Kokios valymo priemonės yra ekologiškos?

  Švarūs namai – tikra atgaiva sielai. Su tuo sutiktų daugelis. Ne veltui yra sakoma, kad kai namai yra švarūs – sielai taip pat yra tokia, tad svarbu ieškoti priemonių arba specialistų, kurie gali padėti palaikyti tvarką namuose neskyrus tam daug dėmesio ar laiko.

  Džiugu, kad valymo paslaugų kainos atitinka kokybę, kuri suteikia galimybę visiems užsisakyti specialistų paslaugas bei džiaugtis tvarkingais namais. Dažnas ieškodamas specialistų pirmiausia vertina – su kokiomis priemonėmis jie dirba. Tiesiog norisi, kad tvarkos palaikymo metu būtų kuo daugiau dėmesio skiriama ekologijai.

ECO ženklas – ne visada reiškia tvarumą?

  Tiek renkantis namų valymo priemones pačiam, tiek tariantis su specialistais, kurie tvarkys Jūsų namus – žiūrėkite, kokios yra pagrindinės valiklių sudedamosios medžiagos. Kai kurios priemonės yra su ECO ženkliuku, kuris, atrodo, turėtų atskirti natūralias, gamtai palankias priemones nuo tų, kurios ne tokios tvarios. Tai nėra visiškai tiesa. Kai kurie gamintojai piktnaudžiauja ECO ženkliuku, tad jo uždėjimas gali klaidinti naudotoją. Daugiau dėmesio reikia skirti sudėčiai.

   Kaip ir renkantis kosmetikos priemones, taip pat valiklius, siūlome žiūrėti, kad juose  nebūtų naftos gaminių, taip pat ir alkoholio. Kai kurie neperka tokių, kuriuose yra druskų, kadangi jos gali pažeisti jautrius baldų paviršius. Visgi, svarbiausia yra įvertinti – kas bus valoma. Jeigu plytelėms šveisti tinka ir agresyvesnės priemonės, kuriose yra daugiau stipresnių ingredientų, tai tokios, kurios yra skirtos baldų valymui, žinoma, turi būti kuo švelnesnės paviršiui, kad jų nesugadintų.

“Ūkiški” namų valymo metodai

   Net tik patys savo namus tvarkantys asmenys, tačiau kartais ir valymo paslaugas teikiantys specialistai, naudoja įvairias namines priemones, kurios dažnai veikia net geriau nei chemija. Tai yra stebuklingas acto ir sodos derinys, kurie tinka nešvarumams šalinti, plytelėms šveisti, galiausiai, paviršiams blizginti. Kartais tinka ir druska, kuri geba išvalyti ir orkaites, galiausiai, citrinos rūgštis – plytelėms šveisti. Svarbiausia, kad visos šios natūralios priemonės neturi jokio neigiamo poveikio.

Užsakymas ŠS Nr. 23-31