SIENA: Jonas ir milijonas

/ Tiriamosios žurnalistikos centras SIENA  https://www.siena.lt   /

/ Miglė Krancevičiūtė ir Šarūnas Černiauskas /

      2000 metais Arūnas Pukelis su dviem bičiuliais buvo sustabdytas Vokietijos pareigūnų. Vyrai gabeno didelę sumą grynųjų pinigų, viso apie 270 tūkst. svarų. Pagal to meto kursą – gerokai daugiau nei milijoną litų. Su šios istorijos veikėjais buvo siejamas ir dabartinis parlamentaras, Širvintų merės sutuoktinis Jonas Pinskus. Jis viešai teigė neturėjęs verslo santykių su vienu garsiosios A.Pukelio kelionės bendrakeleivių. Tai nebuvo tiesa.

   Bendradarbiaujant su tarptautiniu tiriamosios žurnalistikos centru OCCRP, „Sienai“ pavyko gauti dokumentus, siejančius J.Pinskų su garsiąja byla, kuri „Šviniaus“ pravardės besikratančiam A.Pukeliui kainavo vieną iš jo teistumų. Tai, ką J.Pinskus garsiai neigė nacionalinėje spaudoje, dabar įrodyta jo paties parašu.

   „Sienai“ susisiekus su J.Pinskumi, politikas ir vėl neigė turėjęs verslo santykių su vienu šios istorijos herojumi. Išgirdęs, kad turime tai patvirtinančius dokumentus, politikas tikino, esą verslas gal ir buvo, bet veiklos nevykdė. Kiek vėliau politikas prisiminė, esą verslas Anglijoje buvo skirtas baldų prekybai.

Pinigus siejo su kontrabanda

   Keletą metų besitęsusi A.Pukelio ir Vokietijos teisėsaugos epopėja prasidėjo 2000 m. lapkričio pabaigoje. Žinomas tauragiškis su dviem bendrakeleiviais buvo sulaikytas sustabdžius automobilį ir jame radus solidžią sumą grynųjų pinigų. Tuomet žiniasklaidoje cirkuliavo viena pagrindinė versija – grynieji uždirbti iš Didžiojoje Britanijoje parduotos cigarečių kontrabandos.

   Su A.Pukeliu garsiojoje kelionėje dalyvavo dar du veikėjai – Gintas Jagėla, pravarde „Barklis“, ir tauragiškis Egidijus Kura. Prie pastarosios pavardės dar ne kartą sugrįšime.

   Keletą metų trukusi neaiškios kilmės pinigų epopėja išmarginta veiksmo filmo vertais epizodais. Vienas jų – dokumentų klastojimas su ugnies prieskoniu. Bandant pagrįsti Vokietijoje sulaikytų grynųjų kilmę, buvo suklastotos Lietuvos muitinės deklaracijos. Kaip skelbė žiniasklaida, Lietuvos pareigūnams aiškinantis šias aplinkybes, Lazdijų muitinėje kilo gaisras – kaip tik tame kabinete, kur buvo saugomi deklaracijų registravimo žurnalai.

   A.Pukelis šioje istorijoje užsidirbo teistumą. Kaip pabrėžia jis pats – ne už kontrabandą, o už bandymus pinigų kilmę pagrįsti suklastotais dokumentais. Apie tai žinomas tauragiškis pasakojo visai neseniai, „Laisvės TV“ tiesioginiame eteryje duodamas interviu Andriui Tapinui.

Vykdomasis komitetas - Lietuvos futbolo federacija
Arūnas Pukelis(Lietuvos futbolo federacijos nuotr.)

   Anot žinomo tauragiškio, Vokietijos pareigūnams užkliuvę pinigai priklausė „amžinatilsį advokatui“. „Jis buvo paprašęs man šituos pinigus… žinot, vis tiek, kada tokia pinigų suma yra – aš, kaip stiprus žmogus fiziškai, kaip buvo paprašęs, iš vienos vietos paimti ir į kitą vietą pervežti šituos pinigus“, – pasakojo A.Pukelis.

  Verslininkas pripažino klastojęs dokumentus, siekdamas atgauti konfiskuotą sumą, tačiau kategoriškai neigė, kad tai buvo pajamos iš kontrabandos.

   „Čia ir atsirando tokie galbūt menkaverčiai nusikaltimai ir teistumai – kada tu, kaip žmogus, jausdamas atsakomybę, bandai kažką tai dar padaryti, atgauti pinigus… šituos dalykus. Ir nesigauna – ir gauni per tai teistumą“, – kalbėjo A.Pukelis.

  Pasak jo, lygtinė laisvės atėmimo bausmė skirta ne dėl kontrabandos pinigų, o dėl to, kad „advokatas nesugebėjo paaiškinti, iš kur šitie pinigai yra“.

  Komentuodamas Vokietijos pareigūnų versiją dėl kontrabandos, A.Tapino pašnekovas pareiškė, esą „jie daug ten metų sapaliojo (…) ir galų gale finišas buvo tai, kad jie patys pasiėmė šituos pinigus ir šita byla užsidarė“.

Tauragiškio įmonės Anglijoje – pinigų legalizavimui?

  Garsiosios bylos duomenys sunkiai pasiekiami, tačiau „Sienai“ pavyko gauti Vokietijos muitinės pareigūno liudijimą, kuriame detalizuojami ne tik įtarimai dėl kontrabandos, bet ir A.Pukelio bendrakeleivio E.Kuros vaidmuo galimai nusikalstamose schemose.

  „Egidijus Kura dažnai lydėdavo kontrabandą pervežančią transporto priemonę savo lengvuoju automobiliu ir pranešdavo, ar viskas pavyko. Maždaug 270.000 svarų sterlingų, kurie buvo konfiskuoti prie Erfurto, yra pajamos iš cigarečių kontrabandos į Angliją. Man yra žinoma, kad Pukelis kartu su Kura šiuos pinigus gavo Antverpene iš Anglijos pirkėjų“, – teigiama pareigūno apklausos protokole.

   Vokietijos muitininkas pateikė ir dar vieną svarbią aplinkybę – esą E.Kura „Anglijoje turi dvi firmas, per kurias yra vykdomi atsiskaitymai“.

Politikas neigė verslo ryšius

  Labai panašus Vokietijos pareigūno liudijimas 2005 m. buvo publikuotas „Lietuvos ryte“. Savo pavardės neatskleisti prašęs Vokietijos muitininkas teigė, esą tyrėjų akiratyje buvo ne tik A.Pukelis ir E.Kura, bet ir Seimo narys Jonas Pinskus, tuo metu  atstovavęs Darbo partijai.

   „Buvo duomenų, kad šis vyriškis kartu su E.Kura bandė Anglijoje įsteigti dvi firmas ir galėjo būti susijęs su konfiskuotų pinigų perdavimu A.Pukeliui ir E.Kurai“, – „Lietuvos rytui“ teigė pareigūnas.

