Mokyklų 2021–2025 metų reorganizavimo planas

 

ŠIRVINTŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS BENDROJO UGDYMO MOKYKLŲ 2021–2025 METŲ STEIGIMO, REORGANIZAVIMO, LIKVIDAVIMO, PERTVARKYMO IR STRUKTŪRINIŲ PERTVARKYMŲ PLANAS

PLANUOJAMAS MOKYKLŲ TINKLO PERTVARKOS PAGRINDIMAS
Bendrojo ugdymo mokyklų pertvarka būtina, nes:
1. 2020–2021 m. m. Savivaldybėje yra 6 bendrojo ugdymo įstaigos (3 gimnazijos, 1 progimnazija, 1 pradinė, 1 mokykla daugiafunkcis centras ir 1 lopšelis-daželis, netalpinantis visų norinčiųjų). Širvintose – trys mokyklos. Širvintų pradinėje mokykloje mokosi 335 mokiniai (50 tuščių mokymosi vietų), Širvintų „Atžalyno“ progimnazijoje mokosi 333 mokiniai (57 tuščios mokymosi vietos) ir Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje –324 mokiniai (66 tuščios
mokymosi vietos). Šios mokyklos užima tris pastatus. Bendrojo ugdymo mokykloms pagal esamą mokinių skaičių pakaktų dviejų pastatų. Būtų tikslinga vieną pastatą skirti lopšeliui-darželiui „Boružėlė“. Perpildytos lopšelių-darželių grupės neužtikrina visiems ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse saugios higienos ir švietimo standartais numatytos ugdymo aplinkos.
Todėl nuo 2021 m. rugsėjo 1 d. planuojama viename miesto mokyklos pastate įrengti lopšelį-darželį.
Būtų išspręsta ikimokyklinio ugdymo vietų stoka mieste. Bendrasis ugdymas būtų organizuojamas dviejuose pastatuose.
2. Širvintų kaimo vietose yra dvi gimnazijos ir viena mokykla-daugiafunkcis centras. Ne visi mokiniai gauna kokybišką ugdymą, kadangi dėl finansinių priežasčių dalyje mokyklų mokiniams siūlomas siauresnis ugdymo turinys, neužtikrinamas laisvas ugdymo programų pasirinkimas, randasi jungtinės klasės.
3. Švietimo įstaigų tinklas turi būti pertvarkytas, kad mokiniai gautų kokybišką ugdymą už Savivaldybei prieinamą kainą. Mokyklų ir klasių jose komplektavimas turi atitikti valstybės skiriamą finansavimą bendrajam ugdymui, o sumažinus švietimo pastatų skaičių, sutaupytas lėšas Savivaldybė galėtų skirti švietimo pastatų būklei gerinti, mokymosi aplinkai gerinti, vaikų fizinį ir psichologinį saugumą garantuojančioms programoms įgyvendinti.

Dėl mažo priešmokyklinio amžiaus mokinių skaičiaus, mokiniai ugdomi jungtinėje grupėje su ikimokyklinio amžiaus vaikais. Grupė komplektuojama, kai joje yra 10 mokinių. Nuo 2016 rugsėjo 1 d. priešmokyklinis ugdymas yra privalomas.

Priešmokyklinio amžiaus mokiniai ugdomi jungtinėje grupėje su ikimokyklinio amžiaus mokiniais.

IV. STRATEGINIS TIKSLAS, UŽDAVINIAI IR PRIORITETAI

Strateginis tikslas
Sudaryti prielaidas ir sąlygas gerinti švietimo kokybę, veiksmingiau panaudoti turimus žmogiškuosius, materialinius ir finansinius išteklius.
Uždaviniai
1. Reguliuoti mokyklose ir klasėse mokinių skaičių, leidžiantį veiksmingiau įgyvendinti ugdymo tikslus.
2. Veiksmingiau panaudoti mokymo lėšas ir Savivaldybės mokyklų aplinkai skirtas lėšas ugdymo kokybei ir mokymo materialiniams ištekliams gerinti, užtikrinti saugų mokinių vežiojimą.
3. Gerinti mokytojų kokybinę sudėtį, skatinant mokytojų kūrybiškumą, sudarant jiems palankias sąlygas kelti kvalifikaciją, pritraukiant į mokyklas jaunų mokytojų.
V. MOKYKLŲ TINKLO PERTVARKOS 2021–2025 METŲ PRIORITETAI
1. Kokybiško ugdymo turinio garantija kiekvienam mokiniui.
2. Mokytojų kvalifikacijos tobulinimas, vadybinių kompetencijų stiprinimas.
3. Veiksmingesnis Mokymo lėšų ir ūkio lėšų naudojimas.
4. Mokyklų mokymosi aplinkos ir pastatų atnaujinimas.
5. Kaimo mokyklų stiprinimas.

Visas dokumentas yra čia https://lsg.lt/wp-content/uploads/2021/01/Bendrasis-planas.pdf

Kaip atrodys mokyklos po pertvarkos – žiūrėkite nuotraukose

84 thoughts on “Mokyklų 2021–2025 metų reorganizavimo planas

  • 2021-01-09 at 15:29
    Permalink

    Skaitau komentarus ir džiaugiuosi, kad pagaliau atsirado širvintiškių, kurie bando spręsti problemą ir nebijo savo nuomonės. Tai didžiulis žingsnis pirmyn. Beliko išdrįsti mokytojams

  • 2021-01-09 at 13:11
    Permalink

    Ačiū Nomedai už drąsą, gal jos pavyzdžiu paseks ir kitos mokytojos.

