Klierikas Tautvydas iš Musninkų ruošiasi įvilktuvių į sutaną šventei

Klr. Tautvydas patarnauja Vyskupui Jonui Ivanauskui

 „Nebijok, kad Tavo sutana susiglamžys ar išsipurvins, kai eisi padėti vargstantiems ir sužeistiems. Nesivaržyk net ir suplėšyti jos, jei reiks padaryti raiščius žaizdom sutvarstyti. Atmink, kad, jei reikia, ji gali pasitarnauti ir kaip apsiaustas ar tentas pastogei.” – Būtent taip seminarijos dvasios tėvas skatino III kurso klierikus išgyventi kunigišką tapatybę, apsivelkant šiuo rūbu.

   Gruodžio 8 d. Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijoje dvylikai klierikų bus įpatinga diena – įvilktuvių-paskyrimo diakonato ir kunigystės kandidatais šventė. Tarp jų ir iš Musninkų kilęs klierikas Tautvydas Dikčius.

   „Trečiame kurse yra įvilktuvių į sutaną bei skyrimų diakonato bei kunigystės kandidatais šventė. Įvilktuvių diena kiekvienam klierikui yra toji, kurios laukė nuo įstojimo į seminariją akimirkos. Šios dienos sulaukęs priimu ją kaip ženklą, kad ne tik aš pats, bet ir Bažnyčia atpažįsta, patvirtina ir palaimina pašaukimą kunigystei. Pirmą kartą užsivilkti pašventintą kunigišką rūbą – sutaną reiškia priimti naują Kristaus mokinio tapatybę.“ – „Krašto žinioms“ pasakojo klierikas Tautvydas.

   Musninkų Švč.Trejybės parapija didžiuojasi Tautvydu ir kartu švenčia šią jautrią akimirką. Juk tiek mažai jaunuolių pasirenka šį atsakingą ir sunkų kelią. Ne kiekviena parapija gali tuo didžiuotis.

   Gruodžio 8 d. 12 val., tiesioginėje FACEBOOK transliacijoje iš Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijos, galima bus kartu dalyvauti šventėje.

  Kviečiame pavartyti “Krašto žinių” archyvo nuotraukas, kuriose užfiksuotas Klr. Tautvydas.

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Klierikas Tautvydas iš Musninkų ruošiasi įvilktuvių į sutaną šventei

  • 2020-12-05 at 12:15
    Permalink

    Dėkojam Viešpačiui už šį parapijos palaiminimą

  • 2020-12-05 at 10:49
    Permalink

    Garbė tėvams, užauginusiems kunigėlį

  • 2020-12-05 at 10:47
    Permalink

    Melsimės, kad Dievas jam padėtų

Comments are closed.