   Tuomet J.Pinskus neišsižadėjo pažįstantis E.Kurą, bet patikino bendrų verslų Anglijoje nevystęs: „Aš iš tiesų pažįstu E.Kurą, ypač jo žmoną – laidos „Be tabu“ vedėją Ramunę. Bet tai nereiškia, kad aš su jais vykdžiau kokius nors nusikaltimus“.

   Komentuodamas informaciją apie savo ir E.Kuros bendrą veiklą Anglijoje, J.Pinskus buvo kategoriškas: „Tai visiškas absurdas ir prasimanymai. Tegul jie pateikia dokumentus“. Jie dokumentų nepateikė. Pateikiame mes.

Įrodymas su autografu

   2001 m. kovą, praėjus vos keliems mėnesiams po nesėkmingo A.Pukelio ir E.Kuros pasivažinėjimo Vokietijos keliais, Jungtinėje Karalystėje įregistruota bendrovė „Aquity UK Limited“. Įmonė įsteigta Birmingemo priemiesčiuose, niekuo neišsiskiriančiame name.

„Aquity UK Limited“ buvo registruota štai šiuo adresu Birmingeme (Google Street View nuotr.)

   Jokių lietuviškų pėdsakų šioje įmonėje iš pradžių nebuvo, kol 2001 m. liepos 2 d. įmonės vadovais buvo įregistruoti du lietuviai – Egidijus Kura ir Jonas Pinskus. Paskyrimas į vadovaujančias pareigas patvirtintas jų abiejų parašais.

Jono Pinskaus ir Egidijaus Kuros verslo ryšius patvirtinantys dokumentai

   Kokią veiklą vykdė J.Pinskaus ir E.Kuros vadovaujama įmonė, iš dokumentų pasakyti sunku. Pagal įstatus, ji galėjo verstis kone bet kuo – nuo prekybos iki operacijų su nekilnojamuoju turtu ar net kelių tiesimo. Įmonės galutiniai savininkai iš dokumentų taip pat nežinomi. „Aquity UK“ buvo valdoma per kitą Jungtinės Karalystės bendrovę, naudojamą įvairių verslų steigimui.

   Tebevykstant tarptautiniam teisėsaugos tyrimui dėl Vokietijoje konfiskuotų pinigų, „Aquity UK“ Jungtinės Karalystės registrui nepateikė jokių dokumentų, detalizuojančių įmonės veiklos pobūdį ar gaunamas pajamas. 2002 m. pabaigoje įmonei išsiųstas oficialus įspėjimas, kad ji bus išregistruota, nes nerodo ekonominės veiklos požymių.

   Panašu, kad įmonės vadovams įspėjimas įspūdžio nepadarė. Būtent dėl minėtų priežasčių „Aquity UK“ buvo išregistruota 2003 m. kovą – dveji metai po įsteigimo, tebevadovaujant J.Pinskui ir E.Kurai.

Nuo neigimo iki baldų prekybos

   Pats J.Pinskus iš pradžių negalėjo prisiminti turėjęs verslo interesų su E.Kura, juo labiau, bendrai valdytos įmonės.

   „Ne, niekada <…> Net neprisimenu tokios įmonės“, – tikino J.Pinskus, paklaustas apie bendrus verslus su E.Kura. Politikas taip pat paneigė ir bendros įmonės egzistavimą.

Jonas Pinskus (Kęstučio Vanago / Fotobankas.lt nuotr.)

   Tik vėliau, paaiškinus, kad gavome dokumentus, rodančius jo ir E.Kuros vadovavimą „Aquity UK“, parlamentaras prisiminė, kad galbūt ir galėjo steigti įmone kartu, tačiau jokios veiklos ji nevykdė.

   „Aš beveik 100 procentų galėčiau užgarantuoti, kad ten nebuvo nei vienas euras, arba nei vienas svaras, šitoje įmonėje… ar kažkas daroma. Nes iš tikrųjų, jeigu kažkokia veikla būtų daroma, tikrai prisiminčiau“, – tikino J.Pinskus.

   Bet netrukus politikas vis dėlto kai ką prisiminė.

   „Barklis (…). pasiūlė Kurai. Kurai ta idėja irgi patiko. Ir mes vieną partiją (…) išsiuntėm. Jie prabuvo parduotuvės sandėly labaiilgą laiką, taip ir neparsidavė. Taip ir žstrigo mūsų visas tas biznis, taip ir pasiliko. Po to parsivežti tuos baldus atgal buvo brangiau negu palikt“, – komentavo J.Pinskus.

   Santykius su Egidijumi Kura Seimo narys įvardijo kaip to laikmečio būtinybę.

   „Kai ieškai kažkokio tai verslo [nišos], kabiniesi už bet ko. O tuo metu iš tikrųjų aplinka tokia buvo, kad be tokio plauko žmonių… kaip ir – jeigu darai verslą, tai vis tiek su jais susiduri. Suprantat, tokie laikai, kad bet kokiu atveju turi kažkaip išgyvent“, – kalbėjo politikas.

   J.Pinskus taip pat atsiuntė baldų, kokiais esą bandė prekiauti su E.Kura, nuotraukas. Politikas teigė pats tebeturintis tokius baldus savo namuose.

Jono Pinskaus nuotr.

Su E.Kura „Sienai“ susisiekti nepavyko.

A.Pukelis ryšių su politiku nesikrato

   Tauragiškis A.Pukelis neneigia seniai pažįstantis J.Pinskų. 2008 metais kandidatuodamas į Seimą, politikas deklaravo suteikęs paskolą su A.Pukeliu susijusiai įmonei „Stolex Valda“. Pats „Šviniaus“ pravardės besikratantis verslininkas taip pat neneigia seniai pažįstantis J.Pinskų.

   „Šiuo metu nebendraujam“, – interviu A.Tapinui teigė A.Pukelis, pridurdamas, kad santykiai su J.Pinskumi buvo „dalykiški“, bet bendro verslo santykių esą nebuvo.

  Už pagalbą dėkojame vlogeriui Skirmantui Malinauskui bei OCCRP ID komandai. Andriui Tapinui ir „Laisvės TV“ dėkojame už filmuotą medžiagą.

   Tyrimas iš dalies finansuojamas Aktyvių piliečių fondo lėšomis, pagal VšĮ Tiriamosios žurnalistikos centras ir Lietuvos žurnalistų sąjungos projektą „Operacija „Caras“: antras etapas“. Video produkcija finansuojama Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo lėšomis.

Aktyvių piliečių fondas
pressphoto.lt

   „Siena“ yra pelno nesiekianti organizacija, išlaikoma žurnalistinio entuziazmo ir geros valios žmonių. Neparduodame reklamos bei teisių į tyrimus, kad svarbi informacija visuomenę pasiektų be jokių apribojimų ir be etikečių su kaina. Jei tikite mūsų darbu ir idėjomis, kviečiame prisidėti prie „Sienos“ veiklos Patreon platformoje.

