Su Vasario 16-ąja! Su Lietuvos Nepriklausomybės diena!

Anna Kuznecovienė, Širvintų rajono LSDP skyriaus pirmininkė, Tarybos narė

Brangūs Širvintiškiai,

  Pamažu Lietuvos gamta mums siunčia subtilius ženklus, kad ilgai netrukus atskubės, atidundės pavasaris, beveik visada mums atnešantis vilties, tikėjimo ir lūkesčių. Šiemetinė Vasario 16-oji bus kitokia, ypatinga. Galbūt su daugiau rimties ir susikaupimo, nes pernai pirmąją Lietuvos Nepriklausomybės dieną šventėme, kai Ukrainoje karas dar nebuvo prasidėjęs. Nors jis fiziškai mūsų nepasiekė, tačiau kasdien galvojame apie jį ir ukrainiečius –  jų karius, kasdien kovojančius ir žūstančius fronte, ir civilius, kenčiančius  nuo priešo atakų, šalčio ir skurdo. Padedame  jiems savo mintimis, maldomis ar pinigais. Tikiu, kad šiomis dienomis, belaukiant Vasario 16-osios, daugelis mūsų neišvengiamai turime vilties ir tikėjimo, kad dar šiemet Ukraina nugalės, ir tas priešas daugiau nebepakels savo galvos.

  Tai yra didelio pasaulio vaizdo dalis. Tačiau veidmainiautume, jei sakytume, kad reikalai Lietuvoje, Širvintose ar mūsų pačių šeimose yra žymiai mažiau svarbesni. Mums jie yra lygiai tokie pat svarbūs, tik kitaip, nes privalome  rūpintis savo valstybe, savo miestu, savo šeima, savimi. Išgyvename dėl tebeaugančių kainų Lietuvoje. Nerimaujame, ar mūsų jaunoms šeimoms pavyks išlaikyti savo nuosavus būstus net tokiuose nedideliuose miestuose kaip Širvintos, bankų palūkanoms staiga šovus į aukštumas. Kiekvienas iš mūsų sprendžia didesnius ar mažesnius rūpesčius savo namuose. Kiekvieno iš mūsų gyvenimas yra svarbus, kad ir kaip banaliai  tai beskambėtų.

  Vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga mums visiems linkiu nepamiršti vienodai svarbių didelio ir mažo pasaulio vaizdų. Išlaikyti balansą tarp egzistencinių būties ir kasdienių buities klausimų. Rūpintis savo sveikata – nepersidirbti, rasti laiko geram poilsiui, laiku nueiti pas gydytoją, išmokti laiku sustoti tarp nesibaigiančių darbų ir rūpesčių. Nepamiršti savo sielos reikalų – būti geriems patys sau ir artimui, rasti laiko knygai, ramybės minutei sau bei kitiems mažiems nuostabiems dalykams kasdienybėje. Daugiau džiaugtis gyvenimu, tiesiog gyventi, jausti ir svajoti, nesvarbu, ar tau šešiolika, ar šešiasdešimt.

   Su Vasario 16-ąja! Su Lietuvos Nepriklausomybės diena!

Anna Kuznecovienė, Širvintų rajono LSDP skyriaus pirmininkė, Tarybos narė

Politinė reklama, bus apmokėta iš LSDP rinkiminės sąskaitos pagal sutartį ŠS 23-03. Užsakymas ŠS 23-14-31KŽ