Kaip Kiaukliuose bobutės susipyko

 Kartais nutinka ir taip. Ketvirtadienį Kiaukliuose susipyko dvi bobutės. Gyveno sau, draugavo, savo gėriu ir viskuo, ką turėjo dalijosi. Tačiau atėjusi kaimynė vienai pakuždėjo pramanų, kitai pakuždėjo…. Ir štai – galiausiai dvi draugės susipyko taip, kad net teismą pasiekė. Rimtas teismas vyko. Atėjus teisėjui ne tik proceso dalyviai, bet ir žiūrovai buvo pakelti iš vietų, kad teisėją pagerbtų… Kas ir ką kalbėjo, dėl ko tarėsi – pamatysite artimiausiu metu, kai spektaklis bus atvežtas į Jūsų seniūniją. Tačiau teisėjo verdiktas griežtas – abi draugės nubaustos kalėjimu su tikromis grotomis lange ir dryžuota apranga.

  Kovo 31 d. Širvintų kultūros centro Kiauklių filialo mėgėjų teatras (režisierė Asta Amankavičienė) pristatė premjerą pagal Kazimiero Čyplio-Vijūno pjesę „Bobutės susipyko“. Spektaklyje vaidino: Rožė – Regina Janickienė, Augutė – Regina Šekštelienė, Šamienė – Raminta Maslinskienė, Jonas – Zenonas Šekštela, Dalienė – Dalia Bulonienė, Teisėjas – Virginas Pajaujis, sekretorė – Audronė Naraškevičienė. Liudininkės: Asta Amankavičienė ir Danutė Lemešovienė.
  Pilna salė žiūrovų – nuo kaimo senolių iki tik šiemet gimusių mažylių. Visi įsitaisė patogiai: kas vežimukuose gardžiai miegojo, kas kėdėse sėdėjo, o kas ir ant grindų prigulė. Aktorių jaudulys prieš išeinant į sceną, rodos dingo su pirmaisiais vaidmenų žodžiais ir užbūrė, įtraukė į kaimo gyvenimą. O jis toks tikroviškas, kad personažuose net savo kaimynus imi atpažinti ir juokiesi iki negalėjimo.
    Pirmas blynas neprisvilo – žiūrovai plojo negailėdami delnų. Sekite skelbimus ir būtinai apsilankykite spektaklyje. Tai pamatyti išties verta.

One thought on “Kaip Kiaukliuose bobutės susipyko

  • 2023-04-04 at 10:01
    Permalink

    Sėkmės Kiauklių kaimo gyventojams jų kasdieniniame ir teatriniame gyvenime!
    Man atrodo, kad gerai galėtumėte parodijuoti Širvintų valdžią (carienė, jos platus asmeninės brošiūros asortimentas, savo aš demonstravimas ir aplink menkučiai žmogeliai).

Comments are closed.