72 thoughts on “SIENA: Jonas ir milijonas

  • 2021-03-28 at 21:36
    Permalink

    Eik tu po velnių. Tik tyčiotis tesugebi.
    Kuo jūsų šaika geresnė už ŽP šaiką? Niekuo. Tokie patys kitaip mąstančių niekintojai, dvigubos moralės apologetai

  • 2021-03-28 at 21:04
    Permalink

    Pakalbėjau su Stepaičiu, Paliukėnu, Daugėja ir Šalkausku, tai jie irgi sakė, kad Pinskus yra jėga, o konservatoriai baige pardoti Lietuvą.

  • 2021-03-28 at 19:44
    Permalink

    Na va, prašau. Ilgai laukti nereikėjo – konservatoriai pjauna, ką pasėjo:

    “Sveikiname. Seimas palaiko Pinskaus kandidatura ir vertina jo nuomone. Tik pas mus cia visaip negraziai rasineja. Na bet cia is pavydo viskas. Jeigu seimo konservatoriai palaiko Pinskaus kandidatura, tai čia viskas yra labai gerai. Net konservatoriai [palaiko, kurie nipalaiko.” [“Širvinta”]

  • 2021-03-28 at 13:44
    Permalink

    Na, įtikinote vienas kitą savo teisumu ir sąžiningumu? Tai ir puiku. Nesiruošiu daugiau prieštarauti ir niekam nieko įrodinėti, o juo labiau moralizuoti kažko. Kam? Kas man iš to?

    O baigdamas šią diskusiją, pacituosiu ŽP komandos nario komentarą apie komitetų pirmininkus. Kas turi galvas išvadas pasidarys patys:
    “Pinskuviene jau turi patirties buvimo opozicijoje ir ji labai gerai atsimena, kaip su ja buvo elgiamasi. Niekas jos nepaise ir komisiju ar kokiu ten komitetu pirmininke netvirtino. Kodel ji dabar turetu elgtis kitaip??? Kaip buvo šaukta, taip ji atsiliepia. Ar pries tai buve merai paise opozicijos nuomones ?”

  • 2021-03-28 at 11:40
    Permalink

    Dainiau, Jonas Pinskus seniūnų sueigon pateko grynai formalaus balsavimo būdu – mišri grupė jį delegavo, o Seimas balsavo irgi formaliai palaikydamas mišrios grupės nuomonę. Norint užtikrinti sklandų Seimo darbą, dažnai taip daroma.
    Svarbesnis dalykas yra rinkėjų rankose – nebūtina balsuoti už prastos reputacijos žmones ir deleguoti juos leisti įstatymų, kurių jie vėliau patys nesilaiko.
    O Širvintų r. opozicijai linkiu panaudoti visus įstatymais nedraudžiamus būdus atsiimti jai priklausančius komitetų pirmininkų postus. Dauguma turi vykdyti tarybos reglamentą ir formaliai balsuoti, kaip kad , pvz., formaliai buvo nubalsuota už grupės teikiamą J. Pinskų.

  • 2021-03-28 at 09:14
    Permalink

    Mišri Seimo narių grupė:
    Jonas Pinskus, Frakcijos seniūnas,
    Rita Tamašunienė, Frakcijos seniūno pavaduotoja,
    Valdemaras Valkiūnas, Frakcijos seniūno pavaduotojas,
    Vytautas Bakas,
    Zigmantas Balčytis,
    Algirdas Butkevičius,
    Kęstutis Glaveckas,
    Petras Gražulis,
    Domas Griškevičius,
    Česlav Olševski,
    Andrius Palionis,
    Beata Petkevič,
    Remigijus Žemaitaitis.
    Čia grupės vidaus reikalas, bet, sprendžiant iš to, kas seniūnas ir kas pavaduotojai, žinutė labai aiški…
    Ir visai kitaip atrodytų, jeigu seniūnu būtų Vytautas Bakas, pavaduotojais Zigmantas Balčytis ir Algirdas Butkevičius.

  • 2021-03-28 at 09:04
    Permalink

    “Kiekviena frakcija į Seniūnų sueigą skiria…” Ši Seimo statuto ištrauka, o būtent, teisės norma, yra imperatyvi ir privalomo pobūdžio. Tai yra, Seimas balsuodamas turi šią teisės normą įgyvendinti. Kadangi Seimas yra kolegialus organas, visiškai nesvarbu, kas iš Seimo narių balsuos UŽ, o kas ne. Nes opozicijoje esanti frakcija, šiuo atveju mišri seimo narių grupė, niekaip negali pati viena balsuoti už savo narį, nes tiesiog nepakaktų balsų, net jeigu balsuotų ir visa opozicija. Todėl yra ne tik imperatyvios teisės normos, bet dar ir politinė etika. Kiekviena frakcija ar grupė yra savarankiška autonomiškai veikianti Seimo dalis. Mišrios seimo narių grupės sprendimą reikia gerbti ir padėti jį įgyvendinti.

    “Etikos komisijos ir Antikorupcijos komisijos pirmininką iš šių komisijų narių – savivaldybės tarybos narių – deleguoja savivaldybės tarybos opozicija raštu, pasirašytu daugiau kaip pusės visų savivaldybės tarybos opozicijos narių ir viešai įteiktu savivaldybės tarybos posėdžio pirmininkui” . Jeigu trumpiau: “deleguoja savivaldybės tarybos opozicija”.
    Čia lygiai taip pat, imperatyvi teisės norma ir privalomo pobūdžio. Vadinasi, taryba turi balsuoti taip, kad “delegavimas” būtų įgyvendintas. Vėl gi, visiškai nesvarbu, kas balsuoja UŽ, ar tai slaptas balsavimas, nes taryba yra kolegialus organas. Jeigu taryba šios teisės nuostatos neįgyvendina, delegavimui nepritaria, ji kolegialiai nusižengia Vietos savivaldos įstatymui. Ir tai jau Vyriausybės atstovų visiško bestuburiškumo ir neatsakingumo reikalas, jeigu jie tarybos sprendimo neskundžia administraciniam teismui. Tarybos dauguma, nebalsuodama už opozicijos deleguotą tarybos narį demonstruoja savo padugninę politinę etiką.

    Kitas dalykas, apie kurį reiktų pagalvoti, tai kokią žinutę siunčia mišri seimo narių grupė, seniūnu išsirinkdama Joną Pinskų, ir jį skirdama į seniūnų sueigą.

  • 2021-03-27 at 20:55
    Permalink

    Matot, Dainiau, kiekvienas rajonas turi po vieną atstovą Seime. O mes vienu atstovu su Molėtais dalinamės. Tad jei ten Jonas, Satpauskas negalės balsuoti, nes ten nebus. Jei bus Sarpauskas, tai Graužinio nebus. Jei bus Graužinis, tai Jono nebus

  • 2021-03-27 at 17:03
    Permalink

    Nemanau, kad yra prasmė tęsti šią diskusiją, nes kaip ir viskas aišku. Bet jeigu klausiate, tai atsakau:

    Konservatoriai (ir kitos partijos) TURĖJO TEISĘ balsuoti prieš Pinskų, susilaikyti, nebalsuoti, o taip pat, prieš balsuojant Seime, išsakyti visas abejones, kurios surašytos šiame ir kituose straipsniuose, bet to nepadarė…
    Būtent taip pasielgė – susilaikė – 3 parlamentarai.
    Nejaugi Jūs keltumėte ranką už Pinskų, jei būtumėte Seime?

