Virginijus Sarpauskas. Mero programa

/ VIRGINIJUS SARPAUSKAS, kandidatas į Širvintų rajono merus /

  Esu ir Valstybininkas, ir Savivaldybininkas. Man savivalda – neatsiejama visos valstybės dalis. Kai žmonės pasitiki vietos valdžia, pasitiki ir valstybės.

  Kūrybinga politika turi saugoti laisvės erdvę, nes tik laisvi žmonės gali iš tiesų būti atsakingi už savo gyvenimus. Tačiau ši laisvės erdvė išliks autentiška tiek, kiek ji bus persmelkta atsakomybės, įsipareigojimo ir tarpusavio pagarbos santykiais.

  Svarbiausias Valstybės stiprybės šaltinis – piliečių, bendruomenių, verslo įgalinimas ir tarpusavio pasitikėjimo atkūrimas, o ne smulkmeniška, įkyri kontrolė.

  Stipri Valstybė nesupančioja taisyklėmis, o tiki ir pasitiki savo piliečiais ir tarnautojais, todėl yra lanksti darydama sprendimus.

  Stipriai Valstybei reikia telkiančios lyderystės. Ne viską žinančio vado ar „stiprios rankos“ politikos, o lyderystės, kuri geba sutelkti, įsiklausyti ir užtikrintai vesti pirmyn.

  Valstybingumas, kaip tautos, bendruomenės ir kiekvieno asmens gerovės ir klestėjimo prielaida, privalo būti stiprinamas ne vien individualių teisių bei laisvių sąskaita, o visų gerovės ir santarvės labui.

  Valstybėje stiprėja Rytams būdingos autoritarinės kontrolės, vienasmenio valdymo reiškiniai. Todėl būtina sutvirtinti efektyvius Valstybės valdymo pamatus – turi būti daugiau sutarimu, sistemiškumu, atvirumu, skaidrumu ir įrodymais grįstų sprendimų.

  Aukštesnės demokratijos kokybės sieksiu įgyvendindamas sociokratijos principus, t. y. tarp visuomenės ir valdžios kursiu bendradarbiavimo ir įsitraukimo priimant sprendimus kultūrą.

  Negalime tik stebėti, kaip leidžiami mūsų visų pinigai. Juk skola guls ant kiekvieno iš mūsų pečių ir ją mums visiems teks grąžinti.

  Visuomenei neturėtų kilti klausimų ar abejonių dėl galimos korupcijos, protekcionizmo, supainiotų viešų ir privačiųjų interesų.

Politinė reklama. Apmokėta iš TS-LKD rinkimų sąskaitos pagal sutartį ŠS 23-01. Užsakymas ŠS 23-10-31KŽ