Norite surengti atostogas, kurios būtų nepamirštamos? Tai padaryti yra labai lengva, įmanoma ir sutaupyti

    Kelionės yra daugumos žmonių aistra, pomėgis ir atsipalaidavimo šaltinis. Po sunkių darbų ar karantino žmonės yra linkę pasilepinti kelionėmis svetur ir Lietuvoje, nes juk taip smagu prasiblaškyti ir pamatyti ką nors naujo. Keliauti dar niekada nebuvo lengviau! Vos keliais pelės paspaudimais galite įsigyti kelionės bilietus nepamirštamoms atostogoms. Susiplanuokite savo kelionę lengvai, greitai ir patikimai. Mūsų komanda džiaugiasi galėdama pasiūlyti platų pasirinkimą klientams, turintiems skirtingą perkamąją galią. Čia rasite prabangių ir egzotiškų kelionių pasiūlymų, taip pat pasiūlymų norintiems keliauti pigiau. Kas jus traukia: kelionės po Lietuvą ar kaimynines šalis? O gal ilgiau ilsėtis atokioje egzotikos ir visiškai kitokių tradicijų šalyje?

O dabar lieka išspręsti klausimą, o kur mums keliauti? Kaip išsirinkti kelionę, kuri atitiktų lūkesčius?

   Prieš keliaudami atsakykite sau į šį klausimą: kur labiausiai norite nukeliauti? Pradėkite kurti kelionės planus ir atmesti vietas, kurių aplankyti šį kartą nenorite. Kurį laiką pamirškite apie sezoniškumą, biudžetą ir aplinką. Grįšite prie jų, bet pirmiausia nuspręskite, kur norite nukeliauti, ir suprasite, kad Kanarų salos nėra tokios tolimos ir sunkiai pasiekiamos, o žiemojimas Laplandijoje neturėtų būti vaikystės svajonė. Renkantis norimą kryptį, apsvarstykite praktinius dalykus. Nuspręskite, kuriuo metų laiku keliausite. Galbūt išvengsite žiemos Lietuvoje ir ieškosite pigios atostogų kelionės su saulės spinduliais ištisus metus? Arba, priešingai, ar planuojate atostogauti šiltuoju metų laiku? Kad ir ką pasirinktumėte, atkreipkite dėmesį, kad metų laikas bus vienas iš pagrindinių kainos, lankytojų srauto ir kai kuriais atvejais saugumo rodiklių.

   Pasirinkite kelionės laiką ir tvirtai nuspręskite, kokios kelionės norite. Ar svajojate ramiai ir saugiai praleisti atostogas prie baseino, ar jus traukia nuotykiai, trykštantys fontanai ir laukinė gamta? Poilsiautojai, keliaujantys į tą pačią šalį, patirs visiškai skirtingus įspūdžius, priklausomai nuo jų pasirinkimo: vienas žmogus kilniai ilsėsis ant didžiulės viešbučio lovos, o kitas – palapinių apsuptoje gamtoje. Nei vienas variantas nėra geras ar blogas, nes svarbiausia rasti tą, kuris jums tinka. Jei kelionės kryptis ir pobūdis yra aiškūs, nuspręskite, su kuo keliauti. Galbūt išsiskirsite kelionę vienam, ar leisitės į pirmąją kelionę su antrąja puse? Ar šeima su mažais vaikais ar gausus draugų būrys keliaus kartu? Ne tik kelionės biudžetas, bet ir planas priklauso nuo žmonių skaičiaus. Keliaudami su šeima ar draugais dalinsitės užduotimis (jei mėgstate kuo tiksliau planuoti atostogas) ir sumažinsite netikėtų situacijų tikimybę.

O kaip galima efektingai sutaupyti kelionės metu?

    Paprastai pagrindinis kriterijus renkantis kelionę yra piniginės storis. Paprastai tikslas yra gauti geriausią vertę žemiausia įmanoma kaina. Jei taip pat norite leistis į kelionę, kurioje vėjas nešvilptų kišenėje, verta prisiminti keletą dalykų. Visų pirma, norėdami sutaupyti pinigų, atlikite namų darbus ir iš anksto suplanuokite savo maršrutą.

   Suplanuota kelionė paprastai kainuoja pigiau. Galite prieštarauti ir teigti, kad bene maloniausia kelionių dalis – spontaniškumas. Vis dėlto, jeigu norite keliauti pigiai, spontaniškumą derėtų vertinti atsargiai. Žinoma, vietos netikėtumui pasilikti būtina – užklysti į siauras gatveles, išgerti kavos puodelį netikėtai atrastoje jaukioje kavinėje ar aplankyti nuošaliau aptiktą jaukų parkelį, kurio nėra jūsų sąraše. Kita vertus, kuo atidžiau susidėliosite lankytinus objektus į asmeninį kelionės maršrutą, tuo geriau žinosite, ko tikėtis. Sutikite, net ir trumpos savaitgalio kelionės sąskaita bus kur kas didesnė, jeigu tiesiog šoksite į automobilį, pakeliui pripildysite kuro baką, o jaukios vietos dviem nakvynėms ieškosite tik nuvykę kelis šimtus kilometrų.

Užsakymas ŠS Nr. 21-106