  • 2021-03-27 at 08:11
    Permalink

    Skaitom Bibliją, Torą arba teisės normas.
    Seniūnų sueigos įgaliojimai
    1. Seime veikia Seniūnų sueiga, į kurią įeina Seimo valdybos nariai ir frakcijų atstovai.
    2. Kiekviena frakcija į Seniūnų sueigą skiria po 1 atstovą nuo 10 frakcijos narių.
    3. Kiekviena frakcija papildomai skiria į Seniūnų sueigą po 1 atstovą nuo nepilnos dešimties frakcijos narių, jeigu šią nepilną dešimtį sudaro daugiau negu 5 Seimo nariai.
    4. Frakcijos, kuriose nėra 10 narių, skiria į Seniūnų sueigą po 1 atstovą.
    5. Pagrindinis Seniūnų sueigos uždavinys – svarstyti Seimo sesijos darbų programas bei posėdžių darbotvarkes ir pritarti joms, derinti Seimo komitetų ir frakcijų darbo organizavimo klausimus, teikti sprendimų šiais klausimais projektus Seimui bei valdybai, taip pat patarimus Seimo Pirmininkui.

    Seimo valdybą sudaro 9 nariai.
    Darbo partijos frakcija 10 narių, tai vienas atstovas.
    Laisvės frakcija 11 narių, tai vienas atstovas.
    Liberalų sąjūdžio frakcija 11 narių, tai vienas atstovas.
    Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija 13 narių, tai vienas atstovas.
    Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija 32 nariai, tai trys atstovai.
    Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija 50 narių, tai penki atstovai.
    Mišri Seimo narių grupė 13 narių, tai vienas atstovas.
    Tai 9 seimo valdybos nariai ir 13 frakcijų atstovų bendrai sudėjus yra 22 nariai.
    Žiūrim, keik yra seniūnų sueigos narių. Bingo, jų iš teisų yra 22.
    Taigi, mišri seimo narių grupė nuo 13 narių turėjo teisę skirti vieną seimo narį į seniūnų sueigą. TURĖJO TEISĘ.
    Taigi, mielas Dainiau, kokiu pagrindu Konservatoriai, patys blogiausi žmonės Marijos Žemėje, galėjo nepritarti Jono Pinskaus kandidatūrai, jeigu juos, ir visus seimo narius, pritarti įpareigoja Seimo statutas?

  • 2021-03-26 at 22:06
    Permalink

    Jūs pats tikite, ką rašote? Ar bent įsivaizduojate kokią kiaulę pakišo konservatoriai Sarpauskui?
    Kaip man buvo sakoma “Bet nei vienas žmogus nesipiktina straipsniu ir tyrimu, tik Dainius”, lygiai taip pat Sarpauskui nuo šiol bus atšaunama “Bet nei vienas konservatorius nesipiktina Pinskais, tik Virginijus”. Nebent ŽP komanda bus gerai nusiteikusi arba nesusigaudys pasinaudoti tokia idealia proga įgelti ir “nusodinti”

  • 2021-03-26 at 21:07
    Permalink

    “Mišri Seimo narių grupė naujuoju seniūnu išsirinko Joną Pinskų”. Tai grupės vidaus reikalas, todėl toks balsavimas yra labiau mandagumo procedūra. Seimas visgi nėra Širvintų pelkė, seimo nariai, įskaitant Jūsų taip mėgstamus konservatorius, yra aukštesnės politinės etikos. Koks tikslas nepatvirtinti grupės seniūno kandidatūros, ir ką tai duotų?

  • 2021-03-26 at 15:56
    Permalink

    Gali būti.
    Bet tikrai žinau, kad už Pinskų Seime balsavo… konservatoriai…
    “[…] Už tai antradienį balsavo 115 Seimo narių, niekas nebuvo prieš, susilaikė 3 parlamentarai […]”
    Va, taip vat pas mus politikoje…

  • 2021-03-26 at 14:41
    Permalink

    „Olimpiečiai“ po Nepriklausomybės atkūrimo iš Piterio į Vakarus vežė brangiuosius metalys. Be KGB ir Rusijos spec tarnybų „stogo“ jie to daryti negalėjo. Šito Stogo atsisakyti neįmanoma, nebent tik „kojomis į priekį“

  • 2021-03-26 at 10:46
    Permalink

    Ir visgi rinkimai buvo!
    “Mišrios Seimo narių grupės seniūnu tapęs Pinskus turi naujas pareigas” [Delfi, 2021 m. kovo 23 d.]:
    “Prasidėjus pavasario Seimo sesijai Mišrios Seimo narių grupės naujuoju seniūnu tapęs Jonas Pinskus papildė Seimo seniūnų sueigos gretas. Už tai antradienį balsavo 115 Seimo narių, niekas nebuvo prieš, susilaikė 3 parlamentarai […]”

    Savo matymo į tai daugiau neberašysiu, nes kiekvienas leidžia sau mano žodžius išversti kaip tik nori, kaip jam patogiau. Išvadas ir įžvalgas darykitės patys

  • 2021-03-23 at 21:01
    Permalink

    Jau buvau nusprendusi nekomentuoti, nes “dainiai” tik bangas kelia, niekas jiems neįdomu, organizuotos akcijos dalyviai. O parodomąsias akcijas, balsavimus kai kas moka organizuoti. Įtariu, kad ir dainiaus personažas ne šiaip sau atsirado. O kai dainiai pradeda auklėti redaktorę ir reikalauti ,”pagal Jūsų atsakymus ir veiksmus visi matysime kokia kiekvieno reali, o ne deklaruojama moralė” tai dar mažiau abejonių lieka. Moralės sergėtojai dainiai, toliau tarnaukit, jūsų gebėjimai ir galimybės tik tiek leidžia.
    Kiekvienas melas, apgaulė ar dar kokia niekšybė anksčiau ar vėliau sulauks atpildo.

  • 2021-03-23 at 17:02
    Permalink

    Seniai skaitau Neringą ir tai ne pirmas kartas, kai ji atveria Pandoros skrynią. Ir ne kartą už tai persekiota. Kai ateinat ir iškart keliat reikalavimus, nepadoru. Restorane net vandens stiklinės nemokamai neduoda. Čia skaitome nemokamai. Bet savo palaikymu, turimos informacijos dokumentais, nuotraukomis galime palaikyti leidinį.

