Ar to tikėjotės balsuodami?

ALYTĖ SKEBERIENĖ, Širvintų rajono savivaldybės tarybos narė nuo Demokratų sąjungos “Vardan Lietuvos”

  Pirmasis Tarybos posėdis, kuriame prisiekė naujos kadencijos tarybos nariai buvo pompastiškas, lydimas  šventinės nuotaikos ir mano asmeninės vilties, kad su nauja kadencija, su nauju savivaldos įstatymu keisis ir savivaldybės tarybos darbo kultūra, kad visi kartu atrasime jėgų ir išminties kompromisams, leidžiantiems kartu dirbti rajono žmonėms, ieškoti ir priimti jiems naudingus sprendimus.  O, bet, tačiau….kokia naivi buvau, kai tikėjau, kad priesaikos žodžiai kiekvieno buvo tariami nuoširdžiai ir be jokių klastų. Kai kurių asmenų viešai  deklaruoti pažadai dirbti skaidriai ir garbingai subliuško jau šiandien, tarybos posėdžio metu.

  Šiandieniniam posėdžiui buvo pateikti sprendimų projektai dėl savivaldybės tarybos komitetų ir komisijų sudarymo, pirmininkų ir pavaduotojų skyrimo.

  Posėdžio metu merei buvo įteiktas pareiškimas, kuriame buvo informuota, kad Alytė Skeberienė, Anna Kuznecovienė ir Saulius Voveris formuoja opoziciją ir teikia Alytės Skeberienės kandidatūrą Kontrolės komiteto pirmininko, Annos Kuznecovienės kandidatūrą  Antikorupcijos komisijos pirmininko, o Sauliaus Voverio kandidatūrą Etikos komisijos pirmininko pozicijai. Šių komisijų ir komiteto pirmininką deleguoja savivaldybės tarybos opozicija.  Taip numato savivaldos įstatymas. Savivaldybės vadovėms, matyt, labai neparanku turėti šių komisijų ir komitetų pirmininkus, kurie atstovauja opoziciją. Juk taip jie turėtų galimybę šaukti komiteto posėdžius ir organizuoti jiems reikalingų dokumentų bei kitos medžiagos parengimą, kontroliuoti komiteto sprendimų vykdymą, gauti komiteto įgaliojimams vykdyti reikalingą informaciją iš valstybės ar savivaldybės institucijų, įstaigų ir valstybės ar savivaldybės valdomų įmonių. Baisu. Juk tokia informacija jokiu būdu negali patekti į opozicionierių rankas. Ką daryti? Ogi susikurti opoziciją iš “savų”. Kadangi išrinkta nuo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos tarybos narė Rasa Tamošiūnienė prisijungė prie valdančios daugumos  (galimai, už lojalumą gavusi Kontrolės komiteto pirmininko postą), valdančiai daugumai beliko sukurti kišeninę opoziciją iš didesnio skaičiaus asmenų nei pateikė tikrieji opozicionieriai. Tokiai “savajai” opozicijai buvo atiduoti visi komitetų ir komisijų pirmininkų bei pavaduotojų postai.  Tad Širvintų padangėje nieko naujo. Jokios kontrolės, jokio viešumo, jokios demokratijos. Bet mes gerbiame Jūsų, mieli rajono gyventojai, pasirinkimą. Jei tik Jums taip tinka, jei tik Jums gerai…..

7 thoughts on “Ar to tikėjotės balsuodami?

  • 2023-05-16 at 12:13
    Permalink

    mes patys leidžiame į valdžią ateiti va tokiems- hitleriui, putinui, pinskienei. nes žiūrim ir netikim, kad taip gali būti. žiūrim ir tylim… o jie eina ir su savim savo gaują vedasi. gaujai gerai- jie neliečiami, aprūpinti, apginti, pamaloninti…ir visada taip bus, nes tylim… arba parsiduodam- už ramybę, už darbą, už saugumą būti gaujoj…

  • 2023-05-14 at 06:30
    Permalink

    Mielieji, supraskit vieną kartą, kad pralamėjusieji visada turi nuoskaudų. Bet tegul jie padaro, kad žmonės už juos balsuotu. O po laiko lojančių visada atsiras, bet juk karavanas eina toliau.

  • 2023-05-04 at 22:01
    Permalink

    Įdomiausia, kad daugumai Širvintų rajono rinkėjų, tokia valdžia tinka. Kam sukt galvą dėl kažkokių pasikeitimų ir pan. Visi priprato prie Živilės š… ir jis jau jiems net kvepėt pradėjo.

  • 2023-05-04 at 21:04
    Permalink

    Kol bus valdžioje, tol jokios informacijos niekas negaus. Pasižiūrėkite kiek širvintiškių yra įdarbintu visokiose įstaigose, kam įteikiamos padėkos, priedai ir t.t čia tobulai už cementuotą…

  • 2023-05-04 at 14:51
    Permalink

    Kaip gali pralaimėti Živilė? Kas darosi savivaldybės apskaitos dokumentuose? Jeigu po rinkimų tokia buvos surengta fiesta Živilės. Žandikauliai sulūžę, rusai vaidenosi, klipai televizijoje paruošti. Juk, kur ją rodė prie vandens ten filmuota atskirai, nes žmonių nėra aplinkui. Laimėti tokiu procentu , jinai jokiu būdų negalėjo, ten kažkas matomai slypi .
    Kada žmonės atsigaus ir pradės reikalauti rimtų darbų ir ataskaitų. Mūsų mąstančių Širvintų rajone daugiau, negu sukčių, kodėl mes tylime?
    Kodėl Širvintose niekas nesidomi išlaidomis?

  • 2023-05-04 at 11:30
    Permalink

    Turit teise apskusti toki nutarima Vyriausybes atstovui,ir pareikalaut jo isvados.

  • 2023-05-04 at 10:39
    Permalink

    Nori nenori kyla mintis:
    Ant kiek turi būti prisidirbę valdantieji, kad reikia imtis tokių ekstraordinarių priemonių visiems galams suslapstyti?

    Čia tik laiko klausimas kada “slaptoji” informacija nutekės Tapinams ir STT

Comments are closed.