Kaip nustebinti mylintį Lietuvą žmogų?

  Kovo 11 dieną – Lietuva švęs savo valstybės atkūrimo 30 – metį. Šis valstybės gimtadienis svarbus. ir ypatingas. Daugelis įmonių kviečiamos tai minėti išradingai, kad kuo įvairiau būtų pasveikinta šalis,  švęsdama šią didžią dieną. Kuriama įdomi atributika ir akcentai. Ne išimtis ir floristikos pasaulis.

   Floristė Aliona Ušanovienė, Glamelija salonų savininkė, kaip niekas kitas sugeba sumanyti, kaip tinkamai nustebinti šią dieną patriotiškai nusiteikusius žmonės, mat, prieš kažkiek laiko gėlių salono meistrai buvo sukūrę grandiozinę trispalvės spalvų puokštę, skirtą kadenciją baigusiai prezidentei Daliai Grybauskaitei. Apie tai, kaip floristai ketina paminėti šią valstybės atkūrimo dieną ir ką netikėto gali pasiūlyti kalbamės su gėlių salono „Glamelija“ savininke ir siela Aliona Ušanoviene.

-Kas jums yra laisvė?

-Laisvė – tai galimybė augti ir tobulėti, reikšti savo mintis, realizuoti savo norus.

-Patarkite, kaip išradingai švęsti valstybines šventes?

-Siūlyčiau šias dienas praleisti su artimaisiais – pasivaikščioti po miestą, kur vyksta įvairūs renginiai suaugusiems ir vaikams arba susirinkti už bendro stalo su giminaičiais.

-Ką netikėto galite pasiūlyti floristikoje valstybinėse šventėse?

-Kiekvienam mylinčiam savo šalį kviečiame padovanoti  trispalvės žiedus.

Tuo mūsų ypatingos floristės –  dėl jūsų tikrai pasirūpins. Kurkime ir mylėkime mūsų šalį. Tokią didžią ir tokią brangią kiekvienam iš mūsų.

-Kokias gėles siūlytumėte dovanoti valstybės gimtadienio proga?

-Galima drąsiai rinktis trispalvės, mūsų vėliavos spalvų gėlių puokštes ir kompozicijas.  Taip pat tiks ir pavasarinių gėlių – tulpių puokštė.

-Esate sukūrusi ypatingą trispalvę gėlių puokštę. Papasakokite apie tai.

-Teko daryti ne vieną trispalvę puokštę ar kompoziciją valstybinėm šventėm, bet viena išsiskiria iš visų kitų, ji buvo ypatinga.

Tai buvo užsakymas, puokštė Daliai Grybauskaitei gimtadienio proga. Užsakovų pageidavimas buvo, kad puokštė būtų trispalvė ir iš kuo įvairesnių gėlių rūšių. Komponavome ją iš eustomų, alstromerijų, rožių, frezijų, jonažolių, gvazdikėlių, vėdrynų, chrizantemų. Gavosi įspūdingo grožio ir dydžio puokštė.

Foto – Glamelija archyvas

 

 

Remiamas turinys