  • 2021-01-08 at 15:56
    Permalink

    Šiame etape svarbiau ko mes patys norime. Iš tėvelių nelabai aišku, o iš mokytojų visai niekas neaišku (bent man). Jeigu mes nenuspręsime ko mes norime, tai už mus tą nuspręs kiti. Kuo anksčiau žinosime ko norime, tuo lengviau savo norus bus įgyvendinti

  • 2021-01-08 at 15:10
    Permalink

    Viskas labai gerai. Tik visgi, darbo grupė pasiūlymus turi pateikti iki sausio 22 dienos, ir tarybos sprendimo projektas “ŠIRVINTŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS BENDROJO UGDYMO MOKYKLŲ TINKLO PERTVARKOS 2021–2025 METŲ BENDRASIS PLANAS”, jeigu nebus sulaviruota, planuojamas teikti vasario mėnesio posėdžiui. Vasario mėnuo prasideda vasario pirmą dieną. Jų įžūlumas neturi ribų, jos jau viską nusprendusios, kada tiksliai bus tarybos posėdis, kuriame bus teikiamas šia klausimas, žino tik jos.

  • 2021-01-08 at 14:57
    Permalink

    Tado Kosciuškos įspėjimai savo bičiuliui JAV prezidentui Thomui Jeffersonui:
    “Visada reikia bijoti ambicijos prezidento, kuris, naudodamasis pinigų ir pareigų įtaka, gali pakeisti santvarkos esmę… Pavyzdžių netrūksta, ir pasakykime atvirai liūdną bei atšiaurią tiesą, kad išties visus žmones galima papirkti.

    Įspėjimai, kurių niekas taip ir neišgirdo:
    “Visada reikia bijoti ambicijos merės, kuri, naudodamasi pinigų ir įtakingų specialiųjų tarnybų pareigūnų įtaka, gali pakeisti santvarkos esmę… Pavyzdžių netrūksta, ir pasakykime atvirai liūdną bei atšiaurią tiesą, kad išties visus žmones galima papirkti (postais, miesto garbės piliečio titulais, tuštybės palikimu, mėlynaisiais dovanų maišeliais, medaliais, eglutėmis ir miesto šventėmis)

  • 2021-01-08 at 12:37
    Permalink

    “Gal mokate ir galite kas nors fb sukurti grupę, pakviesti prisijungti kuo daugiau tėvų iš Atžalyno ir Stuokos, kurioje išsakytume savo siūlymus. Ištikrųjų reikia daugiau konkrečių nuomonių, ką norime gerinti, kas svarbu, kas jūsų nuomone blogai.”

    Niekas nesukūrė, tai sukūriau pats, nors iki šiol feisbuko nenaudojau. Junkitės adresu
    https://www.facebook.com/groups/871887603546120
    arba per grupės pavadinimą “Širvintų ugdymo įstaigų pertvarka”

    Čia talpinsime viską, kas susiję su Širvintų pertvarkomų mokyklų ir darželių problemomis. Viešinkite visas problemas ir pageidavimus, vertinkite tokios pertvarkos pliusus ir minusus. Laukiame tiek tėvelių, tiek mokytojų, tiek šiaip Širvintų rajono gyventojų pasiūlymų.

    Savivaldybės sudaryta darbo grupė savo pasiūlymus turėtų pateikti sausio 12 d. Iki to laiko turime surinkti visus klausimus, kuriuos perduosime tėvelių komitetų atstovams, kad pateiktų šiai darbo grupei.

    Laiko turime labai nedaug, todėl labai prašau visų tėvelių kuo plačiau pasidalinti šia informacija.

    Kas neturi prisijungimo prie feisbuko ar nori išlikti nežinomi savo pasiūlymus siųskite adresu: konsultuoju@yahoo.com
    arba rašykite krastozinios.lt, sirvinta.net, sirvis.lt svetainės komentaruose. Mes informaciją iš ten surinksime ir perkelsime į feisbuką

  • 2021-01-07 at 19:26
    Permalink

    Dalyvavau tam vaizdo susitikime su miere. Klausimo taip ir nespėjau užduoti. Baisėjausi jos arogancija ir įsijautimą į tanko rolę. Tik ar nepamiršo ponia iš kieno sąskaitos duoną valgo? Galiu apseit be trinkelių ir fontanų, bet nuo vaikų švietimo tegul traukia nagus. Ponia taip ir neatsakė, kokia bus buvusio ” Saulutės” darželio paskirtis. Matyt bus koks naudingas sanderis. Gal naktinis klubas? Juk žmonės taip lengva valdyti, kai jie nemąsto, o tik reikalauja duonos ir žaidimų…

  • 2021-01-07 at 17:20
    Permalink

    Supratau, kad pradinės mokyklos patalpose vėl įsikurs vaikų darželis? Tačiau visiškai nekalbama apie senąjį vaikų darželį prie savivaldybės . Ar permainos palies ir jį?

  • 2021-01-07 at 14:36
    Permalink

    Gal mokate ir galite kas nors fb sukurti grupę, pakviesti prisijungti kuo daugiau tėvų iš Atžalyno ir Stuokos, kurioje išsakytume savo siūlymus. Ištikrųjų reikia daugiau konkrečių nuomonių, ką norime gerinti, kas svarbu, kas jūsų nuomone blogai.

