Taryba padidino mero politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų skaičių nuo 3 iki 8

   Paskutiniame šios kadencijos Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo teiktas siūlymas „nustatyti 8 (aštuonias) mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybes“.

   Kartu buvo siūloma „Pripažinti netekusiu galios Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2015 m. liepos 23 d. sprendimą Nr. 1-74 „Dėl mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybių skaičiaus nustatymo“.“ Skaitytojams primename, kad 2015 m sprendimu buvo trys tokios pareigybės. Priėmus šį sprendimą pareigybių skaičius didėja iki 8.

    Šis sprendimas įsigalioja, kai naujai išrinkta 2023–2027 metų kadencijos Širvintų rajono savivaldybės taryba susirenka į pirmąjį posėdį.

   Tarybos nariai posėdyje klausimų neturėjo, visi balsavo vienbalsiai UŽ.

16 thoughts on “Taryba padidino mero politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų skaičių nuo 3 iki 8

  • 2023-04-12 at 15:19
    Permalink

    Patys kalti.
    Žmonės pasiskaito anonimiškus komentarus ir net nebenori žiūrėti į opozicijos pusę. Nors galbūt tik 2-3 čia rašinėja, bet meta šešėlį visoms partijoms. Kai nežinai tiksliai kuris čia toks, tai į visus be išimties žiūri be pasitikėjimo ir nenori turėti reikalų su jokių partijomis

  • 2023-04-12 at 13:57
    Permalink

    Deja, nebalsavimas – tai pritarimas visiems valdančiųjų veiksmams. Suprantama, kad tik šimtas kitas tuo metu sirgo ar turėjo kitų objektyvių priežasčių, rinkimų savaitę sutrukdžiusių balsavimui. O su valdžia susijusieji, jų artimieji, draugai – visi iki vieno prabalsavo, o taip pat pagal išgales organizavo papildomus, pvz., dirbdami rinkiminėse komisijose. Rezultatas: 5 tūkstančiai 974 balsai ir ne mažiau penkių tūkstančių, pritarusių be balsavimo.

  • 2023-04-12 at 12:51
    Permalink

    Joneliui,
    Iš kur tokie kosminiai skaičiai už Živilę balsavusių 11648.
    Už ją balsavo vos 5000 (savi), o kiti jau nuo 2015 metų balsuoti neeina. Nes nuo tų metų cirkas vyksta Širvintose. Kas atskaldė Živilę Egipte, net žandikaulį sakė pataisė. Kaip dabar su dirbtine šypsena?
    Lietuvos laikraščiai mirga dėl naujienos dėl Živilės Širvintų merės. Ligoninės “lygis” pakeltas, tai dabar galės gulėti Širvintose, Laimutė ateis šukuoseną padarys. Vienas tualetas yra vyrams ir moterims. Trinkelių nereikės. O kiek Širvintose sergančių žmonių ir kaip vargsta, valdžiai neįdomu.
    Širvintos žinomi, tai tik iš Pinskų šeimynėlės.

  • 2023-04-11 at 05:27
    Permalink

    Pritariu Atsakymui. Nereikia įsijausti į žiniasklaidos ar visuomenininko vaidmenį – ne kiekvienam duota. Kai visus mokai, kai kopijuoji kitur jau paskelbtus darbo skelbimus, tai nesi turinio kūrėjas. Pigu ir tiek. Tokiu keliu einant, galima ne tik darbo skelbimais dalintis, bet ir užuojautomis, ir suaugusiųjų pažinčių.
    Ir dar apie suplanuotą merės ligą. Viešai paverki, kad kokia neteisybė, kai meras tampa atsakingas ir turės visur parašus dėti. Ar teko girdėti verkiant Ingridą? Tada pakvieti fotografą, prisiglaudi Joną, padarai, paviešini nuotrauką, ir paskelbi, kad susirgsi po priesaikos davimo. Ir tikėtina, iki Europarlamento rinkimų. Nes tai išgelbėtų nuo atsakomybės. Ir leistų griauti valstybę jau platesniu mastu. Kartu su Valdemaru, Viktoru ir Jakeliūnu.

  • 2023-04-10 at 17:02
    Permalink

    Koks žmogaus naivumas. Kodėl jūsų skelbimų puslapyje turim kažkam kažko linkėti? Juk merė turi net du fb profilius. Kas norės, ten palinkės. Nesuprantu. Ar taip trūksta lankytojų, kad iš kitų nelaimės norite save pijarinti?

