Kaip išsirinkti gerą namų internetą?

  Interneto pasirinkimas namams gali būti iššūkis daugeliui, ypač kai Lietuvos rinkoje yra tiek daug pasiūlymų. Tačiau šiandien kreipsime dėmesį į vakarinę šalies dalį, taigi koks internetas Klaipėdos mieste bus geriausias pasirinkimas? Į ką reikėtų atkreipti dėmesį ieškant geriausio sprendimo savo namams? Čia apie tai ir papasakosime.

Internetas namams – kuris variantas bus geriausias?

  Daugelis žmonių nebeįsivaizduoja gyvenimo be interneto namuose. Ypač todėl, kad prieiga prie interneto ne tik garantuoja pramogą, bet daugeliu atvejų tapo būtina sąlyga darbui ar net studijoms. Norint užtikrinti aukščiausio lygio sklandų darbą ir kokybišką pramogų laiką, verta rinktis tokį namų internetą, kuris atitiks visus jūsų keliamus reikalavimus ir turimus lūkesčius.

Fiksuotas ar bevielis internetas? Interneto jungčių tipai

  Ieškant geriausio sprendimo sau, verta žinoti svarbiausią informaciją apie fiksuotą ir belaidį internetą – kokios jų savybės ir kuo skiriasi?

  Fiksuotas internetas – tai kabeliu į butą, namą ar kitą pastatą atvestas internetas. Šios paslaugos pranašumai yra šie:

  •  ryšio stabilumas,
  •  greitas duomenų perdavimas,
  •  nėra duomenų atsisiuntimo apribojimų.

  Ne mažiau svarbus aspektas yra interneto darbas tam tikromis nepalankiomis sąlygomis, t. y. esant trikdžiams. Jei namie dirbate ar mokotės, interneto ryšys turėtų būti pakankamai stiprus ir veikti nepriekaištingai, nepriklausomai nuo mobiliojo tinklo apkrovos ar oro už lango. Fiksuoto interneto privalumas yra ir kaina. 

  Žinoma, atskirų interneto tiekėjų pasiūlymai skiriasi vieni nuo kitų, tačiau lyginant su belaidžiu internetu, fiksuotas internetas yra patrauklesnis pasirinkimas dėl žemesnės kainos. Įvedę savo adresą į reikiamą langelį galite sužinoti palankiausius pasiūlymus – paslaugas užsisakykite internetasklaipedoje.lt puslapyje.

  Belaidis internetas yra puikus sprendimas žmonėms, kuriems reikalinga nuolatinė prieiga prie tinklo, nepriklausomai nuo buvimo vietos. Tokį interneto ryšį naudojate kur norite ir kada norite.  Šio tipo ryšys geriausiai veikia su išmaniaisiais telefonais ir kitais belaidžiais įrenginiais. Tačiau verta paminėti, kad belaidžio interneto kokybei įtakos turi veiksniai, į kuriuos fiksuoto ryšio atveju nereikia atsižvelgti – duomenų limitai ir tinklo apkrova.

Į ką labiausiai kreipti dėmesį renkantis namų internetą?

  Interneto greitis yra pagrindinis kriterijus, į kurį reikia atkreipti dėmesį. Kuo greitesnis atsisiuntimo ir įkėlimo greitis, tuo geriau. Tačiau reikia atminti, kad ne visi skirtingų įmonių siūlomi paketai bus prieinami visur. Todėl prieš priimdami galutinį sprendimą turėtumėte pasidomėti techninėmis infrastruktūros galimybėmis jūsų gyvenamajame rajone.

  Kitas elementas, turintis įtakos galutiniam pirkėjo apsisprendimui, yra kaina. Rinkdamiesi namų interneto tinklo tiekėjo paslaugas pagal kainą, atsižvelkite į pristatymo sąlygas, operatoriaus galimybes ir galimus apribojimus, atsirandančius dėl tam tikrų niuansų ar vietovės ypatybių.

  Sutarties trukmė taip pat labai svarbi interneto ryšio vartotojams. Geriausia išeitis tokioje situacijoje – neterminuota sutartis, kai galite bet kada be jokių mokesčių tiekėjo paslaugų atsisakyti.

  Pasirinkta interneto ryšio sparta turėtų būti pritaikyta tiek jūsų šeimos dydžiui, tiek įrenginių, kurie naudosis internetu, skaičiui. Žaidimų konsolė, keli mobilieji telefonai, televizorius ir daugelis kitų įrenginių nuolat yra jungiami prie tinklo, tad sąrašas tikrai ganėtinai ilgas. Norint vienu metu dalyvauti vaizdo konferencijoje, žiūrėti serialą ar laisvai naudotis socialiniais tinklais, reikalingas ne mažesnis kaip 100 Mb/s interneto greitis.

Užsakymas ŠS Nr. 22-173