  • 2021-01-07 at 14:23
    Permalink

    V. MOKYKLŲ TINKLO PERTVARKOS 2021–2025 METŲ PRIORITETAI
    1. Kokybiško ugdymo turinio garantija kiekvienam mokiniui.
    2. Mokytojų kvalifikacijos tobulinimas, vadybinių kompetencijų stiprinimas.
    3. Veiksmingesnis Mokymo lėšų ir ūkio lėšų naudojimas.
    4. Mokyklų mokymosi aplinkos ir pastatų atnaujinimas.
    5. Kaimo mokyklų stiprinimas.
    Kaip ir viskas orientuota pakankamai gerai, vienintelis kas kelia nerimą, 700 mokinių vienoje mokykloje, kurių labai skirtingas augimas, kylančios psichologinės problemos. Kad mokykloje vaikai nesijaustu kaip chaose, kuriame negali susikaupti. 1 sporto salė ir 1 valgykla. (Nesuvokiu) Kažkaip atskirti reikėtų 5-8, nuo 9-12 kl korpusais gal. .

  • 2021-01-07 at 12:46
    Permalink

    o mokinių tėvai iš trijų mokyklų?

  • 2021-01-07 at 12:41
    Permalink

    “Ko prisikabinot, Dainiau, prie tų algų, jos visiškai normalios, ar kuri nors mokytoja skundžiasi, kad netenkina alga? Tylu, ramu, vienintelis rašinėji nesąmones.”

    Viešai nesiskundžia. Jeigu tikrai mokytojus tenkina esamos algos, tai valio. Tarsi man to reikia. Nesikišu. Spreskite savo problemas patys.
    Toks įspūdis, kad pabijojote didesnės atsakomybės, geresnių rezultatų lūkesčių ir konkurencijos už padidintus atlyginimus.
    Sėkmės

  • 2021-01-07 at 12:40
    Permalink

    Tai tik Zibalas. Jis vienintelis dirba mokykloj

  • 2021-01-07 at 12:36
    Permalink

    Smalsu, kiek tarybos narių turės nusišalinti balsuojant mokyklų sujungimo klausimu dėl interesų konflikto

  • 2021-01-07 at 12:32
    Permalink

    Mokytojui. Tai kad dauguma jūsų susitikus tik ir dejuojat, kad algos mažos, o vaikai neklauso. Net ir piketavot dėl to, pro langus ministerijon lipot

  • 2021-01-07 at 12:28
    Permalink

    Ko prisikabinot, Dainiau, prie tų algų, jos visiškai normalios, ar kuri nors mokytoja skundžiasi, kad netenkina alga? Tylu, ramu, vienintelis rašinėji nesąmones.

  • 2021-01-07 at 12:06
    Permalink

    Šauni diskusija. Bet va, skaitau ir laukiu. Kas iš tarybos ( o jų 21) stos tėvų pusėn?

  • 2021-01-07 at 12:05
    Permalink

    Nuo gimnazijos tėvų siūlau Dainių Graužinį

  • 2021-01-07 at 12:04
    Permalink

    Taip, Aušra. Dabar tėvų komitetai gali išplėšti kuo daugiau naudos vaikams iš tos pertvarkos. Todėl reikia rinktis ( virtualiai) spręsti, ko nori tėvai ir pageidavimus teikti valdžiai . Raštu. Tėvų atstovai turi būti įtraukti į darbo grupę. Bet tie tėvai turi nebijoti išsakyti visų tėvų pageidavimų

  • 2021-01-07 at 11:59
    Permalink

    Taip, Dainiau, jūs teisus. Atsisakom vienos šventės ir pinigų algų kėlimui bus.
    Kas ta vienadienė šventė, kai galima metams pakelt mokytojams algas

  • 2021-01-07 at 11:47
    Permalink

    Pradėjo dirbti nauja vyriausybė ir dabar pats laikas kreiptis į ją, nes pradėjus vadovauti Živilei Pinskuvienei Širvintų rajone, prasidėjo savivalė ir jai LR įstatymai niekada negaliojo, negalioja ir jeigu taip ir toliau-negalios.

  • 2021-01-07 at 11:41
    Permalink

    Nepagaunate esmės, Dainiau. Būtų gimnazijoje „savas“ vadovas, būtų ir kitokie atlyginimai.

  • 2021-01-07 at 11:37
    Permalink

    Laukiu, kol mokyklų tėvų komitetai pradės dirbti. Reikia organizuoti diskusijas su tėvais plačiame rate. Surašyti ko mes konkrečiai norime, išstudijuoti kas priklauso pagal higienos normas, švietimo ministerijos potvarkius. Tada teikti pasiūlymus, pvz spintelės kiekvienam vaikui, klasės pritaikytos mokomam dalykui (neramina, kad pamokos vyks ankstose klasėse, kad netures būtiniausių priemonių). Traukinys jau važiuoja, nieko nepakeisi. Bet galime pasistengti, kad viskas įvyktų kuo palankiau mūsų vaikams. Galim ir pagalbą iš tėvų puses pasiūlyt persikraustymam ar pan.

