Kiek kainavo miesto šventė?

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

  Visi rajono renginiai vykdomi iš mokesčių mokėtojų lėšų. Todėl normalu, kad kartais žmonės ima ir paklausia, o kiek gi visa tai kainavo.

   Čia norėčiau užbėgti už akių bambekliams ir kritikams. Ne, mes nesakome, kad buvo negražu. O kainas skelbiame tik todėl, kad žinoti turi teisę kiekvienas norintis.

   Beje, galiu pastebėti, kad kai prieš dvejus metus ieškojau atlikėjų „Krašto naujienų“ dešimtmečiui, Merūno kaina buvo gerokai aukštesnė. Ar kaina nukrito, ar kažkas gerai išsiderėjo – pasakyti sunku.

Viešųjų pirkimų tarnybos puslapyje radome tokias sutartis ir kainas:

  • Kastyčio Kerbedžio koncerto organizavimas ir gyvas atlikimas (1,5 val.) – 6 000 Eur.
  • Merūno Vitulskio koncertas – 3 700 Eur.
  • Kamerinio orkestro koncertinė programa – 2 000 Eur.
  • Jazzu koncertas su grupe (70 min) – 9 500 Eur.
  • Smuikininkas Zbignevas, solistė Vaida Genytė, pianistė Lauryna Lankutytė – 1 900 Eur.

Papildomos paslaugos:

  • LED ekrano įrengimas ir aptarnavimas – 2 063,05 Eur.
  • Scenos, laipų prieš sceną ir šalia scenos, garso, šviesos aparatūros nuoma, įrangos montavimas ir demontavimas, garso režisieriaus paslaugos, techninio personalo paslaugos, fejerverkai – sparkular fontanai, įrangos priežiūra – 7 269,68 Eur.
  • Fejerverkas – 1 000 Eur.
  • Trumpalaikė apsauga – 580,80 Eur.
  • Biotualetai (13 paprastų, 1 žmonėms su negalia, 2 praustuvės) – 715,11 Eur.

    Iš skelbiamų pirkimų susidaro beveiki 35 000 eurų suma. Daug tai ar mažai – spręsti rinkėjams. Tiesa, čia nėra įtraukti darbo užmokesčiai kultūros darbuotojams, vedėjams, visiems, kurie bendravo su vaikučiais, miesto tvarkos priežiūros specialistams ir visiems, kurie savo darbu prisidėjo, kad šventė miestelėnams atneštų kuo daugiau gražių įspūdžių.

15 thoughts on “Kiek kainavo miesto šventė?

  • 2021-07-29 at 15:38
    Permalink

    Yra didelės abejonės ar šventės išlaidos, kurios skelbiamos, yra faktinės, teisingos ? Man atrodo, kad dar viena praleista išlaidų eilutė – kitos nenumatytos išlaidos, kur suma nemažesnė kaip 35000 Eur.
    Abejonės kyla, kadangi jau ne vieną kartą vietoje dokumento orginalo atsiranda kitas dokumentas, kuris atitinka Pinskuvienės nuomonę arba dingsta sąrašai su rajono gyventojų parašais.
    Kam tiek daug daininikų prikviesta, kam fejeverkai. Čia juk prabanga. Geriau žmonėms mokesčius sumažintų.
    Geriausias šventės numeris Pinskaus šokamas ančiukų šokis ir Pinskuvienės kraipymasis scenoje šalia Kerbedžiaus. Toks darbas Pinskuvienei tiktų geriau, negu būti mere. Pati galėtų užsidirbti už pasirodymą iki 6000 Eur ir tada taškyti pinigus neskaičiuojant.

  • 2021-07-29 at 07:00
    Permalink

    Nekrito į akis dezinfekatoriai. Niekas nedėvėjo kaukių. Ir čia viskas ok?

  • 2021-07-28 at 17:20
    Permalink

    Kad gauti iš vyro (atlikėjo) komplimentą, sumokėti reik 6000 Eur.

  • 2021-07-28 at 16:49
    Permalink

    pagarbos ant duonos su sviestu neužsidėsi…būtų mokėjusi Stuokos direktorė prie ponios prisiplakti, nebūtų jokių problemų. Faktas, kad nesugebėjo. Ir taip ilgokai viskas užtruko. Ponia įpratusi su tokiais viską daryti greitai.

  • 2021-07-28 at 14:46
    Permalink

    Audronė išeina aukštai iškelta galva… MIERĖ jai padėkos sukandusi dantis ir šypsodamasi hieniška šypsena. Ne vieną taip išlydėjo, prieš tai ėdus ir nesuėdus. Tikiu ir tikiuosi, kad gimnazijos jaunimas išsineša Audronės įskiepytas vertybes. Jie visada prisimins, kaip gynė save ir savo mokyklą, kaip įžūliai jiems buvo meluojama, kaip buvo manipuliuojama, kaip atviru tekstu grąsinama tėvams. Karti, bet nepaprastai svarbi patirtis, pirmos neteisybės pamokos

  • 2021-07-28 at 14:17
    Permalink

    kokia nežinomybė? Rugsėjo 1 dieną kaip juridiniai asmenys veiks visos trys miesto mokyklos – nuo pradinės iki gimnazijos. Teisėjai mato, kad atskirasis skundas dėl Tarybos sprendimo yra nepagrįstas ir jo sustabdymas iki bylos išnagrinėjimo yra neišvengiamas.