  • 2021-03-23 at 16:52
    Permalink

    Ne, aš nieko netalpinsiu. Tik uždaviau kertinį klausimą: ar kitų rajono politikų padaryti nusikaltimai ir melas turėtų likti nepaviešinti “Krašto naujienose”? Jūs atidarėte Pandoros skrynę, Jūs su tuo viskuo patys dorokitės.
    Tai išbandymas skaitytojams ir Neringai. Ar tikrai siekiate tik objektyvumo ir tiesos, ar žiūrite tik siaurų interesų.
    O pagal Jūsų atsakymus ir veiksmus visi matysime kokia kiekvieno reali, o ne deklaruojama moralė

  • 2021-03-23 at 16:42
    Permalink

    Leiskim jam parašyti, jeigu jau taip norisi,jis tuo parodys, ką pirmiausia reikia užsipulti. Tik nepagalvokit, kad tai mierė jam liepė.

  • 2021-03-23 at 16:33
    Permalink

    Supratau, kodėl mane dabar užpuolėte nors iki šiol po šiuo straipsniu dar nekomentavau. Tokiu pačiu kreipiniu ne aš viena parašiau. Nesuprantu, apie kokius nusikaltimus rašote: apie tėčius, kurie nuo alimentų slapstosi, apie mamas gegutes, apie gyvenančius nesusituokus?

  • 2021-03-23 at 16:31
    Permalink

    Nėra to, ko nėra aprašęs merės kraštas. Jau viską skaitėm, bet pasidalinkite krašto nuorodomis.

  • 2021-03-23 at 16:27
    Permalink

    Neišsisukinėkite nuo tiesaus klausimo. Ar turėčiau iš Jūsų atsakymo suprasti, kad kitų rajono politikų padaryti nusikaltimai ir melas turėtų likti nepaviešinti “Krašto naujienose”? Klausimas tiesus ir nedviprasmiškas. Tai ir atsakykite nedviprasmiškai.

  • 2021-03-23 at 16:23
    Permalink

    Seimo narį rajonas turi vieną. Natūralu, kad jam dėmesys padidintas. Juk svarbu žinoti jo moralines nuostatas

  • 2021-03-23 at 16:16
    Permalink

    Vėl mėtotės purvais ir provokuojate?

    Gerai, tada tik atsakykite į vienintelį klausimą: ar žmonės viską turi žinoti apie VISUS rajono politikus ar tik apie vieno galimai padarytus nusikaltimus ir melą?

  • 2021-03-23 at 16:00
    Permalink

    Dainiau, atrodote labai šiaip sau. Visuomeninis Jono advokatas. Bet nei vienas žmogus nesipiktina straipsniu ir tyrimu, tik Dainius. Esmė ta, kad dabar paneigtas melas, kad Jonas neturėjo firmų Anglijoje. Didžiausias smūgis ir mįslė, kaip ir iš kur žurnalai gavo dokumentus? O tai jau rimta ir pavojinga. O gal knisama dar gyliau? Baisu, Dainiau, ar ne?

  • 2021-03-23 at 15:34
    Permalink

    O nepapraščiau žurnalistams buvo tiesiog paskelbti nuorodą į 2005 metų Arvydo Lekavičiaus straipsnį, vietoje to, kad apsimetinėti “suradus” originalios informacijos? Straipsnis praktiškai žodis žodin nukopijuotas. Gėda net nepacituoti originalaus šaltinio. Keista visa tai, kaip sau benorit.

    “Dėl įtartinų pinigų – vėl į areštinę” 2005-06-02
    maga.lt/694

    Labai gerai, kad tiria Pinskus. Bet tokie dalykėliai kelia tik nepasitikėjimą žurnalistų nepriklausomumu ir tyrimais vien tik vardan tiesos.

  • 2021-03-23 at 13:06
    Permalink

    Vienas man patiko komentaras, kad Živilei Žinskuvienei dzin ta ligoninė be skyrių, dzin švietimas, dzin žmonių nuomonė ir dzin tie žmonės. Trinkelės, blizgučiai, fontanai, aikštė, baseinas kainuojantis beveik dešimt milijonų Eurų ir visa kita prabanga yra jos prioritetas.
    O kad kiti žmonės gyvena kukliai ir iš pašalpų jai visai tas neįdomu. Jinai gyvena turtingai ir prabangiai iš biudžeto lėšų. Jokio galvos skausmo.
    Kada baigsis Vilniečių Pinskų laikai Širvintų rajone.
    Jonas Pinskus daug ko apie save neatsimena, kaip tik pateko į seimą. Lyg turėtų dalyvauti priimant įstatymus. Tai ką vieną dieną balsuos už įstatymą, kitą dieną aiškins, kad apie tokį įstatymą nieko negirdėjo.

  • 2021-03-22 at 20:08
    Permalink

    “Dainiau, o kokią teisę įžeidinėt jūs turit?”

    Neturiu. Nežinau apie kokią situaciją kalbate. Nepacitavote. Man nesunku atsiprašyti, jei tai kažką dabar padės:
    “ATSIPRAŠAU”

  • 2021-03-22 at 07:56
    Permalink

    Pataisau jus. Pranešimą gavau likus 3-4 val iki susirinkimo. Ir tai tik todėl pamačiau, kad tuo metu el dienyne prisijungiau. Vaikui atostogos buvo

  • 2021-03-21 at 22:51
    Permalink

    O kodėl, Jūs, Mama, turėjote skambinti į Švietimo ministeriją? Juk mums visiems, ir Jums tuo pačiu, turėjo atstovauti tarybos nariai, tiesa? Juk buvo labai išsami diskusija, į kurią nevaržomai galėjo patekti visi norintys, taip? Tų diskusijų su mokyklų bendruomenėmis, su gimnazistais, tėvais, mokytojais ir visa visuomene, įrašai viešai prieinami internete, taip? Kvietimai į tas diskusijas buvo viešai skelbiami prieš mėnesį, taip? Visi mokyklų tarybų susirinkimai įvyko skaidriai, protokolai nebuvo perrašomi, taip? Merė netildė gimnazistų, atsakinėjo be išsisukinėjimo į jų užduotus klausimas, taip? Tai, iš kur tada “Lygioje vietoje” problema? Juk turite merę nepriekaištingos re-pu-ta-ci-jos, taip?
    O šiaip, ar tikrai žinau, ką Jums ministerija atsakė, nes ir pats daug kartų kalbėjau… “Ko pergyventi, taigi jūs turite tarybos narius, kurie jums atstovauja. Tai gi, jie turi atsižvelgti į jūsų pageidavimus…”

  • 2021-03-21 at 22:31
    Permalink

    Dainiau, o kokią teisę įžeidinėt jūs turit? Vis verkėt, kad niekas nieko nedaro dėl mokyklų. Aš eilinė dviejų berniukų mama, tris kartus ministerijai skambinau.
    Ir jokio skirtumo, anonimiškai įžeidinėja ar su vardu. Juo labiau, kad net neaišku, ar čia tikrai Dainius pasirašo

  • 2021-03-21 at 22:17
    Permalink

    “Kas čia riejasi, p. Dainiau? Žmonės ramiai diskutuoja, kokie veikėjai valdo valstybę, O Jūs , atleiskite, kartais labai jausmingai , su fantazija, nuklystate į lankas. Jūsų mintis įdomu skaityti, bet jos kartais nuklysta į lankas, neįsižeiskite. Kartais geriau rašyt mažiau, bet objektyviau.”

