Širvintų ,,Bočiai” šventė Tris Karalius

   Žvarbią sausio 6-osios dieną Širvintų ,,Bočiai” rinkosi į Lalijos kavinę atšvęsti Trijų Karalių šventės.

    Pirmininkas Vladas Jablonskas visus pasveikino  su Trijų Karalių švente ir įteikė didelį šakotį ir kt. dovanas. Šias dovanas perdavė žmogus, nenorėjęs skelbti savo tapatybės, o mes tariame jam nuoširdų Ačiū ir siunčiame linkėjimus.

   Šventėje dalyvavo ir Širvintų Šv.Arkangelo Mykolo bažnyčios dekanas Leonas Klimas, kuris išsamiai papasakojo apie Trijų Karalių šventės prasmę.

  Pasirodė ir Trys Karaliai: Kasparas, Merkelis ir Baltazaras su palyda ir dovanomis (auksu, mira ir smilkalais).

  Kiekvienas Karalius papasakojo apie savo prasmę. Trijų Karalių palydos moterys dainavo apie jovarėlį ir giedojo Gliory, gliory aleliuja. Trys Karaliai „bočeliams“ padalijo savo dovanas.

  Regina Ambrazienė supažindino su Širvintų ,,Bočių” bendrijos suorganizuota akcija ,,Numegzk kojines Ukrainos kariams”. Prie šios akcijos prisidėjo 25-ios „Bočių“ moterys, kurios iš viso numezgė 51-ą porą vilnonių puskojinių ir dvi poras pirštinių. Prie kojinių „Bočeliai“ pridėjo ir laišką, bet apie visa tai papasakosime rytoj.

  Visus Bočius linksmino nuostabaus balso muzikantas iš Musninkų Tadas Imbrasas. Visi liko labai patenkinti jo dainuojamomis dainomis ir dainas dainavo kartu.  Buvo sudainuota daug gražių dainų.

  Išsiskirstant šventės dalyviams visi prašė Tado dar atvykti palinksminti „bočelių“ kartu su Vida Ališauskiene.

  Nuoširdžiai dėkojame  muzikantui Tadui, „Lelijos“ kavinės direktorei Ritai Burakovienei ir virėjoms už skanų maistą ir aptarnavimą.

LPS ,,Bočiai” Širvintų bendrijos informacija