Pirmadienio rytą apvirtusio automobilio vairuotojas nuvežtas į ligoninę

 

     Kovo 2-ąją, pirmadienį, pirminiais duomenimis, policijos pareigūnai užregistravo 59 eismo įvykius, 4-iuose iš jų nukentėjo žmonės, tarp jų – nepilnametis. Esant šlapiai kelio dangai – 3 įvykiai, apledėjusiame ruože – 1. Nuvažiavimai nuo kelio – 2 atvejai, kitame įvykyje automobilio vairuotojas susidūrė su dviračiu, važiavusiu pagrindiniu keliu, nepilnametis į įvykį pateko pėsčiųjų perėjoje.

   Po aštuntos ryto Širvintų rajone, Nečionių kaime, kelyje Paširvintys–Alionys, esant apledėjusiai dangai, tiesioje nuokalnėje į dešinę nuo kelio nuvažiavo ir vertėsi automobilis „Toyota Yaris“. Nukentėjo 49 metų vairuotojas, jis nuvežtas į ligoninę.

   Ryte (apie 5.55 val.) Vilniaus rajone, Vėliučionių kaime, kelyje Vilnius–Šumskas (danga šlapia), vairuojamo automobilio tiesiame ruože nesuvaldė 42 metų moteris. Automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į medį. Nukentėjo vairuotoja.

   Prieš septintą ryto Radviliškyje, Žaliosios ir Tėvo Stanislovo gatvių sankryžoje, 63 metų vyras automobiliu „VW Passat“ išvažiuodamas iš šalutinio kelio susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu dviračiu. Nukentėjo juo važiavęs 58 metų vyras (paguldytas į ligoninę), žmogus, kaip reikalauja Kelių eismo taisyklės, vilkėjo ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elemenatis.

    Vakare (apie pusę aštuonių), lyjant, Kaune, Šv. Gertrūdos ir Šauklių gatvių sankryžoje (apšviestas ruožas), degant leidžiamam šviesoforo signalui į kairę sukęs automobilis „BMW 320D“, vairuojamas 30 metų vyro, kliudė per pėsčiųjų perėją, taip pat degant leidžiamam signalui, ėjusį nepilnametį. Į ligoninę nuvežtas nukentėjęs 16 metų paauglys.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia dėmesį, kad šiandien (kovo 3-iąją), pasak sinoptikų, daug kur vietomis lietus, tad kelių dangos bus šlapios. Dėl to, vairuotojai, atsižvelgę ir įvertinę važiavimo sąlygas, vietovės reljefą, kelio būklę, taip pat ir transporto priemonės (vežamo krovinio) būklę, eismo intensyvumą, važiuokite tik saugiu greičiu.

Eismo įvykių informacinės sistemos duomenys:

2019 metai

2020 metai

Skirtumas

Skirtumas (proc.)

Eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, skaičius

381

532

151

39,6

Žuvo

33

25

-8

-24,2

Sužeista žmonių

452

619

167

36,9