Vilkike su puspriekabe – vogtų automobilių dalys

    Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, tikrindami turimą informaciją, sausio 31 d. kelyje Kaunas-Klaipėda sulaikė krovininį automobilį – jame ir puspriekabėje  buvo gabenamos Jungtinėje Karalystėje vogtų automobilių dalys. Krovininis automobilis ir puspriekabė buvo pilnai pakrauti šiais metais vogtų prabangių apynaujų BMW, „Lexus“, „Porsche“, „Land Rover Range Rover“ automobilių dalių. Pavogtų automobilių vidutinė rinkos vertė yra nuo 25 000 eurų iki 85 000 eurų.

    Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

  Įtariant vogtų automobilių dalių gabenimu iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą, buvo sulaikyti 6 asmenys, kuriems buvo įteikti pranešimai apie įtarimą dėl nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 189 str. 2 d. (Nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto įgijimo ar realizavimo), už kurią Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

  Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas