Kur rasti numatomų asfaltuoti kelių sąrašą?

Asociatyvinė nuotrauka. Diena.lt

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Kelių asfaltavimas, tai viena aktualiausių temų rajonuose. Ne išimtis ir Širvintų rajonas. Žurnalistams Susisiekimo ministras Marius Skuodis teigia, kad kelių asfaltavimui skiriamos lėšos savivaldai galėtų didėti, o pačios savivaldybės priimdamos sprendimus turėti daugiau laisvės, tačiau problemiška tai, jog tik pusė jų turi nustatytą tvarką, pagal kurią kelių tvarkymo darbai planuojami ir įgyvendinami.

     Suklusome ir pasidomėjome, kokia situacija yra Širvintų rajone. Tad klausimus pateikėme Širvintų rajono savivaldybės administracijai.

Į “Krašto žinių” klausimus atsakė Širvintų rajono savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus viešųjų ryšių specialistė Teresė Čirūnaitė-Rasiulė:

   “Širvintų rajono savivaldybės administracija (toliau – Administracija) atsakydama į  2021-09-28 Jūsų teiktą paklausimą, informuoja, kad kelių priežiūros ir remonto darbų organizavimo tvarką Širvintų rajono teritorijoje reglamentuoja Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų, skirtų savivaldybės vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, taisyti (remontuoti), prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti, naudojimo ir skirstymo tvarkos aprašas (toliau – Aprašas), patvirtintas Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2019 m. kovo 28 d. sprendimu Nr. 1-58 (aktuali redakcija: Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2019 m. balandžio 26 d. sprendimas Nr. 1-20). Aprašas skelbiamas Širvintų rajono savivaldybės interneto svetainėje https://www.sirvintos.lt/data/public/uploads/2019/05/1-20-tvarkos-aparasas.pdf

     Pažymėtina, kad Širvintų rajono savivaldybės taryba kasmet tvirtina KPPP ir kitų programų finansavimo lėšomis finansuojamų vietinės reikšmės viešųjų ir vidaus kelių tiesimo, taisymo (remonto), rekonstravimo, priežiūros, saugaus eismo sąlygų užtikrinimo, šių kelių inventorizavimo objektų sąrašą, kuris skelbiamas Širvintų rajono savivaldybės interneto svetainėje https://www.sirvintos.lt/lt/veiklos-sritys/ukio-pletra/planuojamu-remontuoti-vietines-reiksmes-keliu-gatviu-sarasai/3151

   Kelių priežiūros ir plėtros programos objektų sąrašai yra tvirtinami Savivaldybės tarybos sprendimais, kurie yra vieši ir juos gyventojai bet kada gali rasti čia https://www.sirvintos.lt/lt/taryba/sprendimai/2086

   Taip pat planuojami tvarkyti objektai gyventojams kasmet yra pateikiami Savivaldybės ir mero ataskaitose.”

***

    Smagu, kad visa reikalinga informacija dėl kelių asfaltavimo mūsų rajone skelbiama viešai. Gyventojams belieka pasinaudoti skelbiama informacija, tai yra – sekti numatomų asfaltuoti ir asfaltuojamų kelių sąrašus, juos lyginti ir kontroliuoti, kad jų gatvė nedingtų iš sąrašų. Neužmirškime, kad kiekvienas rinkėjas yra savivaldos darbdavys ir turi teisę reikalauti paaiškinimų, jei nėra vykdomi numatyti darbai.

18 thoughts on “Kur rasti numatomų asfaltuoti kelių sąrašą?

  • 2021-10-06 at 11:07
    Permalink

    Ši valdžia darbuojasi 6 metus. Per tą laiką buvo ir tokia tvarka, tiksliau korupcija persmelkta betvarkė, kai lėšos keliams skirstomos nesilaikant Savivaldybės taryboje patvirtintos tvarkos, kai pasirašomos kelių asfaltavimo sutartys ir atliekami darbai be Savivaldybės tarybos sprendimo, kai Savivaldybės tarybos nariai patvirtina remontuojamų kelių sąrašą po metų ar daugiau, kai tame sąraše dalis kelių jau asfaltuoti prieš metus ir daugiau, darbai atlikti, bet neapmokėta už atliktus darbus. Paprastai tariant, Savivaldybės tarybos nariai nesprendžia, o tik įteisina vietinės valdžios savavališkus ir neteisėtus veiksmus.
    Ar po 2019 ar 2020 metų kas nors šiuose reikaluose pasikeitė į gerą, kaip rašo Savivaldybės administracijos atstovė.

  • 2021-10-05 at 12:17
    Permalink

    O dabar tai merės ataskaita, net prie bendro stalo nuotraukoje ne visi tarybos nariai. O kokia teisė ji turi pašalinti mūsų rinktus žmones. Kad jai nepatinka, tai dar ne viskas. Ten ne ataskaita. o Pinskų šeimynos albumas. Informacijos kas išleido albumą nėra, kiek egzempliorių nėra, kiek kainavo nėra, tikslios informacijos apie statybinių objektų vertę nėra.

    Man įdomu kiek išleidžia merė rajono pinigų kurui gastrolėms kiekvieną dieną iš Vilniaus į Širvintas ir atvirkščiai iš Širvintų į Vilnių.

  • 2021-10-05 at 11:32
    Permalink

    Visi buvę merai darbus atlikdavo pagal turimas lėšas. O dabar pastatyta auksinė aikštė, auksinis sporto centras. Iš ES gautos didelės lėšos ir panaudotos prabangai. Kodėl negali būti lėšos panaudotos socialiniams poreikiams (vanduo. kanalizacija, kompensacijoms, išmokoms ir pan.).
    Nusimato ir dar vienas nereikalingas statinys. O mums paprastiems žmogeliams pinigų nėra.

  • 2021-10-04 at 23:40
    Permalink

    Jadze, eik savo Petrą paniurkyk ir neklausinėk. Reikia sklypo mieste – reiškia bus.

  • 2021-10-04 at 21:40
    Permalink

    o matėt- ieškomas sklypas Širvintose bendruomeniniams namams? čia kaip su soc būstu bus afigenos investicijos. o kiekvienoje seniūnijoje stovi tušti pastatai- ambulatorijos, mokyklos, valgyklos…. bet lai sau griūna po biškį- statysim vėl brangiausiai Lt . uraaaa

  • 2021-10-04 at 21:22
    Permalink

    Dėl gatvės – paprasta. Pasamdo tokius, kurie sutinka dirbti pigiai, nes reikia dalintis. O ką gali šiais laikais už pigiai pasamdyti, tai ir pluša 3 darbininkai

  • 2021-10-04 at 14:35
    Permalink

    Bravo Genute.Ne visi suprato rimtą humorą.

  • 2021-10-04 at 14:12
    Permalink

    Bravo! Puikiai viską surašėte, tik va suprato ne visi…

  • 2021-10-04 at 11:03
    Permalink

    Ir dar kalba, kad apskundė pati ponia, nes:
    Nr.1. Rangovas nespėja, visiems projektams trūksta darbuotojų.
    Nr 2. Reikia toliau juodinti opoziciją, taip parodant, kad ponas seimūnas skyrė pinigų, o štai opozicija trukdo.

  • 2021-10-04 at 10:17
    Permalink

    Kalba, kad kažkas apskundė Vilniaus g remontą. Įdomu, kam per nagus reikėtų?

  • 2021-10-04 at 10:04
    Permalink

    Čia jau ne viena komandos kalė pakasta.

  • 2021-10-04 at 09:42
    Permalink

    Bet kodėl taip ilgai tą gatvę remontuoja? Kur šuo pakastas?

  • 2021-10-04 at 09:36
    Permalink

    Kai susitiksim siauroje vietoje, tada ir pakalbėsim. Kai siaura, vienais atvejais gaunasi greičiau, kitais lėčiau. Gatvėje gausis lėčiau, bet nebūtinai maloniau.

  • 2021-10-04 at 09:30
    Permalink

    Bet siauriau yra maloniau. Ania, pupuliuk?

  • 2021-10-04 at 09:22
    Permalink

    Vilniaus gatvės liks tik pusė, turėjom plačią, turėsim siaurą. Ir aplamai, viskas pas mus dabar siauriau.

  • 2021-10-04 at 08:51
    Permalink

    O ką gero žmonėms padarė tie Pakalnis ir Šimonėlis? Tik sau viską tempė, net kompiuteriu naudotis jie nemokėjo, ir gerai, kad merė juos atleido. Pavartykit merės ataskaitą, ten viskas parašyta. O kur jų ataskaitos? Nėra, nes nemokėjo naudotis kompiuteriu. O merė moka, ir ne tik kompiuteriu, bet ir susiklosčiusia padėtimi. Ir aplamai, viską ir visus daro.

  • 2021-10-04 at 08:39
    Permalink

    Moterie, škac prie krosnies! Mali liežuviu pati nesuprasdama. Kelius asfaltavo ir prie Pakalnio, ir prie Šimonėlio.

  • 2021-10-04 at 08:35
    Permalink

    Jeigu ne ponas Jonas, ir ponia Živilė, Širvintos neturėtų nė vieno euro keliams, čia tik jie viską pramuša. Kitiems rajonams pinigus keliams tai duoda pagal vyriausybės nutarimus, o pas mus kitaip.
    Jeigu ponios neišrinksit į seimūnes arba Euro parlamentą, arba į prezidentes, o ponas nepakeis jos meruose, pinigų nugausit ne tik keliams, bet iš vis viskas sustos. Ne tik sustos, bet dar ir nugriausti reiks.

Comments are closed.