Širvintų socialdemokratai dalyvavo LSDP suvažiavime

   Širvintų socialdemokratai dalyvavo LSDP suvažiavime. Mūsų skyrius turi 4 mandatus ir mes esame pasiryžę atsakingai priimti sprendimus partijos ir šalies ateičiai.

   Pritarėme labai svarbiems statuto pakeitimams, kurie užvers duris bebrams.

   Pritarėme LSDP pareiškimui apie neskaidrų savivaldybių tarybų narių lėšų naudojimą.

   „LSDP suvažiavimas:
1. Atsiprašo Lietuvos žmonių už šią savivaldoje susiklosčiusią neskaidraus lėšų panaudojimo praktiką.
2. Įpareigoja LSDP skyrius išnagrinėti jų tiek esamų, tiek buvusių tarybos narių bei merų lėšų panaudojimo pagrįstumą ir tuos atstovus, kurie tas lėšas panaudojo netinkamai, įpareigoti grąžinti jas į savivaldybių biudžetus.
3. Kilus įtarimams dėl LSDP atstovų galimo nusikalstamo lėšų pasisavinimo, rekomenduoja LSDP skyriams kreiptis į atitinkamas teisėsaugos institucijas, kad būtų pradėti reikalingi teisiniai tyrimai, taip pat tokiais atvejais siūlo LSDP nariams sustabdyti narystę partijoje.
4. Siūlo LSDP frakcijos Seime nariams aktyviai dalyvauti diskusijose dėl įstatymų, reguliuojančių apmokėjimą už darbą savivaldybių tarybose ir lėšų, skirtų darbui su rinkėjais, kompensavimo pataisų; kartu pabrėžia, kad priimant šias įstatymų pataisas turi būti apsaugota savivaldybių konstitucinė savarankiškoji teisė jai taip pat dalyvaujant šių klausimų galutiniame sureguliavime.“
  Partijos pirmininke slaptu balsavimu perrinkta Vilija Blinkevičiūtė.
  Suvažiavime taip pat buvo paskelbtos ir kelios rezoliucijos, kurioms mes pritarėme:
  Socialdemokratai priėmė rezoliuciją dėl Lietuvos gynybos ir saugumo politikos: ji negali tapti konservatorių partijos įkaite (plačiau: https://www.lsdp.lt/socialdemokratai-prieme-rezoliucija-del-lietuvos-gynybos-ir-saugumo-politikos-ji-negali-konservatoriu-partijos-ikaite/)

   Socialdemokratai priėmė rezoliuciją dėl švietimo politikos: artėjama prie prarajos (plačiau: https://www.lsdp.lt/socialdemokratai-prieme-rezoliucija-del-svietimo-politikos-artejama-prie-prarajos/)

Širvintų socialdemokratų informacija

One thought on “Širvintų socialdemokratai dalyvavo LSDP suvažiavime

  • 2023-05-29 at 13:19
    Permalink

    Lauksime, kokis greitus pokyčius artimiausiomis dienomis įgyvendins suvažiavimo delegatai mūsų savivaldybėje. Nematyti, kad suvažiavime priimti dokumentai pas mus turėtų koki tai praktinį pritaikymą. Bet gal delegatai sugebės kažką tinkamo nuveikti?

Comments are closed.