant apie 200–400 Eur. Šiuo metu tiriama daugiau kaip 30 tokių korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų.

  Šiandien atliekami suplanuoti procesiniai veiksmai, apie 40 kratų įtariamųjų gyvenamosiose ir darbo vietose, VĮ „Regitra“ Vilniaus filiale.

Pas įtariamuosius kratų metu rasti grynieji pinigai (STT nuotrauka)

  Asmenys, turintys daugiau informacijos dėl galimos korupcijos VĮ „Regitra“ kviečiami susisiekti su STT Centrine tyrimų valdyba. Primename, kad asmuo gali būti atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už papirkimą, jeigu iš jo buvo reikalaujama kyšio ar provokuojama duoti kyšį ir jis, tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlęs ar pažadėjęs duoti arba davęs kyšį, per įmanomai trumpiausią laiką, bet ne vėliau negu iki jo pripažinimo įtariamuoju, savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugos institucijoms.

  Šį ikiteisminį tyrimą pradėjo STT Pranešimų nagrinėjimo skyrius š. m. gegužės 30 d. portalo 15min.lt publikacijos pagrindu. Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Centrinė tyrimų valdyba, jį kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

________________________________

  Kitoje byloje dėl korupcijos, siekiant išlaikyti vairavimo egzaminą, š. m. spalio mėn. Tauragės apylinkės teismas pripažino kaltu dėl papirkimo vieną šiaulietį, kuris privalės sumokėti 500 Eur baudą. Tyrimo metu nustatyta, kad šiaulietis, norėdamas užsitikrinti teigiamą vairavimo egzamino įvertinimą, pasiūlė ir davė 20 Eur kyšį jį egzaminuoti turėjusiam specialistui. VĮ „Regitra“ specialistas, supratęs, jog sulaukė kyšio, nedelsiant nutraukė vairavimo egzaminą ir apie tai informavo atsakingus asmenis.

  Šį ikiteisminį tyrimą atliko STT Klaipėdos valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.