  • 2021-01-07 at 11:31
    Permalink

    Šiuo metu Stuokos gimnazijoje dirba 30 mykytojų + 3 vadovai. Pagalbinio personalo neskaičiuoju. Jei kiekvienam iš 33 padidintume atlyginimus 200 eurų, per mėnesį turėtume 6600 eurų išlaidų. Per metus 79.200 eurų. Tokia suma rajonui nepakeliama?

    Palyginimui, sujungiant mokyklas ekonominis efektas dėl sumažintų etatų ir mažesnių patalpų yra maždaug 100.000 eurų per metus.

    Širvintų savivaldybės biudžetas 2021 m. yra 27.000.000 eurų. Tai reiškia, kad algų padidinimui išleistume 0,3% biudžeto lėšų. Stipriai nuskurstų biudžetas?

  • 2021-01-07 at 10:59
    Permalink

    “O kaip reikės dvigubai didesniam skaičiui mokinių dalintis sporto sale? Ir valgykla neguminė”

    Tai va būntent. Niekas padoriai į ši klausimą per vaizdo konferenciją neatsakė. Atseit, ai, kaip nors tilpsim. Tas kaip nors mūsų netenkina. Kodėl turime daryti kaip nors, jei šiuo metu turime taip, kaip turi būti?

    “Gimnazijos vadovo atlyginimas apie 2300 (skelbiama viešai). Jei vadovas bus 1000 mokinių, alga bus didesnė. Vilniuje, kiek skelbiama viešai, algos ne ką geresnės. Nekalbu apie tai, kad Lietuvoj ne tik Vilnius yra. ”

    Vilniaus Biržičkos gimnazijos direktoriaus atlyginimas 2020 m. 1 ketvirtį buvo 2597 eurų. Tai čia buvo lygiai prieš metus. Šiuo metu bus dar didesnis. Jei manote, kad galite prisivilioti geriausius darbuotojus su vidutiniais tarp rajonų atlyginimais – kaip teigė Ingrida Baltušytė-Četrauskienė – tai sėkmės taip manant. Stebuklų būna. Bet šiaip su vidutiniais atlyginimais ir rezultatas greičiausiai bus vidutinis. Jei mus tai tenkina, tai klausimų nėra. Ir taip jau dabartinė gimnazijos direktorė su esamais atlyginimais sugebėjo išspausti beveik stebuklą – gimnaziją ištempė į maždaug 50 vietą reitinguose tarp Lietuvos mokyklų. Kaip supratau, pas Pinskuvienę ambicijų pakilti 20-30 pozicijų aukščiau nėra.

  • 2021-01-07 at 10:54
    Permalink

    Mokyklų skaičiaus mažinimas Širvintų mieste objektyviai turėjo vykti dar prie jau pamirštos senos valdžios. Mokymo kokybę nulems mokytojai, savivaldybės vadovų ir reorganizuotos mokyklos administracijos sprendimai (prie egzaminų rezultatų prisideda ir korepetitoriai). Kas galvojate apie aukštus savo vaikų mokymosi rezultatų pasiekimus baigiant gimnaziją, pagalvokite apie mokymąsi už savivaldybės teritorijos ribų.

  • 2021-01-07 at 10:11
    Permalink

    O kaip reikės dvigubai didesniam skaičiui mokinių dalintis sporto sale? Ir valgykla neguminė

  • 2021-01-07 at 10:10
    Permalink

    Nesuprantu tokio mokyklų jungimo. Nei mokymo priemonių, nei įrangos nepadaugės. Kartu tai reiškia, kad mokymo lygis neaugs.

  • 2021-01-07 at 09:06
    Permalink

    Kam į vieną mokyklą reikia sukelti nuo 5 iki 12 klasės mokinius? Padaryti manau reiktų kaip buvo mūsų mokymosi laikais, kai ėjai į tą mokyklą kur tau arčiau. Pradėjai nuo pirmos klasės ir baigei tą pačią. Tikie sprendimai kartais šokiruoja, kai vaikui reikia pakeisti trys mokyklas.

  • 2021-01-07 at 08:59
    Permalink

    Ar komiteto posėdžio metu merės paviešinta informacija apie mokyklos direktorės ligą yra etiška? Ar taip nepažeidžiamas asmens duomenų apsaugos įstatymas?

  • 2021-01-07 at 07:23
    Permalink

    Ir tie šimtukininkai paruošti ne mokytojų, o korepetitorių nuopelnas

  • 2021-01-07 at 06:34
    Permalink

    Mokyklų pertvarka, deja, įvyks, nes daugumai taryboje teks pakelti rankeles. Ir šioje srityje prasidės chaosėlis. Merė turės dar vieną įstaigą, kurios pagalba toliau kurs gerosios ir gražiosios įvaizdį. Konkurencija tarp mokytojų dalykininkų trukdys jiems gerai dirbti. Vadovė bus labai gera (daug str. apie tai Š.K). Dar keli savarankiškiausi ir drąsiausi mokytojai keliaus rytais į darbą sostinėje. Apie ugdymą bus sprendžiama tik pagal šimtukų skaičių.

  • 2021-01-06 at 23:38
    Permalink

    Ar yra nors vienas skirtumas, tarp mierės rėmėjų ir Trump rėmėjų? Nei vieno. Vienu ir kitu atveju, tai riboto mąstymo, žemo išsilavinimo, niekuo nesidomintys žmonės. Amerika pirmiausia. Širvintos pirmiausia. Kas liks iš Širvintų po aštuonių mierės autoritarinio valdymo metų.

    Spadviliškio pros, ti, tutė mokytojų nekenčia. Kažkas klausė, ar derinta su mokiniais. O ką papasakoti mokiniams? Apie bėgimą iš pamokų, apie nelaikymą aštuntos klasės egzaminų, apie abortus nesulaukus pilnametystės…

  • 2021-01-06 at 23:11
    Permalink

    Gimnazijos vadovo atlyginimas apie 2300 (skelbiama viešai). Jei vadovas bus 1000 mokinių, alga bus didesnė.
    Vilniuje, kiek skelbiama viešai, algos ne ką geresnės. Nekalbu apie tai, kad Lietuvoj ne tik Vilnius yra.

  • 2021-01-06 at 22:52
    Permalink

    Auginant vaikus, ne kartą teko susidurti įvairiais klausimais su Lauryno Stuokos Gucevičiaus gimnazijos direktore Audra Buziene. Galiu pasakyti, kad mokykloje niekada nesijautė joks politinės priklausomybės prieskonis. Už tai ir faina gimnazija, ji kitokia, gyvuojanti mokiniams jų gerovei, laisvei išsisakyti, veikti ir augti. Ačiū Direktorei ir visiems pedagogams. Manau daug priklauso nuo vadovo.

  • 2021-01-06 at 22:44
    Permalink

    Taip, Stuokoj nepaėjo. Tai dėl to ir yra taip vadinama reorganizacija. A, atsikratys Buziene, B sujungs progimnaziją ir gimnaziją, kad mokiniams netilpus, gautų pinigų, C kokiems nors žvaguliams renovuotą darželį išnuomos už vieną eurą. Darželio pastatas tinkamas tik darželiui, pvz, privačiam.

  • 2021-01-06 at 22:38
    Permalink

    Širvintų raj ugdymo įstaigų vadovų vietos ir politinio pasitikėjimo. Stuokoj jau praėjusį rudenį turėjo būti kitas, bet kažkas nepaėjo tuo metu

  • 2021-01-06 at 22:37
    Permalink

    Per Zoom mierė aiškiai pasakė, kad viskas nuspręsta, vadovaus Jūratė Stankevičienė. Todėl taip staigiai įvyko rokiruotė.

  • 2021-01-06 at 22:33
    Permalink

    O kas ta favoritė numatyta į vadovus gal galite pagarsinti? O šios esamos direktorės negalės vėl dalyvauti konkurse?

  • 2021-01-06 at 22:32
    Permalink

    Koks vadovų konkursas? Nesvaikit. Juk paskelbė, kad vadovaus Jūratė. Be konkurso. Be tarybos balsavimo.

  • 2021-01-06 at 22:31
    Permalink

    Stiprins kaimo gimnazijas. Bet stabiliai dirbusią Gelvonų gimn direktorę pasirenka zadanijai vykdyti

  • 2021-01-06 at 22:30
    Permalink

    “Nu koks d… tau iš Vilniaus važiuos dirbt į Širvintas.”

    Yra tokių ŽP darbo Vilniuje neranda. Važiuoja į Širvintas

  • 2021-01-06 at 22:29
    Permalink

    Nu koks d… tau iš Vilniaus važiuos dirbt į Širvintas.

  • 2021-01-06 at 22:25
    Permalink

    “Ką galima padaryti, paskatinti profesionalus dalyvauti konkurse į vadovo vietą.”

    Jei nekelsime atlyginimų, gerų vadovų iš Vilniaus vargiai prisiviliosime. Gal čia toks Pinskuvienės sumanymas, nekelti atlyginimų, kad nevietiniai net nebandytų kandidatuoti į mokyklos personalo vietas dėl nedidelių atlyginimų.

    “Pinskuvienė mėgaujasi paskutine savo kadencija. Mokinių tėvai po tokio šūdo sumalimo jai neatleis. Nepagelbės net doros ir labai sąžiningos rinkimų komisijos.”

    Pinskuvienė vėliau išeis į kitas pozicijas: partijos lyderės, europarlamentarės, ministrės. Neabejoju, jos karjeros užmačios vien merės vieta neapsiribos

  • 2021-01-06 at 22:23
    Permalink

    Pinskuvienė mėgaujasi paskutine savo kadencija. Mokinių tėvai po tokio šūdo sumalimo jai neatleis. Nepagelbės net doros ir labai sąžiningos rinkimų komisijos.

  • 2021-01-06 at 22:19
    Permalink

    Ir valgyklos visiems užteks, nes virėjų daug.
    Nū galvoju, taip, galės ir koridorių pavalgyti, nes valgykloje gal koks max 100 vietų

  • 2021-01-06 at 22:15
    Permalink

    Keistai nuskambėjo. Ž. P : “Niekas neliks be darbo. Raštvedės 3, bet reiks personalo specialisto” ir t. t.
    O kažin merė supranta, kad personalo specialistas ne tik tabelius turi pildyti, bet ir ieškoti naujų mokytojų, rūpintis esmų kvalifikacijos kėlimu, jų motyvacijos didinimu, atestacijomis ir pan.

    Ką galima padaryti, paskatinti profesionalus dalyvauti konkurse į vadovo vietą. Būtų idealu nevietiniai. Jei būtų akivaizdžiai pranašesni už Pinskuvienės favoritę (zp to net neslepia), gal tuomet ir galėtume tikėtis realiai pagerinti mokymo kokybę

  • 2021-01-06 at 22:15
    Permalink

    “Nu svarbiausia, kad visi išrinksime mokyklos pavadinimą. Elgiamasi su mumis kaip su imbecilais.”

    Elgiamasi taip, kaip mes leidžime, kad su mumis elgtųsi. Nei daugiau, nei mažiau.

    Tėveliai nedalyvavo vaizdo kenferencijoje (dauguma). Iš tų, kurie dalyvavo gal tik 20 uždavė klausimą.
    Buvo klausimas “Ar patenkinti mokytojai vykdoma reforma?”. Nei vienas mokytojas neprisijungė atsakyti į šį klausimą pats. Tada už juos atsakė Pinskuvienė, kad nevisi. O kur mokytojo balsas?

  • 2021-01-06 at 22:14
    Permalink

    Stuokoj Atžalyno vaikams tikrai nebus geriau, nei yra dabartinėje mokykloje. Šita mokinių grupė ir yra labiausiai pažeidžiama merės plane dėl naujų investicijų

  • 2021-01-06 at 22:13
    Permalink

    Tai visi pedagogai seni ir ne aukščiausios kvalifikacijos dirba Širvintose.

  • 2021-01-06 at 22:13
    Permalink

    Vaikai, kaip ir jų tėvai – myli mierę. Netikt? Paklauskite, ką žino daugiau iš rajono politikų, išskyrus mierę. Nei vieno. Dar paklauskite, ką galvoja apie opoziciją – skundikai, kenkėjai, nenormalūs. Taip, kad tegul atsiima už tėvus. Gal dėsninga rajono pabaiga.

  • 2021-01-06 at 22:10
    Permalink

    Nu svarbiausia, kad visi išrinksime mokyklos pavadinimą. Elgiamasi su mumis kaip su imbecilais.

  • 2021-01-06 at 22:07
    Permalink

    O kodėl niekas mokinių apklausos nedaro? Jų nuomonės neklausia šiuo mokyklų jungimo klausimu? Negi merei nesvarbi būsimų rinkėjų nuomonė?

  • 2021-01-06 at 21:58
    Permalink

    “Baik tu mokytojų atlyginimus skaičiuot, ko netenkina alga susiranda kitą darbą. Šiaip dar visokius priedus gauna pedagogai…”

    Būtent! Jauni ir pespektyvūs mokytojai išvažiuoja ten, kur jiems pasiūlo daugiau.
    Ar mes to norime? Neįsivaizduoju kaip kitaip pritraukti aukščiausios kvalifikacijos mokytojų.
    Nebent mes nenorime pagerinti mokymosi kokybės, o tik tai deklaruojame

  • 2021-01-06 at 21:53
    Permalink

    O kiek atseis sumokėti išeitines kompensacijas mokytojams ir kitiems darbuotojams, kurie liks be darbo? Spėju, mokykla. Visų vaikų gerovės sąskaita . Ar savivaldybė tam skirs lėšų?

  • 2021-01-06 at 21:50
    Permalink

    Paklausykite savivaldos pelės. Mokytojų atlyginimas formuojamas išskirtinai tik iš mokinio krepšelio. Galite sutaupyti 90 proc. pastatų išlaikymo lėšų. Ačiū. Daugiau gausite mėlynųjų dovanų krepšelių, sveikinimo atvirukų “Asmeniškai Jums”, daugiau bus išnuomota Naujųjų metų švenčių puošmenų…
    Šiaip vergams taip ir reikia. Jeigu nuėjote į bendrabučių rūsį ir jus ten kiemo bernai apturėjo, ir jūs vėl einate į rūsį, vadinasi jums patinka, kai kiemo bernai jums padaro. Jeigu jau iki 2019 metų savivaldos rinkimų buvo aišku, kad per paukštis mierė, ir jūs vėl pasislėpę už ją balsavote, vadinasi, patys to norite.
    Tai dabar tylintys, atseit mokytojai, ir atseit gydytojai, patys ir rūpinkitės. Kas gi jums padės? Gal jūsų išaugintas Stiopka, Daugėla? O gal klimaksinis Žibalas? Kad tik kuo daugiau jūsų atleistų.

  • 2021-01-06 at 21:48
    Permalink

    Baik tu mokytojų atlyginimus skaičiuot, ko netenkina alga susiranda kitą darbą. Šiaip dar visokius priedus gauna pedagogai…

  • 2021-01-06 at 21:35
    Permalink

    Kokiu būdu bus pagerinta mokymosi kokybė…daugiau buvo kalbama apie ugdymą iš psichologinės pusės, apie tęstinumą.
    Vaikai po pradinės ateis į gimnaziją, kurią ir baigs. Vaikai mažiau patirs stresą keičiant mokyklas, turės nuo 5 iki 12 kl nuolatinį dalyko mokytoją. O kodėl pinigai sutaupyti mokinių susigrūdimo sąskaita nebus panaudoti reorganizuotos mokyklos labui taip ir neaišku..

  • 2021-01-06 at 21:33
    Permalink

    Gal kas man paaiškins? Per Kakadu rodė Saulutės remontą. O ne šitas darželis bus keliamas į pradinės patalpas? Jei taip, tada koks tikslas remontuot Saulutę?

  • 2021-01-06 at 21:29
    Permalink

    Šiandien, sausio 6 dieną vyko:
    Atskiras Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto komiteto posėdis. Jame nagrinėjo švietimo įstaigų reorganizavimo planą.
    „Atžalyno“ progimnazijos bendruomenė – tėvai, mokytojai, administracija – dalyvavo nuotoliniu būdu vykusiame susitikime su Širvintų rajono vadovybe. Susitikime dalyvavo lygiai 100 bendruomenės narių.

    Rytoj, sausio 7 dieną vyks bendras komitetų posėdis. Švietimo klausimas nebus nagrinėjamas.
    Sausio 11 d. tarybos posėdis.
    Darbo švietimo klausimais grupė savo išvadas turi pateikti iki sausio 22 dienos.
    Kadangi šis tarybos posėdis labai ankstyvas, šimtas procentų, kad:
    Sausio 26 dieną bus dar vienas komitetų posėdis, kuriame į bet kokį klausimą bus atsakyta: “Viskas parašyta sprendimo projekte. Tarybos nariai, kas jums neaišku?”
    Sausio 28 dieną bus tarybos posėdis, kuriame mierė pasakys ugningą kalbą, apie švietimo kokybės reikšmę jai asmeniškai. Lygiai taip pat, kaip ir priimant 2020 metų biudžetą. Ir… 15 balsavus UŽ viskas bus baigta.
    Lieka trys savaitės.

  • 2021-01-06 at 20:49
    Permalink

    Vaizdo konferencijose buvo pasakyta, kad
    1) pagrindinis sujungimo tikslas – mokymosi kokybės pagerinimas
    2) sujungus mokyklas, lėšų sutaupyta bus labai mažai
    3) iš to, kas sutaupyta papildomų pinigų mokyklai nebus skirta nieko, atlyginimai mokytojams nebus padidinti

    Gal kas supratote, kokiu būdu tas mokymosi kokybės pagerinimas bus pasiektas?
    Gaila, tėvų aktyvumas buvo mažas. Matyt, daugumai bus gerai bet kuris variantas

  • 2021-01-06 at 18:56
    Permalink

    O tai kodėl visą pusvalandį nieko neklausinėjot? Kas turėjo klausimų, tam atsakė.

  • 2021-01-06 at 17:45
    Permalink

    Vadovė kiekvienai mokyklos bendruomenei diskusijai dėl pertvarkos skyrė po pusvalandį. Jau tai labai daug ką pasako, ką iš tikrųjų apie mus galvoja

  • 2021-01-06 at 17:14
    Permalink

    žinantiems ko nori tėvams geriau jau rinktis Ukmergės ar Vilniaus gimnazijas (ypač dėl papildomo ugdymo įvairovės). Nueinant nuo arenos dabartinei vyresnei mokytojų kartai neišvengiamai blogės mokymo kokybė. Nemanau, kad jauni iniciatyvūs mokytojai veržtųsi dirbti ir gyventi socialiniu klimatu nepatraukliose Širvintose.

  • 2021-01-06 at 16:12
    Permalink

    jeigu ir gali kas ką nors pakeisti šioje situacijoje, tai tik aktyvūs ir žinantys, ko nori savo vaikams mokinių tėvai. Bet niekas nenori būti tuo, į kurį visos ponios strėlės lėks. Džiaugiuosi, kad mano vaikai jau baigė mokyklą ir Širvintų nepasirinko gyvenimui. Nykuma

  • 2021-01-06 at 16:08
    Permalink

    Širvintų mokyklų, skirtingai nuo Vilniaus, tėvų komitetuose sėdi savivaldybės valdžios pataikūnai. Todėl suinteresuotos tėvų nuomonės nebus (išskyrus pritarimą valdžios veiksmams).

  • 2021-01-06 at 15:38
    Permalink

    Lietuvoje, o tuo pačiu ir Širvintų rajone, esminę arba giluminę tvarką gali padaryti tik šlubas vokietis (remiuosi populiaria tautosaka). Pas tą vokietį gimnazija nuo gimnazijos skiria 18-20 km. Racionalumo iš tos tautos tikrai galima ir reikia pasimokyti. Ir dar – ten labai išvystytas ir populiarus profesinis mokymas, po pagrindinės mokyklos į gimnazijos klases eina tik maždaug pusė ar dar mažiau pagrindinės mokyklos moksleivių, ten nemoko tų iki 18 m., kurie nesimoko ir tokiu būdu racionaliai panaudoja pinigus, skirtus švietimui….

  • 2021-01-06 at 15:15
    Permalink

    Toks jausmas, kad tėvams nusispjaut. Gal mokyklos tarybų neturi? Vilniuj tuoj būtų surinkti parašai ir pareikalauta suderint su bendruomenėm

  • 2021-01-06 at 15:12
    Permalink

    Ir valgykla viena. Be 2 mokymosi pamainų greičiausiai nieko neišeis. Bet ar tai patogu tėvams ir vaikams? Matyt, patogu, jei niekas nesiskundžia

  • 2021-01-06 at 15:04
    Permalink

    Gimnazijos patalpose mokysis 700 vaikų arba 25 klasės, Atžalyno – 350 arba 16 klasių. Sporto salė 1, kiek kabinetų? Ir nepamirškim, kad anglų, rusų, IT, technologijoms klasės dalinamos į 2 dalis.
    Kodėl nejungia Gelvonų, kur viso labo 150 mokinių ir vieni vaiko mokymui reikia 3.3 tūkst. Eur?

  • 2021-01-06 at 13:39
    Permalink

    Bus kaip Černobilis. Gražus miestas be žmonių

  • 2021-01-06 at 13:37
    Permalink

    Sako reik jungt mokyklas, nes vaikų sumažėjo. Ok. Bet darželį plečia, nes vaikų padaugėjo. O kas žino, kur vaikai eis po darželio? BINGO! Į mokyklą! Bet ten vietų bus sumažinta. Tad vėl teks reformas daryt

  • 2021-01-06 at 13:36
    Permalink

    “Sėkmės atveju dalinai padėtį galėtų gelbėti aukštos kokybės švietimo lygis reorganizuojamoje mokykloje.”

    Būtent! Aukštos kokybės mokymo ir medicinos paslaugos galėtų į Širvintas pritraukti tiek jaunimą, tiek vyresnius iš Vilniaus ir Ukmergės. Bet kolkas viskas vyksta atvirkščiai. Vien iš dukros 8 klasės į didmiesčių gimnazijas išsikėlė net 4 mokiniai vien dėl to, kad mokymosi kokybė ten geresnė. Medicinos paslaugos nusivažiavo katastrofiškai (gydytojų skaičius). Koks senjoras norės čia gyventi, jei bėdos atveju gali greitai nesulaukti tinkamos pagalbos?

  • 2021-01-06 at 13:33
    Permalink

    Kai pamąstau, kas būtent priima sprendimus dėl Širvintų rajono švietimo reikalų, darosi labai negera.

  • 2021-01-06 at 13:27
    Permalink

    Širvintų rajonas, nors yra arti Vilniaus, akivaizdžiai yra neperspektyvus ir nykstantis su ribotu gyventojų skaičiumi netolimoje ateityje. Pokazuchai išmestos europinės ir lietuviškos lėšos nepritraukia naujų gyventojų. Sėkmės atveju dalinai padėtį galėtų gelbėti aukštos kokybės švietimo lygis reorganizuojamoje mokykloje. Nesant kokybiškos švietimo sistemos neįmanoma Širvintoms tapti miegamąja Vilniaus miesto dalimi.

  • 2021-01-06 at 12:59
    Permalink

    Naikindama mokyklas Pinskuvienė netiesiogiai pripažįsta, kad Širvintos neturi jokių perspektyvų nepaisant baiseinų, stadionų, tiltų, trinkelių, fontanų ir daug daug lempučių. Matyt, ne tą prioritetinę veiklos kryptį pasirinko, jei miestas taip sparčiai miršta.
    Uždaryti bankai, telekomonikacijų, elektros, dujų įmonės, o dabar uždaromos mokyklos. Tai ką čia veikti, kur dirbti žmonėms Širvintose?

  • 2021-01-06 at 12:46
    Permalink

    O kiek vaikų yra nepatekusių šiais metais į darželius? Kažkaip nesigirdėjo tokių.

  • 2021-01-06 at 12:43
    Permalink

    Liūdna, kad strategijos trumpalaikės. Buvo metas, kai sumažino darželius, nes nebuvo vaikų. Dabar mokyklose mažai, nes tiesiog vaikai turi savybę augti. Darželiuose nebetelpa… vadinasi daugėja vaikų. Kai paaugs ir reiks eiti į mokyklą, ką darysime, kai vienoj įstaigoje nesutilpsime? Vėl statysime ir pertvarkinėsime ??? Ir kodėl taip trumparegiškai žiūrime. ???? Tai kas penkmečiui į priekį prognozuojama, dar nereiškia , kad po 10-mečio bus….

  • 2021-01-06 at 10:11
    Permalink

    Kaip greit pasijautė neveiksmingai panaudoti turimi žmogiškieji, materialiniai ir finansiniai ištekliai. Dar daugiau sužinosim pasibaigus jos kadencijai…

  • 2021-01-06 at 09:19
    Permalink

    Kostai, kad baltos varnos nenukentėtų tam yra profsąjungos. Yra tokia Širvintų rajono profesinė sąjunga “Solidarumas”. Jeigu netinka, kas draudžia mokyklose įsisteigti mokytojų profsąjungai? Kas kovoja, tas išsikovoja. Svarbiausia pačiam žinoti ko nori ir nesėdėti rankas sudėjus, laukiant, kad kiti už tave kažką padarys

  • 2021-01-06 at 07:52
    Permalink

    Širvintos yra nykstantis miestas. Mokinių skaičius nebesiekia tūkstančio. Natūralu, kad tokiam skaičiui pakanka vienos administracijos. Suprantama, kad mokyklose nukentės darbuotojai, kurie priskiriami baltoms varnoms. Mokyklų tėvų komitetai yra savivaldybės valdžios užvaldyti.

  • 2021-01-06 at 07:37
    Permalink

    Dabar aišku, kodėl kai kurios direktorės tiek metų buvo LEP. Palepino ir išmes

  • 2021-01-06 at 07:35
    Permalink

    Sugrūsit krūvon vaikus ir galvojate, kad nuo to pagerės rezultatai? Juokdariai!

Comments are closed.