    Lengva kalbėti, kai ant Jūsų anonimiškai nepavaro visokio mėšlo kasdien po vežimą visą tą laiką, kai tik čia pradėjau rašyti.
    Pasižiūrėkite vieną kartą į realybę iš šono. Padarykite anoniminę apklausą pagaliau, jei manimi nepasitikite. Čia daug buvo kalbėta apie aukštą moralę ir panašiai. O kokie rašomi komentarai? Ir viskas OK, niekam nekliūva, nes atseit manęs ir opozicijos tai neliečia. Gerai, apie kitus nekalbėsiu, kurie čia buvo sudirbinėjami, iš jų tyčiojamasi (anaiptol ne tik šioje temoje, daugelyje temų). Pasakysiu apie save. Vienas veikėjas jau trečią kartą šmeižia – atseit, saugokitės, Dainius Pinskuvienės žmogus, Pinskuvienės agentas. Galėčiau šiam veikėjui iškelti bylą, bet gailą laiko. Net ne už tokius – daug švelnesnius – pasisakymus buvo skiriamos baudos. Susiraskite mėnesio senumo Delfi straipsnį šia tema. Taip, kad mąstykite truputėlį.

  • 2021-03-21 at 20:49
    Permalink

    Ar prisimenat, kas įvyko 2015 kovo 21? VRK atšaukė Širvintų mero rinkimų rezultatus dėl balsų pirkimo.

  • 2021-03-21 at 20:00
    Permalink

    Graužini, jūsų mintys tik jums, žmonėms kitos problemos rūpi! Jūs savo fantazijų pasauly gyvenate!

  • 2021-03-21 at 18:24
    Permalink

    Skamba ritmingai – Jonas ir milijonas, bet gal dabar atsiras tema – Živilė ir milijonai.

  • 2021-03-21 at 18:23
    Permalink

    Kaipgi sakot žmonės keičiasi. Sakot jaunystėj suklysta netyčia. “Šviniaus” kompanija, galimai kontrab.
    Teismai dėl apgautų akcininkų, dėl balsų pirkimo ir t. t.

  • 2021-03-21 at 18:19
    Permalink

    Kas čia riejasi, p. Dainiau? Žmonės ramiai diskutuoja, kokie veikėjai valdo valstybę, O Jūs , atleiskite, kartais labai jausmingai , su fantazija, nuklystate į lankas. Jūsų mintis įdomu skaityti, bet jos kartais nuklysta į lankas, neįsižeiskite. Kartais geriau rašyt mažiau, bet objektyviau.

  • 2021-03-21 at 17:48
    Permalink

    Atsiprašau, kad sutrukdžiau. Vietoj savo pagiežos geriau surinktumėte ir nusiųstumėte žurnalistams šviežios medžiagos, o tai šie naudojasi 20 senumo informacija. Linkiu sėkmės anonimiškai rietis tarpusavyje.

  • 2021-03-21 at 17:25
    Permalink

    Jūs tiesiog tobulai mokate nesinaudoti pirminiais šaltiniais. Kam vargti ir skaityti tiesiogiai Siena.lt, arba žiūrėti jų Youtube kanale esančius įrašus, kad ir apie Komskį. Tai būtų visiška nesąmonė. Jau geriau Verslo žinios, dar geriau būtų Vakaro žinios, o ProPatrija tai iš vis tobula.

  • 2021-03-21 at 17:20
    Permalink

    Atrodo , kad graužinis pats save sugrauž… tokie paviršutiniški pastebėjimai niekam nereikalingi! JŪSŲ samprotavimai apie kosmoso dulkių naudą žmonėms jqu nusibodo! Niekas jūsų neskaito, vos tik pamato autorių!

  • 2021-03-21 at 17:02
    Permalink

    Dar vienas komentaras, jei leisite. Verslo žinios šiandien rašo:
    “Siūlo kreiptis į teismą dėl K. Komskio pašalinimo iš Pagėgių tarybos”
    Prie ko čia Komskis? O gi tuo, kad minėtoje “Sienoje” patalpinti 7 (!) straipsniai apie šį politiką/verslininką. Žodžiu rašė tol, kol neišspyrė iš savivaldybės.

    Įdomiai čia gaunasi. Apie Pinskų rašys tol, kol neišspirs?
    Čia šiaip pastebėjimai. Gal kam bus įdomu, kas čia vyksta už scenos.

  • 2021-03-21 at 13:45
    Permalink

    Arai, be problemų, jei trukdom. Kažkaip nemačiau Jūsų aktyviai komentuojant

    “Neapsigaukit, tai merės žmogus, praeis trys mėnesiai ir patys tai pamatysite”
    Čia beveik kaip šmežtas. Ar atsiprašysite po trijų mėnesių, ar tyliai smuksite į krūmus?

  • 2021-03-21 at 13:04
    Permalink

    Gal jūs galėtumėte susikalbėt telefonais ar vaizdaknygėse neteršdami šio normalaus portalo savo samprotavimais .

  • 2021-03-21 at 13:00
    Permalink

    Klasikinis ėjimas. Atsiranda Dainius tarsi iš niekur. Ne politikas, nes politika yra blogis – visi jūs ten to paties veržiatės. Ir, lyg netyčia, ima kritikuoti esamus ir būsimus tarybos narius. Atrodo patraukliai, gi ne politikas, ir ima moderuoti sekančius rinkimus ir beveik burti visuomeninį komitetą. Neapsigaukit, tai merės žmogus, praeis trys mėnesiai ir patys tai pamatysite.

  • 2021-03-21 at 12:28
    Permalink

    Skirmantas Malinauskas tirdamas Šviniaus reikalus nuėjo lengviausiu keliu. Ėme tirti jo biografiją, nors pradėjo nuo futbolo federacijos. Bet juk esmė visai kitur…Kodėl taip norisi būti federacijos vadovybėje… Ką “Rimti byčai” iš to nori turėti…
    Dažnai žurnalistai vieni su kitais, kuriais pasitiki, dalinasi informacija. Skirmantas tyrė Šviniaus reikalus. Vienas iš Šviniaus sėbrų yra Egidijus Kura. O kodėl gi nepatyrinėjus pastarojo. Ir dar, kai nuolat analizuoji informaciją ir turi jos labai daug sukaupęs, tiesiog jauti, kad matosi kai kurios veiklos galai. Jauti, kad yra ryšys tarp iš pirmo žvilgsnio nesusietų reiškinių. Prisimeni, kad kada tai jau domėjaisi Ponu Jonu. Dar kartą pertikrini informaciją šviežiomis akimis, pvz, apie Joną ir Kurą. Reikia dokumentų? O čia jau dokumentų turėjimo ir informacijos turėjimo reikalai nėra viešai aprašinėjami. Taip, kad, Dainiau, tiesiog, pasipildžius informacijai, buvo įmanoma susieti tuos ryšius ir būtent dabar atsirado šis straipsnis.
    Ir mano teiginys apie devynių aukštų namus Širvintose, nėra atsitiktinis. Tiesioginių įrodymų kol kas neturiu, bet yra antriniai ir tretiniai. Laukiu, kada atsiras “Karšta naujiena. Širvintose bus statomi devynaukščiai”
    Dabar pagalvokite, kaip viskas įdomiai atrodo tiems, kurie turi labai daug informacijos, ir stebi veiklą ir reakcijas tų žmonių, kurie turi tik paviršiuje esančią informaciją.

