Piktinamės nevalytais keliais, bet ar patys netrukdome to daryti?

   Iškritus gausesniam sniegui pasigirdo tradiciniai pasipiktinimo pliūpsniai: nevalomos gatvės, slidūs šaligatviai. Tuo metu, kai privačių namų gyventojai rytais keliasi anksčiau, kad nusikastų sniegą ir būtų patogiau išvažiuoti iš namų, mes šiltai geriame kavą ir burnojame dėl gausaus sniego ir tarnybų neskubėjimo. Greitai pripratome prie patogumų. Tingime prisijungti net prie kaimynų, nukasinėjančių sniegą daugiabučio kieme.

  Greiti mes piktintis kitais. Bet kartais vertėtų pasižiūrėti į save. Trečiadienio popietę prie “Mūsų šeimos” klinikos vaizdelis nenuteikė maloniai. Šioje aikštelėje nuolat pilna mašinų ir atvykus pas medikus ne visada rasi vietą savo automobiliui. Žinoma, kai neskauda kojų ir laisvai judi – nėra bėdų paėjėti iš toliau. Bet neužmirškime, kad pas medikus dažniausiai važiuojama susirgus. Senoliui ar mamai su mažu vaikučiu, o gal ir neįgaliajam nėra patogu toliau pasistatyti automobilį. Kartais ir keli žingsniai žmogui yra iššūkis.

Aikštelėje prie klinikos akivaizdžiai ne pirmą dieną stovi lengvasis automobilis. Matosi, kad apie jį yra ir traktoriaus apvažiuota valant gatvę. Gal net ne vieną kartą. Suprantama, kad kažkur mašiną reikia statyti. Tačiau, jei valant gatvę ji trukdo, jau yra negerai. Mašina ir sniegai aplink ją užima dviejų automobilių vietas. O kai aikštelėje telpa vos penki automobiliai, dvi vietos yra labai daug. Juo labiau, kad (primenu) aikštelė prie klinikos.

   Žinoma, atšils orai ir tas suverstas sniegas nutirps, bet kiek per tą laiką sergančių pacientų neras, kur pasistatyti savo automobilio? Ir čia galioja paprasta gyvenimo taisyklė: nesielk su kitu taip, kaip nenori, kad būtų elgiamasi su tavimi.

   Tad apsidairykime, kad mūsų automobiliai netrukdytų tarnyboms rūpintis mumis. Ir neprovokuokime situacijos, kokia kadaise buvo Vilniuje, kai meras važiavo per ne vietoje pastatytus automobilius. Tikėkimės, mūsų rajono vadovams to nereikės daryti.

One thought on “Piktinamės nevalytais keliais, bet ar patys netrukdome to daryti?

  • 2022-12-30 at 10:57
    Permalink

    Problema yra, bet ne čia sudėti akcentai. Žmogus nepažeidė jokių eismo taisyklių ir įstatymų. Apeliuojate į sąmoningumą? Be reikalo. Lietuvių tauta ne ta, kuri aukos savo gerbūvį vardan sąmoningumo ir moralės. Lietuvis elgsis (galbūt) prideramai tik, jei tai bus reglamentuota įstatymu. Šiuo atveju problemą lengvai išspręstų ženklas stovėti leidžiama tik 2 valandas arba naktį.

    Manote, žmogus tyčia iš neturėjimo ką veikti kitiems stengiasi sutrukdyti? Anaiptol. Širvintos ne Vilnius, bet, nepaisant to, parkavimo problema prie daugiabučių yra labai opi. Ne kartą šią problemą kėliau, bet savivaldybė tik arogantiškai problemą atfutbolindavo daugiabučių gyventojams. Tai ir turime, tai ką turime, ir ilgai panašias problemas dar turėsime ateityje.

Comments are closed.