Čiobiškyje šėlo Romantiškas pavasaris

   Jau tradicija tapo, kad čiobiškiečiai pavasarį žadina romantiškai. Atvelykio išvakarėse svečius pasitiko gražiausių Čiobiškio margučių paroda. O nedidutė salė jau darosi ankšta čiobiškiečiams, kurie aktyviai renkasi Kultūros centro filialo renginiuose.

  Jautrios ir romantiškos eilės, kurias skaitė organizatorė ir renginio vedėja Vida Dambrauskienė, užbūrė ne vieną ir nuteikė mėgautis renginiu. Šventę dainomis pradėjo šeimininkės – Čiobiškio moterų vokalinis ansamblis “Lyra” (vadovė Inga Strakauskienė), jas pakeitė vyriausios, bet vis dar žavios atlikėjos – Šiaulių kaimo folkloro grupė “Linksmosios močiutės (vadovė Danutė Stungienė). Tuomet į sceną ėjo žavios ir jaunos Alionių filialo vokalinio ansamblio daininkės (vadovė Edita Bakšienė). Tarp ansamblių pasirodymų vis įsiverždavo keistuoliai veikėjai (Janina Jankauskienė), kurie pasakojo savo gyvenimiškas istorijas. Tai lūžo žiūrovai nuo juoko… Į šventės pabaigą oras kaito. Išėjus į sceną Avižonių krašto kaimo kapelai (vadovė Ramunė Savickienė) romantika peraugo į pavasarinį šėlsmą su šokiais ir dainomis. Kas negalėjo šokti, plojo taip, kad net delnai užkaito.

  Artistus ir žiūrovus su Kultūros darbuotojo diena ir su pavasariu sveikino visada geros nuotaikos seniūnė Jovita Šakinytė, nepraleidžianti nė vieno seniūnijos renginio.

  Ilgai nesiskirstė čiobiškiečiai. Gėrė arbatą, vaišinosi Čiobiškio gaspadinių keptais pyragais ir vėl virkdė armoniką, traukė dainas, nuo kurių net sienos drebėjo. Skirtingų seniūnijų ir net skirtingų tautybių žmonės linksminosi kartu iš visos širdies. Ir sakykite, ką norite, bet bent jau savo širdyse pavasarį į namus šventės dalyviai išsivežė…

One thought on “Čiobiškyje šėlo Romantiškas pavasaris

  • 2023-04-18 at 23:19
    Permalink

    Avižonių kapela nerealiai smagiai ir gražiau pasirodė. Manau šauniausia kapela rajone

Comments are closed.