  • 2021-03-21 at 12:27
    Permalink

    “Rado įdomios informacijos apie dabartinį seimo narį ir paskelbė”

    Ėjo ėjo ir rado… Gal taip, o gal ir ne. Daug žmonių galėtų žurnalistam pateikti “įdomios” informacijos apie kitus politikus iš gilios gilios praeities. Bet tai nereiškia, kad žurnalistai visais labai susidomėtų. Greičiausiai ne.

    Na, štai pasidomėjau kas yra “Siena” ir jos vadovas bei šio straipsnio bendraautorius Š. Černiauskas. Daug čia nekomentuosiu, nors yra ką. Viskas pasakyta viename sakinyje:
    “Buvęs naujienų portalo 15min Tyrimų skyriaus vadovas buvo atleistas iš darbo paaiškėjus, kad jis darė analizes apie įmones ir viešus asmenis tretiesiems asmenims ir gavo už tai atlygį” [15min 2019.05.22]

    Išvadas darykitės patys

  • 2021-03-21 at 11:28
    Permalink

    O kodėl žurnalistas turi veikti FAS principu? Rado įdomios informacijos apie dabartinį seimo narį ir paskelbė. Ji dar ir naudinga. Rinkėjas, toks kaip aš ir jūs, privalo žinoti savo atstovo pozicijas. Tuomet bus aišku, ko tikėtis. Minėjote išdaigas. Tai, jaunatviškų išdaigų kiekvienas iškrėtėm, bet išdaigos nuo nusikaltimų skiriasi. Ir net labai

  • 2021-03-21 at 11:20
    Permalink

    Gal apsimelavo. Greičiausiai. Praeities klaidų nepripažinimas dažnai būna blogiau už pačias klaidas.

    Kita vertus, Metoo tipo istorijos man visada kelia nepasitikėjimą ir įtarimą. Todėl ir klausiu, kodėl būtent dabar. Šventai tikite žurnalistų objetyvumu ir bešališkumu? Tai padarykime eksperimentą – parašykime laišką Miglei Krancevičiūtei ir Šarūnui Černiauskui su prašymu padaryti žurnalistinį tirimą apie Xxxxx politiko gyvenimą apie 2000 metus. Ir kaip manote, ką jie atsakys?

  • 2021-03-21 at 10:57
    Permalink

    Dainiau, labai manau klystate, niekas jo nesmerkia. Esmė ta, kad jis pirmą apsimelavo, o vat paskui prisiminė. Tai jei padarei, tai ir pasakyk, taip tai buvo. Bet va labai madinga dabar neprisiminti. Manau pykstama ne dėl to, kad klydo, bet dėl to, kad meluoja. O klysti žmonės klydo ir klys, bet vieni pripažįsta ir gailisi, o kiti ciniškai meluoja, kol neišlenda rašytiniai faktai.

  • 2021-03-21 at 10:31
    Permalink

    “Nežinau, kodėl Jums nesinori tikėti, kad yra žmonių, kurie vadovaujasi aukštesniais moralės standartais”
    Vėl neatidžiai skaitote komentarus. Neįsigilinate į mintį, į tai, kas buvo norėta iš tikrųjų pasakyti. Tada gaunasi ginčai apie dalykus, kurie abejoms pusėms yra svetimi ir nemalonūs.

    Kur aš sakiau, kad netikiu aukštesniais moralės standartais? Nei kiek neabejoju, kad čia yra daug žmonių, kurie kelia aukštus moralės standartus. Atrodytų viskas gerai. Ne visai. Problema ta, kad aukšti moraliniai standartai pritaikomi selektyviai – tik tam, kam naudinga.
    Jau rašiau, kad “jeigu vienam taikote griežtus standartus, tai tokius pačius taikykite visiems likusiems”. Ar tikrai visus politikus -valdančiuosius ir opozicionierius – matuojate vienodais aukštos moralės standartais? Už kuriuos politikus balsavote? Gal analogiškai pasikapstome po jų biografijų užkaborius? Kažin ką tada sakysite.

    “Galima suprasti, kad Jums būtų geriau, jei jis išvis neiškiltų?”
    Negerai, jei taip supratote mano komentarus. Gal galėjau juos parašyti kiek kitaip, aiškiau. Esmė ta, kad man visai nesinorėjo prisijungti prie gvardijos smerkėjų, nes už mane jį pasmerkė kiti. Dar vienas N-tasis smerkėjo komentaras nieko nekeičia. Be to, kaip rašiau, nemėgstu kapstytis po tolimą žmonių praeitį, labiau vertinu žmogų pagal dabartį. Todėl pasidalinau tik tais pastebėjimais, kurių neparašė kiti. Vat, ir viskas.

  • 2021-03-21 at 10:06
    Permalink

    Keistas Jūsų klausimas, kodėl šie faktai skelbiami būtent dabar. Galima suprasti, kad Jums būtų geriau, jei jis išvis neiškiltų?
    Atsakau, kaip pats galvoju: garsusis mafijozis Švinius (Pūkelis) iki šiol buvo neliečiamas, jei kas ir nepaeidavo, tai išsipirkdavo ir net , atrodo , Lietuvos futbolo federacijai vadovavo, dabar nepaėjo, nes, matyt, ir išsipirkt neišėjo, ir kieti vyrukai žurnalistai ėmėsi tyrimo, kas yra gerai, labai gerai. Daktaro biografija irgi pasikeitė, kai tokie patys kieti komisarai reikalo ėmėsi.

  • 2021-03-21 at 09:53
    Permalink

    Neįsižeiskite, Dainiau. Nežinau, kodėl Jums nesinori tikėti, kad yra žmonių, kurie vadovaujasi aukštesniais moralės standartais. Ką padarysi, šiandien moralė – nekonvertuojama valiuta, bet , įsivaizduokite, yra dar tokių žmonių, kuriems ji yra svarbi. Nors gal, kaip sakoma, ji yra ne šio pasaulio dimensija….

