Vainikas ir laikrodis turi tą pačią reikšmę – laukimą

    Mano darbe mėgstamiausia kompozicija – vainikas😊🦋. Gal dėl to, kad ji kupina prasmių ir simbolių.
  Vainikas ir laikrodis turi tą pačią reikšmę – laukimą ir laiko skaičiavimą🌲⛄. Žmogaus organizmas, gyvenimas ir laikas veikia laikrodžio rodyklės kryptimi. Ar žinojot, kad visi šventiniai vainikai taip pat pinami pagal laikrodžio rodyklę?
   Šiuo laikotarpiu vainikas ant mūsų stalo skaičiuoja laiką iki šv. Kalėdų 🌲🕰️. Jis kuklus, dekoruotas natūraliomis medžiagomis. Vainiką puošia 4 žvakės simbolizuojančios 4 savaites iki šventės. Krikščioniškas advento vainikas išsiskiria žvakių spalvomis (3 violetinės ir 1 rožinė). Kalėdinis vainikas ryškus, nuotaikingas. Jį puošia viena ar trys žvakės. Naujų metų vainikas spindintis, linksmas. Netgi su 12 žvakių, kurios atitinka kiekvieną mėnesį.
   Pavasarį, velykinis vainikas primena paukštelio lizdelį. Pinamas iš sprogstančių šakelių. Puošiamas plunksnelėmis, kačiukais. Į tokio vainiko vidų sudedami margučiai.
   Per Sekmines atkartojama tradicija karvių galvas puošti vainikais.
   Joninių vainikus merginos naudoja burtams likimui nuspėti.
   Vainikėlis mergytės plaukuose – nekaltybės simbolis.
   Gėlių vainikais puošiasi nuotakos.
   Vainikas kabinamas pastačius namą.
   Atėjus tai dienai kai žmogaus gyvenime sustoja laikas, vainikas pasikeičia. Jis pinamas prieš laikrodžio rodyklę. Į vainiką įpinama eglės šakelių (augalas dovanojamas žmogui iškeliaujančiam į labai tolimą kelionę). Puošiamas pačiais gražiausiais žiedais.
   Dar yra toks vainikas, kuris turi magiškų galių. Tai vainikas, kuris kabinamas ant durų. Jo darbas yra kviesti ir laukti😊🤗. Tad jei pakabinote vainiką ant durų tai ir nepykit, kad vis ateina svečių😀🦋.
    Vainikas ant “SMILTĖS” parduotuvės durų kviečia jus, mieli pirkėjai😊. Šiuo laikotarpiu labai simboliška tokia kompozicija. Tad kokio ilgumo bebūtų “žiema”, esate visada laukiami😊.
Audronė Radzevičienė

One thought on “Vainikas ir laikrodis turi tą pačią reikšmę – laukimą

  • 2020-12-09 at 11:36
    Permalink

    Visada malonu pas jus užsukti

Comments are closed.