Pacientas. Kaip naktį grįžti iš Širvintų?

Kelias. Rugilė Tuškevičiūtė

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Vidurnaktis. Suskamba telefonas. Atsiliepiu iš įpratimo: „Gal kas kažkam nutiko?“ Skambina pagyvenusi moteris ir pasakoja, kad sūnų išvežė greitoji, kad stabilizavo būklę ir išleido namo. Bet, kuo grįžti iš Širvintų į kaimą?

   Taip, apie panašią situaciją Vilniuje jau esu rašiusi. Tuomet širvintiškė su vaiku klaidžiojo po naktinį Vilnių, ieškodama, kuo grįžti su vaiku į namus. Jei situacija kartojasi, tikėtina, kad problema yra. Tad šį kartą apie tai pasiteiravau Širvintų rajono ligoninės vadovo. Teiravausi: Jei greitosios pagalbos atvežtas pacientas neguldomas į ligoninę, kas jį parveža? Jei žmogus neturi kaip grįžti, ar yra galimybė sulaukti ryto įstaigoje? Gal priėmimas turi telefono numerį, kurį gali nurodyti pacientui, jei naktį jis išleidžiamas, o neturi kuo grįžti? Norėčiau sužinoti visą informaciją, kaip sprendžiama problema, kai naktį išleidžiamas pacientas, kuris neturi kuo grįžti, o gyvena ne mieste? Kas ta problema užsiima?

  VšĮ Širvintų ligoninės administracija atsiuntė atsakymą:

   „Jei pacientui, atvykusiam ar atvežtam GMP į VšĮ Širvintų ligoninės  priėmimo-skubiosios pagalbos skyrių, atliekami reikiami tyrimai ir (ar) gydomieji veiksmai, tai pacientui teikiama Stebėjimo paslauga. Jos trukmė  gali būti net  iki  24 valandų. Jei po stebėjimo pacientas neguldomas į skyrių, jis variantą, kaip grįžti namo dažniausiai jau turi.

    Pacientas dėl grįžimo taip pat gali paskambinti Priėmimo skyriaus informacijoje nurodytais Širvintų taxi telefono numeriais.

   Blogiausiu atveju, pacientui visada bus suteikta galimybė saugiai palaukti iki ryto VšĮ Širvintų ligoninėje.“

    Po tokio atsakymo norėtųsi paraginti pačius širvintiškius aktyviau bendrauti ir drąsiai teirautis. O neišgirdus atsakymo, klausti dar kartą. Juk žmogiška, jei medikai pavargę ir galbūt užmiršta pasakyti apie su sveikatos būkle nesusijusius dalykus. Todėl tuo turime pasirūpinti ir patys. Niekas kitas nepasirūpins mumis geriau, nei mes patys.

4 thoughts on “Pacientas. Kaip naktį grįžti iš Širvintų?

  • 2020-08-20 at 15:21
    Permalink

    Kokiam kaime, provincijoj taksą matei nakčia? Ar kiekvienas gali taksuot ekonominio smurto šaly? Iš kokio medžio iškritęs galvą susitrenkei ?

  • 2020-08-19 at 12:33
    Permalink

    Taksas geriausiu atveju iki pietų dirba, po pietų dažniausiai švenčia:)

  • 2020-08-19 at 09:46
    Permalink

    juokingiausia, kad tuoj tuskevuicienei skambina 🙂 vel is serijos susirupines skaitytojas 😉

  • 2020-08-19 at 09:20
    Permalink

    Kuo toliau, tuo labiau žmogus bukėja. Be interneto nieko nesugeba, nei sienų spalvos išsirinkt, nei namo grįžt. Juk turit giminių, draugų, kaimynų. Paskambinkit ir paprašykit. Galų gale TAKSAS yra.

Comments are closed.