Kai vaikystėje matytos pasakos tampa gyvenimo būdu

ALYTĖ SKEBERIENĖ – Širvintų rajono savivaldybės narė, Demokratų sąjungos “Vardan Lietuvos” Širvintų skyriaus pirmininkė

/ALYTĖ SKEBERIENĖ – Širvintų rajono savivaldybės narė, Demokratų sąjungos “Vardan Lietuvos” Širvintų skyriaus pirmininkė/

  Tikriausiai daugelis iš viduriniosios kartos atstovų prisimena seną animacinį filmuką apie Pažaduką. Ten vienas iš filmo herojų vis pateikia fix idėjas koncertinės programos numeriui. Kaskart jam gimsta vis naujos idėjos, bet taip ir nepavyksta nei vienos jų įgyvendinti. Įtariu, kad mūsų rajono merė labai atidžiai šį filmuką vaikystėje žiūrėjo ir net iš jo mokėsi. Nes dabartinės rajono aktualijos kelia minčių, kad būtent pagal tą filmuko scenarijų kuriami rajono planai.

  Apie išdalintus prieš rinkimus pažadus jau būtų galima nei kiek ne plonesnę knygelę, nei jau matyti blizgūs pagyrų žurnalai, išleisti su visom iliustracijom. Ir vadintųsi ji irgi filmuko žodžiais “O bus taip !” Deja, matom, kad tas „bus” dažnai tik ir lieka spalvotomis iliustracijomis.

  Paskutiniame tarybos posėdyje be išankstinio įtraukimo į posėdžio darbotvarkę merė pateikė pranešimą, kad 2023 m. vasario 9 d. gautas pasiūlymas dėl naujos autobusų stoties bei prekybos centro pastato statybos. Dar žadama prisidėti 250 tūks. eurų finansiniu įnašu. Pagal pateiktus ir vėl gražius piešinėlius vietoje dabartinės autobusų stoties iškils prekybos centro pastatas (nėra žinoma kokio tinklo). Sklypą skyrus prekybos centrui, autobusų stočiai bus skirta dabar “automobiliniu” turgumi vadinama vieta (ten, kur dabar vyksta lauko prekyba ar iš automobilių prekiaujama daržovėmis).

  O tai kur dingsta turgus, apie kurį taip gausiai buvo žadėta visuomenei, turguje dirbantiems prekeiviams? Kur turgus, kurio vos jau ne vietos paviljonuose buvo dalijamos? Kur turgus,  kurio tokie viliojantys spalvoti paveikslėliai buvo pateikti rajono gyventojams” Ir šios studijos, šios vizualizacijos juk ne vieną šimtą eurų, matyt, kainavo!

  Mūsų rajono vadovės mada – pirma garsiai parėkauti, pasireklamuoti, pateikti gražių nuotraukėlių, suteikti viltį ir jos neįgyvendinti – ir čia rado sau vietą. Pasirodo, Kelių direkcija neduoda sutikimo įrengti turgų dėl reikalingų atstumų nuo regioninio kelio. Pala pala, tai ar mūsų ponios nežinojo, kad tas kelias regioninis, ar nežinojo reikalavimų, o gal manė, kad reikalavimai ne joms ir juos galima apeiti. Šį kartą nepavyko. O gal yra kitų, labiau viliojančių pažadų? Juk investuotojas yra įsigiję šalia ęsantį sklypą, tad šis, dabartinės autobusų stoties sklypas, jiems dabar yra labai reikalingas, tiesios aukso vertės.

  Paklausus, kur bus iškelti dabartinės lauko prekybos prekeiviai, atsakymo negauta. Ta vieta nenumatyta, t.y. “mes nežinom, kur statysime naują turgų”, “gal ten, o gal ten”. Kaip dabar sėdėjote, gerbiamieji, ant taburečių, dėžių ar dar kokių suoliukų, taip gal ir vėliau sėdėsite. Tik kažkur toliau teks pasitraukti, vietą kur pakampėje susirasti ir toliau apie žadėtą modernų turgų svajoti.

