Vienas skambutis širvintiškiui kainavo 200 eurų

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

      Nors nuolat yra kalbama apie be pagrindo adresuojamus skambučius specialiosioms tarnyboms, apie tai, kiek medikai, policijos pareigūnai, ugniagesiai sugaišta laiko reaguodami į tokius chuliganų nepagrįstus pagalbos kvietimus, tačiau vis atsiranda tokių, kurie skambina net nesusimąstydami, arba daro tai piktybiškai.

     Tik nereikia tikėtis, kad šiais technologijų laikais galima likti neatpažintam ir neišaiškintam. Taip nutiko ir septyniasdešimties metų širvintiškiui B.B., kuris neblaivus surinko numerį 112, nors jam negrėsė pavojus.
     Bendrojo pagalbos centro atstovė viešiesiems ryšiams Vilma Juozevičiūtė pasakoja, kad  skambutis iš tiesų nėra kažkuo labai ypatingas, greičiau – tipinis. Skambino neblaivus asmuo.

      Teismo nutartyje rašoma:

       Vilniaus regiono apylinkės teismo Širvintų rūmų teisėjas Linas Zinkevičius 2019 m. rugsėjo 5 d. rašytinio proceso tvarka išnagrinėjo administracinio nusižengimo bylą, kurioje B. B. traukiamas administracinėn atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – ANK) 493 straipsnio 2 dalį.

       Teismas nustatė, kad B. B. 2019 m. rugpjūčio 25 d., 9:11 val., būdamas akivaizdžiai neblaivus (nerišli kalba), paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir pranešė, kad jam kažkas grasino telefonu (telefono numerio nenurodė), tikslinant adresą įžeidė Bendrojo pagalbos centro darbuotoją ir padėjo ragelį, vėliau į skambučius neatsiliepė. Atvykus policijos pareigūnams apie jokius grasinimus nepasakojo, paaiškino, kad joks pavojus jam negresia, prisipažino, kad policiją kvietė be reikalo, žinodamas, kad policijos pagalba nereikalinga. Tokiais savo veiksmais jis įvykdė administracinį nusižengimą, numatytą ANK 493 straipsnio 2 dalyje. B. B. kaltė dėl padaryto administracinio nusižengimo įrodyta administracinio nusižengimo protokolu, jo paties prisipažinimu ir Vilniaus APVK Širvintų RPK vyriausiojo patrulio A. A. tarnybiniu pranešimu. Pažeidėjo atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

      Skirdamas administracinę nuobaudą B. B., teismas atsižvelgė į padaryto nusižengimo pobūdį, į tai, kad nėra pažeidėjo atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių, pažeidėjo asmenybę, į tai, kad jis baustas administracine tvarka, galiojančių administracinių nuobaudų neturi, anksčiau nėra baustas už analogiško administracinio nusižengimo padarymą. Įvertinęs visas nurodytas aplinkybes, teismas nutarė B. B. už administracinio nusižengimo, numatyto ANK 493 straipsnio 2 dalyje, padarymą paskirti 200 eurų baudą.

        Teismo nutarimas įsiteisėjo 2019 m. rugsėjo 27 d.

      Vilma Juozevičiūtė “Krašto žinioms” pasakojo: “iš elektroninės įvykio kortelės mūsų informacinėje sistemoje matau, kad B. B., gimęs 1949 m., atvykus pareigūnams tikrintis girtumą atsisakė. Tiesą sakant, jis yra ne kartą skambinęs numeriu 112 neblaivus, paskutinį kartą – jau po teismo, rugsėjo 11 d. Dažniausiai bendrauja pakankamai mandagiai, pasiteisina suklydęs, paprašo kokio nors telefono numerio ir panašiai.”

     Kiekvieną kartą, imdami į rankas telefoną, pagalvokime, ar tikrai skambiname turėdami pagrindą. Pamokykime ir savo vaikus. Juk galbūt tuo metu kažkas nesulauks pagalbos… O kitą kartą gal ir mes nesulauksime pagalbos dėl to, kad kažkas tiesiog norėjo pasilinksminti…

One thought on “Vienas skambutis širvintiškiui kainavo 200 eurų

  • 2019-10-17 at 13:01
    Permalink

    Liūdna diedukui vienam. Bobutės reikia

Comments are closed.