  • 2021-07-28 at 14:13
    Permalink

    O kaip galime skelbti apie direktorės pasitraukimą, kai nėra net pasirašytas įsakymas? Nesame ekstrasensai. Taip, kalbos vaikšto. Net nauja LEPė pliatkų lygyje yra žinoma. Tačiau tai NĖRA OFICIALI INFORMACIJA.
    Dėl teismo. Procesas vyksta. Renkama dokumentacija, rašomi ir teikiami įrodymai. Tačiau tai nėra sprendimai.

  • 2021-07-28 at 13:44
    Permalink

    O štai ir reakcija iš savivaldybės:

    “Sprendimai dėl darželio vietų didinimo, kitų miesto ugdymo įstaigų pertvarkos klausimų nukeliami neribotam laikui❗
    Šiandien Savivaldybė sulaukė Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininko nutarties, kuria nuspręsta Širvintų r. savivaldybės tarybos pateiktą atskirąjį skundą dėl Vilniaus apygardos administracinio teismo 2021 m. birželio 22 d. nutarties, kuria buvo pritaikyta reikalavimo užtikrinimo priemonė – sustabdytas Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2021 m. balandžio 28 d. sprendimo dėl Širvintų miesto mokyklų reorganizavimo galiojimas ir uždrausta atlikti jame nurodytus veiksmus iki teismo sprendimo šioje byloje įsiteisėjimo dienos, nagrinėti 2021 m. rugsėjo 1 d.
    „Tikėjomės, kad atskirąjį skundą teismas išnagrinės bent jau iki rugpjūčio. Juk miesto mokyklų reorganizacija – aktualus klausimas daugybei žmonių. Kasdien sulaukiu jaunų žmonių skambučių, žinučių su klausimais – o gal atsiras daugiau vietų darželyje? Deja, bet biurokratinis aparatas ir teismo procesų terminai į šiuos klausimus atsakyti neleidžia. O teismas nagrinėti skundą pasirinko labai simbolinę datą – rugsėjo 1-ąją. Tik į šventę visi eisime nežinomybėje,“ – teismo nutartį komentuoja Savivaldybės merė Ž. Pinskuvienė.”

  • 2021-07-28 at 13:29
    Permalink

    Visi pritilo ir spengianti tyla ne šiaip sau.
    Nėra taip, kad nieko nevyko ir nevyksta. Pavyzdžiui,. Audronės pasitraukimo niekas nekomentuoja, tarsi tai tebuvo senai senai suplanuotas ir savaime suprantamas mažareikšmis įvykis.
    Na, bet ką padarysi, kad visi Širvintose išsiskirstę po uždaras masonų ložes ir visus reikalus sprendžiasi uždaruose rateliuose pašnibždomis.

  • 2021-07-28 at 12:20
    Permalink

    Ko gero suprantate, kad viskas teismo rankose. Šiuo metu jo sprendimas toks https://www.krastozinios.lt/?s=Teismas
    . Kai kažkas pasikeis, informuosime skaitytojus.
    Tad kantrybės. / Pagarbiai, Neringa

  • 2021-07-28 at 12:10
    Permalink

    “Mokyklos uždaromos nes reikia suspausti vaikus į vieną mokyklą, kad darželio pastatus panaudoti savo interesams”

    Tai mokyklos uždaromos ar ne? Kuo baigėsi savivaldybės bandymas apskųsti teismo sprendimą stabdyti mokyklų sujungimą?
    Alio, Virginijau, alio, Neringa, alio, Gintarai, alio Živile. Kodėl niekas neinformuoja gyventojų apie ugdymo įstaigų problemas? Rugsėjis nebetoli…

  • 2021-07-28 at 11:34
    Permalink

    Jeigu tokios šventės man kainuoja 2-3 eur, tai aš tik džiaugiuos, nes bent jau aš asmeniškai, negaliu sau leisti į tokių atlikėjų koncertus nusipirkti bilietų….

  • 2021-07-28 at 11:07
    Permalink

    Dėl lėšų trukumo ligoninė tapo ne gydymo įstaiga, o paskutinio apsistojimo vieta. Mokyklos uždaromos nes reikia suspausti vaikus į vieną mokyklą, kad darželio pastatus panaudoti savo interesams. Rajone nesteigiamos darbo vietos nes merei trūksta asmeninių savybių. Tačiau rajono gyventojų pinigai taškomi šventei, kad Pinskai galėtu užlipti ant scenos ir susireikšminti. Juokinga ir graudu, kad porelei su liūdna praeitimi nesudreba nei viena botokso ar silikono ląstelė, kad šiai šventei išleisti ne dėmesio trokštančios porelės pinigai, o visų rajono gyventojų uždirbti pinigai.

  • 2021-07-28 at 10:14
    Permalink

    O tai čia labai daug mūsų savibledybei?????? baltame piknike dalyvausiantys ims ir surinks pusę šventinės sumos. Radot bėdą.
    o scena tai gražiai su televizorium atrodė.
    Ledi MERĖ su Kerbedžiu irgi gražiai šalia gyvo Jono glėbesčiavosi
    O kaip skaniai kvepėjo smala

  • 2021-07-28 at 08:54
    Permalink

    Fejerverkai tūkstantis? Juokaujat? Ar nulio nedarašėt? Matėm juk jų prabangą

Comments are closed.