   Pareplikavus, kad atėjusiam investuotojui paskyrus vietą autobusų stočiai įrengti reikia pagalvoti apie mūsų rajono žmones, kad jau dabar reikia pasiūlyti, pritaikyti ir įrengti vietas prekybai, nuskambėjęs atsakymas ir vėl tik pažadų forma. Ir tas “susitiksime su prekeiviais” ar neprimena filmuko? Juk jau buvot susitikę, juk jau kalbėjot, juk jau žadėjot. Ar šį kartą ir vėl  – “O bus taip !”

Esu labai dėkinga rajono gyventojams, kurie mielai pasidalijo ankstesnių rinkiminių pažadų leidiniais. Prisiminkime kartu.

  2015-2019 m. Živilė Pinskuvienė kandidatuoja į merus su Darbo partija. Pažadų sąraše:

 – “ SPRĘSIU JŪSŲ problemas ir VYKDYSIU JŪSŲ man pavestus darbus”. Rezultatas – jokio tarimosi su visuomene, derinimo. Darau, ką sugalvoju!

– „SIEKSIU išlaikyti ambulatorijas“. Rezultatas – gal buvo labai aukštai, nepasiekė.

„Atnaujinsime turgaus infrastruktūrą“. Rezultatas – dar ne šiandien, gal rytoj arba prieš kitus rinkimus.

– „Atnaujinta Autobusų stotis su patalpomis paslaugų įmonėms ir smulkiajam verslui. Ūkininkų turgelis“ – Rezultatas – dar ne šiandien, gal rytoj arba prieš kitus rinkimus.

– Renovuosime Širvintų darželį – lopšelį „Saulutė“ bei kaimiškų vietovių darželius. Rezultatas – perkelkim kitiems rinkimams.

– Atsižvelgdami į mokyklų bendruomenių ir vietos gyventojų poreikius, rasime būdų, kaip išlaikyti kaimo mokyklas.“ – Rezultatas – grandiozinis, bet nepavykęs planas sujungti mokyklas.

  Dar daugiau neįgyvendintų pažadų nuotraukose (teniso kortai, vandens sportas, dviračių, valčių nuoma, jaunavedžių uostas, bandelių kepyklėlė, Prekybos ir pramogų centras „Stebuklų šalis seno stadiono vietoje, scena kameriniams renginiams Jaunimo sode ir t.t.)

2019-2023 m. Živilė Pinskuvienė kandidatuoja į merus su visuomeniniu rinkimų komitetu. Pažadų sąraše:

– „Įkursime Širvintų turgų. Bus įrengtas naujas turgus prekybai drabužiais, gėlėmis, vaisiais, daržovėmis, mėsa, žuvimi ir kitomis įvairiomis prekėmis. Jau yra parengta Širvintų turgaus modernizavimo situacijos analizė“. Rezultatas – vėl ruošiamasi naujai analizei, vėl naujai vietai.

– „Bus įrengtas naujas laisvalaikio ir poilsio parkas Kalnalaukio g. 43. Bus įrengti teniso kortai, riedlenčių parkas, paspirtukų takas su kalniukais, mini golfo aikštelė, pavėsinės, labirintas, pėsčiųjų takai ir t.t.. Jau yra parengti priešprojektiniai pasiūlymai“. Rezultatas – pasiūlymai buvo skirti tik stalčiui?

– „Bus įkurtas Krašto muziejus….Jau parengtas investicijų projektas“. Rezultatas – gal jau galiu nusipirkti bilietą į muziejų?

– „Vykdysime lopšelio – darželio „Boružėlė“ pastato Vilniaus g. 55 (buvusios „Saulutės“) rekonstrukciją. Jos metu bus apšiltintas pastatas, pastatytas priestatas ir t.t.“  Rezultatas – ir vėl tie patys pažadai.

  Dar daug kitų pažadų galima rasti tame žurnale. Tai ir šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelė, paplūdimio pirtis, reabilitacijos skyrius, dėmesys naujų darbo vietų kūrimui ir t.t.

  Ir pabaigai. Manau, kad jau esat gavę arba greit gausite naują pažadų knygelę. Vartydami ir vertindami ją nepamirškite, kad jos autorius – mūsų rajono PAŽADUKAS.

Politinė reklama bus apmokėta iš “Demokratų sąjungos “Vardan Lietuvos” rinkiminės kampanijos sąskaitos pagal sutartį ŠS 22-04. Užsakymas ŠS 23-07-60