Širvintų socialdemokratų miškas pasodintas!

   Saulėtą šeštadienį Širvintų socialdemokratai kvietė visus krašto gyventojus ir svečius į miškasodį. Tai nevienkartinė akcija. Kiekvieną pavasarį ji buvo vykdoma be pertraukų. O šį kartą akcija atgaivinta po trejų metų pertraukos, taip pakoregavo pandemija.
   Sodinti mišką buvo kviečiamos krašto bendruomenės, Vaikų dienos centrų auklėtiniai, įmonių kolektyvai ir visi norintys. Džiaugiamės, kad jie atsinešė puikią nuotaiką.
  Šiemet miškasodis vyko Širvintų rajone, netoli Beivydžių kaimo. Šventėje dalyvavo Seimo narys Algirdas Sysas, Ukmergės regioninio padalinio vadovas Virginijus Šalčiūnas, Širvintų girininkijos darbuotojai, Vileikiškių vaikų dienos centro auklėtiniai ir vadovai, Širvintų bendruomenės nariai, Širvintų demokratai ir gausus skyriaus bičiulių būrys.
   Oras išties lepino, tad visi dalyviai buvo nusiteikę darbingai. Po girininkijos darbuotojų mokymų, kaip taisyklingai sodinti sodinukus, kad jie prigytų, talkininkų pagalba pasodinta apie 3 tūkstančius eglaičių sodinukų.
   Po visų darbų, kaip ir dera, privalu sočiai ir gardžiai pavalgyti. Tad talkininkus socialdemokratai vaišino plovu, kibinais ir gardžia arbata.
  Širvintų socialdemokratai nevirkauja, kad kažkas kažkur ir kažkodėl iškirto mišką, ėmėsi konkrečių veiksmų norėdami pakeisti padėtį ir padaryti kraštą gražesnį, žalesnį. Taip jau antrą dešimtį metų kasmet pasodiname nuo 2 iki 4 tūkstančių skirtingų medelių. Jei visi medeliai būtų sodinami viename plote, jau oštų nemaža giria.
  Ačiū visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems prie kilnaus darbo, o tie kas šiemet negalėjo – nenusiminkite, Širvintų socialdemokratai pažada kitąmet vėl kviesti visus į miškasodį.
LSDP Širvintų skyriaus informacija

One thought on “Širvintų socialdemokratų miškas pasodintas!

  • 2023-04-27 at 10:50
    Permalink

    Man tai labai gražu kai skirtingų partijų nariai BENDRADARBIAUJA. Bravo!!!

Comments are closed.