  • 2021-03-20 at 23:17
    Permalink

    Be to, ne teisint Pinskų norėjau, o sužinoti kodėl straipsnis paskelbtas būtent dabar. Taip, kad neišverskite visko į tai, ko nepasakiau. Žvelkite į viską giliau. Kai paviršiumi žiūrite, tai ir atrodo, kad kiti keisti

  • 2021-03-20 at 23:06
    Permalink

    “Bet gal jau mano nuomonė atgyvenusi, gal dabar garbės supratimai kitokie, kaip manote, Dainiau?”

    Kiekvienas turi skirtingus vertinimo standartus. Jūsų kitoks – tai ir gerai. Tik tiek, kad jeigu vienam taikote griežtus standartus, tai tokius pačius taikykite visiems likusiems. Manau, kad to nedarote.

    Nesikapstau po kitų žmonių praeitį. Nesvarbu kas jis. Visi mes kuo jaunesni, tuo daugiau nesąmonių esame padarę. O gal Jūs ne? Žmogų vertinu pagal tai, koks jis yra šiandien. Žmonės keičiasi. Ne visi, aišku.

    Žemiau parašytas komentaras yra šlykštus. Bet kadangi kalbama ne apie opoziciją, o apie Pinskus, tai visiems čia su juo viskas gerai.

  • 2021-03-20 at 22:58
    Permalink

    Dainius ir toliau gina mierės šeimą. Plika akimi matosi. Kiek įmanydamas trypia opoziciją, giria merę už “veiklumą”. Gal dėl medalio taip, Dainiau, stengiatės?
    Pagalvokit, kaip visas tas “vadovavimas” atrodo žmonėms, kurie žino tų ponų visą gyvenimo kartu istoriją. Ir ne tik… O gal žinot, kaip tie ponai susipažino? …Ant apvalaus stalo Spadviliškyje…

  • 2021-03-20 at 22:42
    Permalink

    Bet baldai nuotraukoje tai labai jau neskoningi, kičas, britai tokių neperka, manau, betgi kožna prekė randa savo pirkėją…..

  • 2021-03-20 at 22:39
    Permalink

    Vaikai, jūs dar jauni, mažai gyvenimas mėtė. Žinokit, niekada vyšnia neužaugins obuolių. Taip ir su žmogum. Nusikaltėlis niekada nebus sąžiningas, kaip ir doras žmogus niekada nevogs

  • 2021-03-20 at 22:30
    Permalink

    Keistoki vietomis, p. Dainiau, Jūsų komentarai. Kai kalbame apie moralę, jokia senatis negalioja. Žmogus yra laisvas pasirinkti savo veiklas – nori šmugeliauti- šmugeliauk, nori eit valdyt Lietuvą , valdyk, bet tam pačiam asmeniui ir šmugeliaut ir būti politiku – kaip tautoje sakoma – kai per daug, tai ir arklys neveža….Bet gal jau mano nuomonė atgyvenusi, gal dabar garbės supratimai kitokie, kaip manote, Dainiau?

  • 2021-03-20 at 22:19
    Permalink

    Kažkada viena poitikė, kuri yra protinga ekonomistė ir gana ekscentriškos natūros , Lietuvos rinkėjus pavadino avinais. Tada ir aš įsižeidžiau, kaip taip galima ir t. t. ir t.t…. Bet juk EP narė Maldeikienė buvo teisi….Lietuvą valdo šmugelnikai, papuolę į valdžią mūsų , avinų, balsais.
    Gal jau atsiranda nenuperkama žurnalistika? Taip norisi tuo patikėt…Gaila Lietuvos ir žmonių, kurie už ją galvas padėjo….

  • 2021-03-20 at 22:06
    Permalink

    Kalbama apie 2000 metus. Teisinė senatis senai pasibaigusi. Niekur straipsnyje neradau net užuominos, kodėl tokias senas istorijas prireikė ištraukti į viešumą būtent dabar. O ir šviežesnių istorijų su Pinskumi, manau, galima nesunkiai būtų surasti. Keista visa tai.

    Ko siekta šiuo straipsniu? Tokio tipo straipsniai spausdinami norint sudirbti varžovą. Pvz. Širvinta laikraštyje yra ne vienas panašaus tipo straipsnis apie opozicijos tarybos narių praeitį. Tikslas labai aiškus.

    Gal tai kažkaip susiję su Pinskuvienės pastarojo mėnesio posūkiu į politikavimą. O gal LSDDP vyksta vidinės grupuočių kovos dėl kažko. Pvz. kažkada turėtų vykti LSDDP pirmininko rinkimai.

  • 2021-03-20 at 22:04
    Permalink

    Nesupratau, kam keist rezultatus. Žmonėms patinka fontanai, trinkelės ir eglutės. O kur dar šventės! Nu ir dzin ta ligoninė be pagrindinių skyrių, dzin mokiniai krūvom sugrūsti, dzin žmonių nuomonių ignoravimas.

  • 2021-03-20 at 21:59
    Permalink

    tam, kad per rinkimus pakeisti savivaldybės valdžią reikia apie 6500 – 7000 rinkėjų balsų. Paskutiniuose rinkimuose net 2500 nebuvo.

  • 2021-03-20 at 20:13
    Permalink

    Pinksus nuo Pinskuvienės netoli nuriedėjo. Liūdna ateitis mums nusimato kai tokie yra renkami į valdžią

  • 2021-03-20 at 20:11
    Permalink

    Šūkis kitiems savivaldos rinkimams – Širvintos be Pinskų!!!

  • 2021-03-20 at 19:56
    Permalink

    Tai jau taip- visada per vėlai atsibundam, tai išsirenkam kontr…Vis svaigstam, kad jie ir mumis pasirūpins. Kaip ir imigrantinės merės. Kada atsitokėsim?

  • 2021-03-20 at 16:57
    Permalink

    Ko čia stebėtis. Kas tarybiniais laikais buvo “olimpiečiai”? Kuo jie vertingi buvo užsienyje? Ką apie tai mano KGB? Ką reiškia “Fūrų verslas”? Kas buvo Uspaskio dešinė ranka? Kuo vertėsi Uspaskis? Kaip ir kokiu tikslu buvo įkurta Darbo partija? O žinant visą Šeimos istorija nuo pat pradžios…

  • 2021-03-20 at 16:38
    Permalink

    „Kvepia“ rimtais reikalais.

  • 2021-03-20 at 12:48
    Permalink

    Įsteigė įmonę ir veiklos nevykdė. Taip nebūna. Juk įsteigimas pinigus kainuoja

  • 2021-03-20 at 12:29
    Permalink

    O jie ne mafiozai? Kas galit paaiškint?

  • 2021-03-20 at 12:23
    Permalink

    Tai ką, Sveikinu Širvintų žmones, puikios reputacijos seimo narys mus atstovauja. Puikus šeimos duetas. Ar ir toliau viskas gerai ir čia nieko tokio. Tada nežinau kas yra šventa ir kas yra moralė.

Comments are closed.