  • 2023-04-09 at 19:24
    Permalink

    Jei sudėtinga eiti pareigas – visuomet galima atsistatydinti. Savivaldybių įstatymas tai leidžia. Ir per rinkimų biuletenius į merės pareigas atvesti kitą galinčią eiti pareigas moterį.

  • 2023-04-09 at 19:17
    Permalink

    Neįžiūriu susipriešinimo. Kovo 5 dieną merei nepritarė tik 1659 rinkėjai (tai tik apie 13 procentų rinkėjų). O 11 tūkstančių 648 (tiek balsavę “už”, tiek neatėję balsuoti) pritarė! Tai rodo, kad rinkimuose dalyvavę keturių partijų skyriai neturi įtakos savivaldybės gyventojams. Prieš merę prabalsavo tik su šiomis partijomis susiję ir kažkoks skaičius sveiką protą turinčių asmenų.

  • 2023-04-08 at 18:38
    Permalink

    Žinau. Bet vis tiek liūdna, kad ir taip, ir taip vyksta.
    Kažkaip visi labai susipriešinę.
    Gerų švenčių

  • 2023-04-08 at 16:41
    Permalink

    Dainiau, ne visi apie savo sveikatą praneša Lietuvai. Po ponios mobingo sveikatą prarado ne vienas, ir ne du širvintiškiai. Tik Lietuvai apie tai nepranešė. Atjauta žmonėms, kurie patys geba atjausti.

  • 2023-04-08 at 16:23
    Permalink

    Pikti, nelaimingi žmonės negali atleisti vieni kitiems net tragiškomis aplinkybėmis. Kiti tiesiog abejingi. Viskam,
    Tikri krikščionys.
    Ar, pasikeitus rajono vadovei, vilkų gauja virs mielais ėriukais? Nemanau.

    Atsitikus nelaimei, pamatai kas ko vertas.
    Net kare būna paliaubos
    ŽIAURU

  • 2023-04-08 at 16:02
    Permalink

    Lazda tikrai tūri du galus. Kiek galima šmeižti jai nepataikaujančius. Už blogus darbus visada tūri būti ATPILDAS.

  • 2023-04-08 at 15:42
    Permalink

    O kas ponia merė šiuo metu yra? Ar teko kada nors jai prieštarauti? O kodėl nepaguodus tų, kurie išvyti į kitus miestus dirbti, o gal ir gyventi? Kiek “patiktikų sulaukia nutildyti, užgožti, pažeminti ar apšmeižti? Toks tokių niekšų likimas, nebus vandens kam į kamerą ar palatą atnešti.

  • 2023-04-08 at 13:47
    Permalink

    Baltušytė ir Audėjūtė atsisakė Tarybos nario mandatų

  • 2023-04-08 at 11:15
    Permalink

    MES ESAME ŽIAURŪS

    Vakar feisbuke įdėjau pranešimą apie merės ligą. Palinkėjau sveikatos ir visiems tapti geresniems vieni kitiems. Ir ką gi? 1200 peržiūrų, 3 patiktukai ir nei vieno palinkėjimo sveikatos, apskritai, nei vieno komentaro.

    Iki tol sakydavau: Živilei Pinskuvienei bus kaip Michailui Gorbačiovui. Pasakęs atsistatydinimo kalbą, Gorbačiovas žvilgtelėjo į ant stalo stovėjusį kavos puoduką. Jis buvo tuščias… Tarsi netikėdamas savo akimis, jis kelis kartus akimis vis pažvelgdavo į puoduką. Bet jis tikrai buvo tuščias. Atsinešk pats…

    Kol esi valdžioje visi liaupsina, o vos tik jos nebetenki esi niekas. Žiauru.

  • 2023-04-08 at 09:15
    Permalink

    Nieko sau, tiek darbuotojų sau padidinti. Matomai jau pritrūko energijos kovoti su žmonėmis. kurie turi kitą nuomonę. O gal savų ratas sumažėjo? Negi regionų partija neturi kam išleisti pinigus? Jeigu apie Pinskuvienę išleido visą knygą ir net tiražas 7000 vnt. Tai kaip jaučiasi kiti partijos nariai? Kulto garbinimas ir štai ką padaro su žmonėmis ES milijonai, kai žmogus įsivaizduoja, kad jis viską padarė. Kas bebūtų tais metais meru būtų padaręs ir dar pigiau ir daugiau.
    Reikia protingai dirbti, bendrauti su žmonėmis, klausytis jų nuomonių, tik tada būsi sveika.

  • 2023-04-07 at 21:29
    Permalink

    Kaži kam prireikė “šiltos” vietos. Saviems!

Comments are closed.