Savaitė Širvintose: gaisrai ir nelaimės

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos

informacija apie gaisrus bei atliktus gelbėjimo darbus

už laikotarpį nuo 2022-12-07 d. iki 2022-12-13 d.

Pranešame, kad 2022 metais Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje kilo 86 gaisrai. Atlikti 62 gelbėjimo darbai.

Gaisrai

  1. 2022-12-10 d. iš kaimynų gautas pranešimas, kad Kernavės sen. Kernavės mstl. Gedimino g. dviejų aukštų mediniame name kuriame yra žmonių dega kaminas. Pranešimo metu gauta informacija, kad pastato viduje yra degių dujų balionas. Atvykus, dviejų aukštų medinio namo dūmtraukyje degė suodžiai. Patikrintos patalpos. Pabudėta kol dūmtraukyje išdegė suodžiai.
  2. 2022-12-12 d. gautas pranešimas, kad Gelvonų sen., Kaliakiemių k., Kaliakiemių g. dega vieno aukšto, medinis ūkinis pastatas. Atvykus, iš ūkinio pastato veržėsi balti dūmai. Degimas vyko prie ūkinio pastato prijungtos pirties patalpos pastogėje. Dalis stogo sudegė, dalis buvo nuardyta. Aprūko ir buvo sulieta pirties patalpa. Pabudėta.

Atlikti gelbėjimo darbai

  1. 2022-12-07 d. gautas pranešimas, kad kelyje Panevėžys – Vilnius, BMW automobilio nesuvaldžiusi vairuotoja, atsitrenkė į kitą automobilį. Galimai yra dar susidūrusių automobilių. Pranešimo metu vairuotoja iš apvirtusio automobilio bando išlipti. Ar yra nukentėjusių ir prispaustų, pasakyti negali. Atvykus, prispaustų žmonių nebuvo. Buvo atjungti automobilių Audi ir BMW akumuliatoriai.
  2. 2022-12-09 d. gautas pranešimas, kad Širvintose, Zibalų g. įrenginys prispaudė žmogų. Atvykus, žmogus kurio galva buvo užspausta įrenginyje jau buvo išlaisvintas. Padėta medikams išnešti nukentėjusį žmogų ir įkelti į greitosios medicinos pagabos automobilį.
  3. 2022-12-10 d. gautas pranešimas, kad kelyje Vilnius – Panevėžys į kelio atitvarus atsitrenkęs stovi krovininis automobilis. Viduje galimai yra prispaustų žmonių. Atvykus, krovininis automobilis buvo nuvažiavęs nuo kelio, bet niekam pagalbos nereikėjo. Pranešimas nepagrįstas.
  4. 2022-12-12 d. gautas pranešimas, kad kelyje Panevėžys – Vilnius matomas griovyje apvirtęs pilkšvos spalvos lengvasis automobilis. Žmonių pėdsakų prie automobilio nėra, pranešėjas sustojo, apžiūri įvykio vietą. Reikia įsitikinti ar žmogus neprispaustas po automobiliu. Atvykus, automobilis SAAB buvo nuvažiavęs į griovį ir apvirtęs ant stogo. Automobilio durys buvo atidarytos, viduje ir aplink žmonių nebuvo. Automobilis atverstas ant ratų, atjungtas akumuliatorius

Gyventojai į Širvintų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą konsultuotis priešgaisrinės saugos klausimais gali kreiptis:

elektroniniu paštu:             arba               telefonų numeriais:

sirvintos.pgt@vpgt.lt                              (8 382) 30 205

(8 382) 30 202

(8 382) 30 206

PAGD prie VRM

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija