Tas pats klausimas, bet skirtingi sprendimo būdai

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Po Širvintas vis sklido kalbos, kad netrukus bus jungiamos mokyklos, kad darželis bus perkeltas kitur, neaišku kur. Tai išties kėlė tėvų ir pedagogų nerimą. Vėliau spėliojimai buvo patvirtinti – merė su komanda  atskiroms tėvų grupėms pristatė numatomą švietimo įstaigų pertvarką.

   Tiesa, ji iki šiol nepristatyta visai miesto bendruomenei.  Sutikime, jei šiandien vaikas dar nelanko darželio ar mokyklos, tai nereiškia, kad jis ten neis rytoj. Todėl yra normalu į diskusijas įtraukti visą bendruomenę.

  Juo labiau, kad dauguma sutinka, jog pertvarka reikalinga. Vienintelis dalies visuomenės nepasitenkinimas – nėra diskusijų, neišklausomi visuomenės poreikiai ir pageidavimai.

   Tokia Širvintų rajono vadovių pozicija, jos net viešai teigia, kad viskas jau nuspręsta ir nieko pakeisti negalima. Būtent taip buvo pasakyta keliuose susitikimuose (jų garso įrašus turime).

    Visai kitaip galvoja kaimyninio Ukmergės rajono savivaldybės vadovai. Viešojoje erdvėje pasirodė skelbimas, kuriuo svarstymams teikiamas Ukmergės rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos plano 2021-2025 metams projektas. Čia pat pridedama, kad „gyventojų pastabų ir pasiūlymų laukiama iki 2021 m. vasario 28 d. elektroniniu paštu svietimas@ukmerge.lt . Telefonas pasiteiravimui: 8 687 35154.“

   Jaučiate skirtumą? Natūralu, kad gavę projektą ir galimybę jį aptarti, gyventojai jaučiasi kur kas saugiau. Jų net prašoma teikti pasiūlymus. Taip gyventojai jaučiasi svarbūs valdžiai.

   Čia tik norėtųsi priminti: valdžią renkame tam, kad tarnautų mums.

Ne veltui sakoma, kad valdžią turime tokią, kokios esame verti.

 

14 thoughts on “Tas pats klausimas, bet skirtingi sprendimo būdai

  • 2021-02-05 at 21:37
    Permalink

    Tomai, gerumas kame? Kad gerai dirbančių mokyklų tinklą griauna, kad medicinos personalo skaičiumi 1000 gyventojų esame vieni blogiausių tarp rajonų? Kauno meras nepalyginamai geriau su viskuo tvarkosi. O dabar spėkite, kurio miesto – Kauno ar Širvintų – mero atlyginimas didesnis?

  • 2021-02-05 at 20:41
    Permalink

    Ko jus pavydit , grazi moteris. O kad dar ir protinga, retas derinys. Uzgniauskit savyje pavyda ir bus lengviau gyvent. Jus palaikykit mere, bus tikrai daug naudos. Parodykit kuris cia meras taip kovoja uz savo miesta, kaip jusu mere.

  • 2021-02-05 at 20:33
    Permalink

    Baikit sposus, tokios meres mes Jums labai pavydim. Saunuole tvarkosi liuks. O jum vis visur noris savo trigrasi ikist. Kartais reikia priimt sprendimus ir nepasitarus. O mere turit nuostabia.

  • 2021-01-29 at 08:01
    Permalink

    Vieni vyrai nueina “Į kairę”, papildomai, pramogai, tik šiek tiek. Nueina ir sugrįžta.
    O kiti vyrai, tokie kaip, Jonas, nueina ir būna paimami į nelaisvę. Jas pasiima tokios kaip…
    Bet, visgi, klausimas, pas ką nueina vyrai papildomai?
    Atsakymas. Taigi pas jus, moterys, kurios irgi priimat papildomai. Priimat ir nepaimat į nelaisvę.
    Tai, taip ir gyvenam, ir žiūrim vieni kitiems į akis, lyg nebuvę papildomai.

  • 2021-01-29 at 05:16
    Permalink

    PATARIMUI
    Tai šiuo atveju atimti?

  • 2021-01-28 at 13:52
    Permalink

    Norint gauti gerą vyrą, jį reikia ne jį gauti, bet pasiimti….Jei ne visos mokate pasiimti, nieks kits čia nekalts

  • 2021-01-28 at 08:53
    Permalink

    Blogoms merėms sekasi. Jos gauna gerus vyrus, naivius rinkėjus. Jau šešti metai, kaip miestas tvarkomas grynai pagal merės užgaidas. Jokių projektinių konkursų. Bus taip, viskas nuspręsta. Taip ir su švietimo įstaigom. Viskas nuspręsta, ir direktorė bus Jūratė. O Jūratė tik pritarinėja ir sako, kad Gelvonų gimnazija geriausia. Žmonės paburbėjo, susiprato, kad blogai pasielgė, ir tyli. Ir tylėdami vėl balsuos už merę, šį kartą bus nr 72, o 92 procentai UŽ merę.

  • 2021-01-27 at 18:17
    Permalink

    Močiute, jūs gera, ir teisingus anūkus išauklėslt. Gerai, jeigu jie jau dideli. O jeigu dar mokyklą lanko, tai nuo rudens bus blogai. Atžalyne nuo rugsėjo mokysis dvigubai daugiau mokinių. 660 vietoje 330. Nebus jokio profiliavimo. Bus dvi pamainos. Baisu.

  • 2021-01-27 at 17:30
    Permalink

    Gražus savo vidumi. sąžiningas, kuklus ir negobšus žmogus net ir sensta kitaip….Jo senatvė būna kažkokia gal pasakyčiau – ori, išmintinga, rami ir savotiškai graži… . Paprasčiau pasakius – sąžiningas gyvenimas – rami senatvė. Senatvė – ne yda, o ramus ir pilnas mielos veiklos gyvenimo etapas ,žinoma, jei pelnei savo gyvenimu tą ramybę…

  • 2021-01-27 at 10:35
    Permalink

    Mano nuomone, mėgautis, kad žmogus sensta (kaip netikėta!!!), net ir dėdamas labai daug pastangų tai sustabdyti, yra nelabai gražu. „Stabdyti laiką“ bandyti galima, bet galutinis rezultatas vis tiek bus toks, kokį gamta sugalvojo. O jeigu dar gyvenimo būdas nepadeda išsaugoti fizinį grožį, tai viskas dar labiau pagreitėja.

  • 2021-01-27 at 09:56
    Permalink

    Net šlykštu nuo tokio nesusivokimo. Grynas sovietmetis. Svarbiausia ploti rankomis ir laižyti liežuviu. Ačiū Brežnevui, Gorbačiovui, Griškevičiui, Brazauskui… Kur jie visi? Istorijos šiukšlyne. Pinigus uždirba žmonės. O ponia tik brangiai perka. Deda brangius parašus. Čia jos darbo vieta. Čia pasidaro pinigus. Ir tokius, kokių daugelis net nesapnavo. Viso gyvenimo tikslas. Pinigai. Tuščia garbė. Kerštas. Botulinas. Daug botulino. Kaklas kaip 80 metų žmogaus. Viduj puvėkai.

  • 2021-01-27 at 09:41
    Permalink

    Puiku ir čia gyventi. Puikiai matau Gerb. Merės darbus ir sakau ačiū. Bet dėl Ugdymo sistemos pertvarkos, derėtų pripažinti, kad yra skubota ir ne visai išbaigta, dėl to manau ir susidarė tokia situacija, kurią turime šiandien. Klysta visi ir tai tikrai yra žmogiška. Bet derėtų išklausyti Širvintų rajono piliečių nuomonės ir priimti šiek tiek kritikos. Kritika padeda augti, keistis, tobulėti. Dėl to manau tikrai nedera pyktis ar ginčytis. Tikrai galima rasti harmonigus sprendimus.

  • 2021-01-27 at 09:37
    Permalink

    O kas jūs tokie, kad merė Ž. P. klaustų jūsų nuomonės???? susireikšminę kaimo žmogeliai niekaip nesusivokiat, kad ponia iš Vilniaus viską žino geriau, ko jai ir jos šeimai Širvintose reikia. Tiesiog graudu žiūrėti iš šalies. Užuojauta nesusivokiantiems

  • 2021-01-27 at 09:21
    Permalink

    “Na ir varykit į tą savo Ukmergę. Ką Ukmergės savivaldybės meras gero Širvintoms padarė? A? Acakykit. Kas Širvintose trinkeles pakojo? A? Kas raudonus kilimus vietinės reikšmės elitui patiesė? A? Kas nemokamus koncertus organizuoja? A? Kas gražiausią eglutę išsinuomoja brangiai? A? Acakykit”

Comments are closed.