Musninkiečiui – Teltonikos stipendija

   Musninkų Alfonso Petrulio gimnazija praneša, kad VILNIUS TECH partnerė, „Teltonikos“ įmonių grupė šiemet skyrė metines 3 tūkst. eurų stipendijas daliai elektronikos, informacinių technologijų ir mechanikos krypčių pirmakursių. Džiaugiamės, kad šią stipendiją gavo buvęs gimnazijos mokinys Tadas Tuškevičius, studijuojantis programų inžineriją.
   Apie šį įvykį rašo ir VILNIUS TECH universitetas:

  “Lapkričio 10 d. Vilniaus Gedimino technikos universitete (VILNIUS TECH) apsilankę „Teltonika IoT Group“ atstovai įteikė metines 3 tūkst. eurų (10 mėnesių po 300 eurų) stipendijas elektronikos, informacinių technologijų ir mechanikos krypčių pirmakursiams.

Šios stipendijos yra „Teltonika High-Tech Hill“ programos „Ateitis priklauso man!“ dalis, skirtos padėti jauniems talentams atsiskleisti ir paskatinti juos siekti žinių, kurti. Per penkerius metus „Teltonika” pirmakursių studentų stipendijoms ketina skirti 1,5 mln. eurų ir taip padėti universitetams pritraukti talentus į technologijų sritį.

Šiemet stipendijas gavo 31 VILNIUS TECH studentas. Jas įteikė „Teltonika High-Tech Hill“ vadovas Julius Purlys ir „Teltonika Telematics“ vadovas Antanas Šegžda. „Tik atrasdami ir augindami talentus galėsime sukurti geresnį rytojų Lietuvai. Mūsų organizacija nori padėti augti būsimoms technologijų žvaigždėms, kurios garsins Lietuvą visame pasaulyje“, – stipendijų programos tikslus renginio metu pristatė A. Šegžda.

„Teltonika Telematics“ vadovas taip pat pasidžiaugė produktyviu bendradarbiavimu su VILNIUS TECH ir tvirtino, kad įmonių grupė ieško kelių, kaip aktyviau prisidėti prie technologijų srities specialistų rengimo. ”

  „Teltonika High-Tech Hill“ stipendijų programa „Ateitis priklauso man!“ tai unikali galimybė abiturientams gauti prestižinį išsilavinimą technologijų srityje, atskleisti savo talentą bei padėti pamatus sėkmingam karjeros keliui.

Net 500 pirmakursių, ypač susidomėjusių inžinerija bei trokštančių prisidėti prie naujų technologijų vystymo, per ateinančius 5 metus galės pasinaudoti proga ir gauti metinę 3 000 € (10 mėnesių po 300 €) stipendiją be jokio įsipareigojimo įsidarbinti Teltonikoje. Iš viso stipendijoms skirsime 1,5 mln. eurų.

Tikimės, kad galimybė gauti šią stipendiją paskatins jaunuosius žmones rinktis studijuoti geriausiose Lietuvos aukštosiose mokyklose, įgyti vertingų programavimo arba inžinerijos žinių bei papildyti būsimų technologijų srities specialistų gretas. Labai kviečiame programoje dalyvauti ir abiturientus iš įvairių Lietuvos rajonų, kurie neturi savų lėšų atvažiuoti mokytis į didmiesčius.

   Plačiau apie stipendiją ir galimybę kandidatuoti skaitykite čia https://teltonika-high-tech-hill.com/lt/stipendija
Pagal pranešimus spaudai

One thought on “Musninkiečiui – Teltonikos stipendija

  • 2022-12-16 at 13:12
    Permalink

    Labai geras pavyzdys Širvintų rajono savivaldybei, kad paremtų talentingus, gabius ir darbščius žmones. Paremdami galima tikėtis, kad šie žmonės nepaliktų Širvintas ir savo sugebėjimus panaudotų mūsų rajono geresnei žmonių ateičiai.
    Pvz.: iš 61000 Eur išlaidų Naujametinei eglutei, 30000 Eur skirti jaunimo mokslui. Tai būtų daroma pas ūkišką šeimininką!!!!!

Comments are closed.