Prasideda išankstinis balsavimas 2023 m. savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose

Šiandien, vasario 28 d., prasideda balsavimas iki rinkimų dienos savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose.

Antradienį–ketvirtadienį (vasario 28–kovo 2 dienomis) Širvintų rajono savivaldybėje, Vilniaus g. 61, II aukšto salėje, balsavimas vyks nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro, ir visi rinkėjai, kurie kovo 5 d. dėl kokių nors priežasčių negalės atvykti į savo rinkimų apylinkes balsuoti, ta teise gali pasinaudoti ir išreikšti savo nuomonę bei atlikti pilietinę pareigą bet kurioje šalies savivaldybėje.

Rinkėjai, deklaravę savo gyvenamąją vietą kitose savivaldybėse, galės atvykti balsuoti balsavimo iki rinkimų dienos metu į bet kurią savivaldybę, taip pat ir į Širvintų rajono. Balsalapiai tokiems rinkėjams bus išduoti pagal jų deklaruotos gyvenamosios vietos iškeltus kandidatus.

Rinkimų dieną – kovo 5-ąją – balsuoti bet kurioje Lietuvos savivaldybėje jau nebebus galimybės, rinkėjai turės atvykti į tos savivaldybės, kurioje yra deklaravę gyvenamąją vietą iki 2023 m. sausio 4 d., rinkimų apylinkes 7–20 valandomis.

Balsuoti atvykusiam rinkėjui rinkimų kortelės turėti nereikia, apylinkės rinkimų komisijos nariui privalu pateikti galiojantį vieną iš šių savo dokumentų: asmens tapatybės kortelę, pasą, vairuotojo pažymėjimą ar kitą valstybės institucijos ar jos įgaliotos įstaigos išduotą dokumentą, pagal kurį galima nustatyti asmens tapatybę.