KREIPIMASIS Į DEBATŲ LAIDOS „ŽINAU KĄ RENKU“ ORGANIZATORIUS IR RAJONO GYVENTOJUS

   Mes, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ ir Lietuvos socialdemokratų partijos Širvintų skyrių iškelti kandidatai į 2023 m. kovo 5 d. Savivaldybių merų ir tarybos narių rinkimus einame SKAIDRIAI, SĄŽININGAI, GARBINGAI. Mes nesirenkame rinkėjų gąsdinimo, oponentų persekiojimo, represijų ar melo politikos. Pralaimėti teismai, skandalai dėl rinkėjų papirkinėjimo – visa tai rasite dabartinės merės darbų kraityje, apie kuriuos ji garsiai nesigiria. Susiklosčius tikrai ne demokratinei situacijai mūsų rajone, šiandien mes boikotuojame debatus. Nematome prasmės diskutuoti su kandidatu į merus, t. y.  dabartine rajono mere, kuriai nesuprantamas žodis „demokratija“, laisvas pasirinkimas, skaidrūs ir sąžiningi rinkimai. Matydami ir patirdami jos autoritarinį valdymo stilių, stebėdami visuomenės skaldymą, elgesį su tarybos opozicijos nariais, kasdien girdėdami vis tą pačią propagandą, merės liaupses sau, savireklamą, susidurdami su oponentų žeminimu, kitaip mąstančių terorizavimu, nutarėme jog laiką, skirtą debatams, mieliau išnaudosime susitikimui ir konstruktyviems pokalbiams tiesiogiai su rinkėjais.

   Mums, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ ir Lietuvos socialdemokratų partijos Širvintų skyriaus kandidatėms į Širvintų rajono merus, politika – tai ne savęs aukštinimo, svetimų darbų ar idėjų pasisavinimo, žmonių skirstymo į savus ir ne savus, pažadų dalinimo ir jų netesybų, populistinės retorikos veikla.

   Pritariame nuomonei, kad populistai autoritariniai merai, kelia didelę grėsmę demokratiniam valdymui ir teisinei valstybei, nes jie siekia konsoliduoti valdžią ir sumenkinti demokratiją palaikančias institucijas bei normas. Turėdamos didelę gyvenimiškąją ir profesinę patirtį, platų požiūrį į ŽMOGŲ, būdamos tikromis, o ne deklaruotomis širvintiškėmis, renkamės ne savireklamą, bet tiesioginį darbą su žmonėmis ir dėl žmonių.

   Mes – už orų gyvenimą Širvintų rajone, be patyčių, žeminimo, skaldymo.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Širvintų skyriaus kandidatė į Širvintų rajono merus Irena Sližauskienė

Lietuvos socialdemokratų partijos Širvintų skyriaus kandidatė į Širvintų rajono merus Anna Kuznecovienė

Politinė reklama bus apmokėta iš “Demokratų sąjungos “Vardan Lietuvos” rinkiminės kampanijos sąskaitos pagal sutartį ŠS 22-04. Užsakymas ŠS 23-07-72